مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا با حضور ۹۲.۱ درصد سهامداران امروز برگزار شد.

بورس24 : مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا با حضور ۹۲.۱ درصد سهامداران امروز برگزار شد.
در این مجمع معادل ۳۵ درصد و رقم معادل ۷۲۲ ریال به ازای هر سهم تقسیم شد .
مهم ترین موارد مطرح شده در مجمع به شرح زیر است:
*نیروگاه پرند به عنوان ویترین گروه مپنا در عرصه نیروگاهسازی کشور شناخته میشود. این نیروگاه شامل ۶ واحد گازی و ۳ واحد بخار است و اولین نیروگاهی بوده که برای احداث بخش بخار آن از صندوق پروژه تأمین مالی شده است.
*این اقدام یکی از دستاوردهای مهم در حوزه نیروگاهی بوده و باعث شده تا سه واحد بخار نیز طبق زمانبندی به شبکه سراسری برق متصل شوند. این نیروگاه با ۷ نفر پرسنل، ۱۵۸۰ مگاوات ظرفیت دارد و به عنوان اولین نیروگاه ماده ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده است.
*یکی دیگر از ویژگیهای قابل توجه این نیروگاه تأمین آب مورد نیاز از پساب شهر جدید پرند است. نیروگاههای سیکل ترکیبی به دلیل نوع فناوری مصرف آب بالایی دارند و خوشبختانه با پیگیریهای انجامشده، توانستیم آب مورد نیاز را از پساب تأمین کنیم. تا پایان سال ۱۴۰۳، یک درصد آب مورد نیاز از این محل تأمین شد و در سال ۱۴۰۴ تعهد تامین آب از پساب به طور کامل عملی شد که در شرایط کمآبی کشور اقدام قابلتوجهی بود.
*در خصوص نحوه دریافت مطالبات سه سال گذشته، ما اقداماتی انجام دادهایم که نتایج آن در آینده مشخص خواهد شد، اما بهطور جدی پیگیر موضوع هستیم. تاکنون سه اظهارنامه ارسال شده و دو بار پرونده در دادگاه ویژه مورد بررسی قرار گرفته است.
*همچنین، در حال مذاکره و توافق با طرف مقابل درباره نحوه پرداخت هستیم تا مشخص شود این پرداختها چگونه انجام خواهد شد. انشاءالله حتماً تا پایان امسال، منابع مربوط به برق آزاد که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ به آنها واگذار شده را اعلام خواهیم کرد. عزیزان مطمئن باشند که چگونگی دستیابی به منابع، چه به صورت ریالی و چه ارزی، به اطلاع خواهد رسید.
*در پایان، با کسب اجازه از ریاست محترم مجمع، توضیحات تکمیلی را ارائه میدهم و عرض سلام و ادب خدمت همه حضار محترم دارم. در منطقه غرب کارون، کارفرما به نوعی یک سپر حفاظتی (ضمانت) برای پرداخت بدهیها ایجاد کرده که تاثیرات مثبتی در سیستم مالی و بانکی پرشیا داشته است.
*همچنین، هنگام عرضه برق، از طریق حسابهای سهجانبه میان متقاضیان، شرکتهای بینالمللی و منطقه غرب کارون، برنامه زمانبندی و تصفیه تسهیلات به دقت پیشبینی و تنظیم شده است.
*مدیرعامل غرب کارون نیز در این زمینه با بانک پرشیا هماهنگیهای لازم را انجام داده و زمانبندی پرداختها نیز طی ۴ مرحله اعلام شده است. مهمترین نکته این است که این سپر حفاظتی تضمینی برای بازپرداخت تسهیلات ارزی در اختیار ما قرار داده است، چرا که طلب ارزی ما از خریدار برق (شرکت نفت) محفوظ است.
*در فرآیند تلفیق، سود شرکتهای فرعی بدون توجه به میزان تقسیم سود آنها در مجامع، به صورت کامل لحاظ میشود؛ به همین دلیل عدد ۵.۹ همت (یا ۶ همت) در صورتهای مالی تلفیقی ثبت شده است. در مورد شرکت پرند، به دلیل محدودیتهای اساسنامهای، امکان تقسیم سود وجود نداشت و مبلغ ۱.۳ همت در شخصیت حسابداری مستقل پرند، منظور نشده است. اگر به عدد ۴.۱ همت این مبلغ ۱.۳ همت را اضافه کنیم، جمعاً به ۵.۴ همت میرسیم و اختلاف آن با رقم تلفیقی، مربوط به سودی است که در برخی شرکتهای فرعی هنوز تقسیم نشده که مبلغ آن تنها ۵۰۰ میلیارد تومان است.
*در مجموع در اکثر شرکتهای فرعی، درصد بالایی از سود تقسیم شده و تنها بخش کوچکی به خاطر محدودیتهای خاص، فعلاً تقسیم نشده است. طبق برنامهریزی انجامشده، در صورت مساعد بودن شرایط بازار، صندوق پرند و یونیتهای آن تا پایان شهریور عرضه و منحل خواهند شد و بعد از آن منافع به دارندگان یونیت تعلق میگیرد.
*براساس صورتهای مالی و مطابق یادداشت مربوط (صفحه ۱۸)، سود تقسیمی شرکت حدود ۱,۴۴۰ میلیارد تومان است. همچنین در شرکت غرب کارون نزدیک به ۸۰ درصد سود تقسیم شده است. دو شرکت تجدیدپذیر و غرب کارون از شرکتهای اصلی با کیفیت سودآوری بالا هستند و طبق تعهدات ارائهشده به فرابورس، حداقل سود تعیینشده تقسیم شده است.
*تعهد ما به بورس، تقسیم سود بر مبنای شرکت اصلی بوده و نه تلفیقی یا زیرمجموعهها. بنابراین نحوه تقسیم سود مطابق مقررات و شخصیت حقوقی شرکت اصلی انجام شده و تفسیر دقیق آن نیز همواره با نظر هیئت رئیسه و مسئولان بازار سرمایه خواهد بود.
*اگر شرایط بازار مهیا باشد، فرآیند صندوق پروژه پرند انجام خواهد شد و انشاءالله اقدامات لازم برای تبدیل یونیتهای دارندگان یونیت به سهام پرند و عرضه سهام این شرکت را انجام میدهیم.
*در خصوص افزایش نرخ آمادگی، هر سال تولیدکنندگان بخش خصوصی پیگیر افزایش نرخ آمادگی و نرخ انرژی هستند و شرکت ما هم از این قاعده مستثنا نیست. ما نیز به طور جدی این موضوع را پیگیری میکنیم، چرا که بالاترین ظرفیت تولید بخش خصوصی برق کشور را در اختیار داریم. همانطور که مستحضر هستید، تصمیمگیری نهایی در این خصوص در اختیار وزارت نیرو و نهاد رگولاتوری است و تعیین تکلیف آن توسط آنها انجام میشود.
*ما هر سال، چه از طریق سندیکای تولیدکنندگان برق کشور و چه به صورت مستقیم، همچنین با همکاری گروه مپنا به عنوان سهامدار اصلی و با هدایت آقای دکتر اولیا و اعضای محترم هیئت مدیره، این موضوع را پیگیری میکنیم. اما همانطور که در نمودارها و اسلایدها هم مشاهده کردید، متاسفانه نرخها ثابت مانده است.
* پیگیریهای مستمر از مراجع مختلف و از طریق روشهای گوناگون است. این تلاش تنها مربوط به شرکت ما نیست و مجموعههایی که حدود ۵ درصد تولید برق کشور را در اختیار دارند هم همین مسیر را طی میکنند. امیدواریم این پیگیریها به نتیجه مطلوب برسد
*برق کشور، نیروگاههای این مجموعه در سال ۱۴۰۳ معادل ۹.۷ درصد از کل تولید برق کشور را به خود اختصاص دادهاند. این رشد تولید بهواسطه عواملی همچون راندمان مناسب، آمادگی بالای واحدهای تولیدی، انجام بهموقع تعمیرات، و موقعیت جغرافیایی مناسب نیروگاهها در شبکه حاصل شده است.
*تولید برق نیروگاههای مپنا در سه سال اخیر با رشدی ۵ درصدی به بیش از ۳۶ میلیون مگاواتساعت رسیده و سهم بالایی از سبد تولید برق کشور را تامین نموده است.
*در حال حاضر، ۶۲۲۹ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در شش سایت مختلف توسط مجموعه مپنا به بهرهبرداری رسیده است. علاوهبراین، ۱۲۴ مگاوات نیروگاه در چهار ساختگاه دیگر نیز در حال بهرهبرداری است، و ۷۵ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک در ساختگاههایی چون پردیس در حال احداث قرار دارد
*یکی از مباحث مهم، با توجه به اینکه شرکت «مپنا» بهعنوان اولین مجموعه از این گروه وارد بازار سرمایه شده و بهتبع آن انتظار میرود شرکتهای زیرمجموعه نیز استانداردهای لازم برای پذیرش در بازار سرمایه را داشته باشند، این است که در خصوص تقسیم سود شرکتهای زیرمجموعه دغدغههایی وجود دارد. پیشنهاد میشود تکلیف شود که شرکتهای زیرمجموعهای که قابلیت پذیرش در بورس یا فرابورس را دارند، فرآیند پذیرش آنها نیز در دستور کار قرار گیرد. این امر میتواند به حضور سهامداران حقیقی و خرد در مجامع زیرمجموعهها کمک کند و در نهایت اثرگذاری بیشتری در مجمع شرکت مادر مپنا به همراه داشته باشد.
*یکی از برنامههای مهم در این راستا میتواند پیگیری عرضه اولیه شرکت غرب کارون بهعنوان یکی از شرکتهای شاخص هلدینگ نیروگاه ایرانیان باشد. بررسیهای لازم در خصوص عرضه اولیه این شرکت در حال انجام است و با هماهنگی کارفرما و سایر نهادهای مرتبط، انشاءالله مقدمات عرضه فراهم خواهد شد.
*همچنین هماهنگیهای اولیه برای عرضه اولیه شرکت تجدیدپذیر مپنا با بورس تهران صورت گرفته و این شرکت استانداردهای لازم برای حضور در بورس تهران را نیز دارد که امیدواریم امسال محقق شود.
*عرضه اولیه شرکت آب و برق قشم نیز با توجه به اهمیت موضوع آب در کشور، اهمیت دوچندانی دارد. بهویژه با توجه به اینکه این شرکت دارای پروژه آبشیرینکن است، ورود آن به بازار سرمایه و کشف قیمت آب، میتواند گام موثری در شفافیت و تعیین قیمت تمامشده باشد. این شرکت با توجه به اندازه و ساختار، میتواند در بازار فرابورس یا بازار نوآفرین درج و عرضه اولیه شود.
*در خصوص سایر شرکتها از جمله برق سنندج و همچنین شرکت پرند مپنا نیز برنامه عرضه اولیه در دستور کار قرار دارد. خوشبختانه اولین صندوق پروژه کشور نیز در پرند اجرایی شده و با اتمام پروژه، فرایند انحلال صندوق و تبدیل یونیتهای صندوق به سهام در حال انجام است. این امر موجب میشود اولین صندوق قابل تبدیل (Convertable Fund) کشور به نتیجه برسد؛ پس از آن سهام شرکت پرند در تابلو فرابورس درج و قابل معامله خواهد شد. پذیرش شرکت انجام شده و سال گذشته نیز درج شد و تنها عرضه اولیه برق پرند باقی مانده است.
*شرکت بیش از ۶,۰۰۰ میلیارد تومان سود انباشته دارد و مقرر شده ظرف سه ماه آینده، گزارشی مبنی بر توجیه افزایش سرمایه حداقل ۱۰۰ درصد ارائه، و مجمع فوقالعاده برای تصویب افزایش سرمایه برگزار شود تا سهام جایزه به سهامداران تعلق گیرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.