در سالی که بسیاری از بانکها با چالشهای متعدد روبهرو بودند، بانک سینا توانست با ثبت رشد ۷۰ درصدی سود خالص، عبور موفق از استاندارد کفایت سرمایه، و جذب بیسابقه سپردههای مشتریان، جایگاه خود را در میان رقبا تثبیت کند. این موفقیتها که همگی بر پایه مدیریت صحیح منابع داخلی و بدون اتکاء به تسهیلات بین بانکی حاصل شده، فرصت مناسبی برای افزایش سرمایه و تقویت بیشتر جایگاه مالی سینا در سالهای آتی فراهم کرده است.

بورس24 : «بانک سینا» به عنوان دومین نماد بانکی در بورس تهران امروز مجمع عمومی عادی سالیانه خود را برگزار کرد و از محل تقریبا 60 تومان سود هر سهم ساخته شده، 6 تومان سود نقدی برای تقسیم بین سهامداران تصویب شد.
بر خلاف بسیاری از رقبای فعال در لیگ مالی کشور، بانک سینا توانسته از استاندارد بانک مرکزی یعنی کفایت سرمایه 8% عبور کند که خب! نشان دهنده رعایت و اجرای متودهای موثر مدیریت ریسک و بهینه سازی ساختار مالی و عملیاتی است. در آخرین گزارش، نسبت کفایت سرمایه «وسینا» در سطح 8.81% گزارش شده است.
عملکرد «وسینا» در دوره 1403 به سود خالص 3.2 هزار میلیاردی ختم شده که در قیاس با دوره مشابه رشد 70% را نشان می دهد! اگر تورم محیط اقتصادی را در 1403 حداقل 45% فرض کنیم، بانک توانسته مهمترین پارامتر موثر بر ارزشگذاری و قیمت سهام «وسینا» را 70% رشد دهد که خب! بسیار بیشتر از تورم محیط اقتصادی است.
در ضمن، از آنجایی که سرفصل وجوه نقد عملیاتی نیز 55% بهبود داشته و از 2.8 به 4.3 همت رسیده؛ بنابراین کیفیت سود و توان تکرار سودسازی «وسینا» نیز در سطح مطلوبی ارزیابی می شود.
نکته حائز اهمیت در عملکرد «بانک سینا» آن است که در دوره 12 ماهه 1403 برخلاف بسیاری از رقبا، هیچگونه دریافت تسهیلاتی از بانک مرکزی و دیگر بانکها گزارش نشده و این یعنی تمام پارامتر های بنیادی نظیر رشد درآمدها، افزایش سودخالص، بهبود کفایت سرمایه و .... با تکیه بر مدیریت صحیح منابع داخلی بانک تحقق یافته است!
با لحاظ کردن مصوبات مجمع عادی، مانده حساب سود انباشته بانک سینا به بیش از 2.5 همت رسیده که خب! می تواند در فرآیند افزایش سرمایه مورد استفاده قرار گیرد! بنابراین پتانسیل بهبود کفایت سرمایه و یا حتی دو رقمی کردن این نسبت مهم در بانک وجود دارد و اگر چنین خبری منتشر شود، مسلما قیمت سهام بانک را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در طول 12 ماه 1403 مانده سپرده های دریافتی از مشتریان از 81.1 همت به 117.5 همت رسیده که خب! مبین رشد 36.3 همتی این سرفصل بنیادی است. به بیان ساده تر، در هر ماه به طور میانگین بیش از 3 همت جذب بانک شده است؛ رویدادی موثر بر قدرت تسهیلات دهی و پذیرش تعهدات کلان در بانک.
البته در بهار 1404 سرفصل سپرده های مشتریان به بیش از 133.4 همت رسیده و این یعنی رشد تقریبا 16 همتی سپردها در مدت سه ماه. هر ماه به طور میانگین 5.3 همت سپرده جذب شده است.
مهمترین مجرای درآمدی بانک یعنی درآمد ناشی از اعطای تسهیلات در 1403 از 8.47 به 13.7 همت رسیده! رشد 62% که در سایه افزایش حجم نقدینگی ناشی از رشد سپرده های مشتریان ایجاد شده است.
در بخش کارمزد ها نیز رشد خوبی را شاهد هستیم! بدین صورت که رقم درآمدهای کارمزد ها تقریبا 80% رشد داشته! حال آنکه هزینه های این بخش تنها 100 میلیارد تومان افزایش داشته است! ثمره این رویداد رسیدن تراز کارمزد ها از 1.1 به 2.17 همت بوده؛ رشد 85% تراز کارمزد ها.
بنابراین با توجه به فاکتورهای بنیادی مثبت نظیر:
- رشد حجم سپرده ها و قدرت تسهیلات دهی،
- رشد درآمد های اصلی و تراز عملیاتی،
- افزایش چشمگیر تراز پرداخت ها،
- کفایت سرمایه مطلوب،
- کیفیت بالای سود،
- مانده قابل توجه سود انباشته و پتانسیل افزایش سرمایه و ....
برآورد می شود که به احتمال بالا، روند مثبت بانک در 1404 نیز تداوم داشته باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.