Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

در گروه پالایشی، طبیعی بود که با تشدید تنش‌ها و بواسطه در سود بودن معامله‌گران، شاهد افزایش عرضه‌ها باشیم. اما این نکته را هم باید گوشه ذهن داشت که کرک‌اسپردها از حالت فریز درآمده و شرکتها برای امسال به سودهای خوبی دست خواهند یافت. کرک اسپردها در شرایط نرمال قبل از جنگ ۸ تا ۱۵ دلار و میانگین سال ۱۴۰۴ حدود ۹ دلار بود و در حال حاضر بیش از 15 دلار است.

پالایشی‌ها در مسیر مجمع؛ اصلاح باشد یا نباشد، ارزندگی هست ...

بورس24 : در گروه پالایشی، طبیعی بود که با تشدید تنش‌ها و بواسطه در سود بودن معامله‌گران، شاهد افزایش عرضه‌ها باشیم. اما این نکته را هم باید گوشه ذهن داشت که کرک‌اسپردها از حالت فریز درآمده و شرکتها برای امسال به سودهای خوبی دست خواهند یافت. کرک اسپردها در شرایط نرمال قبل از جنگ ۸ تا ۱۵ دلار و میانگین سال ۱۴۰۴ حدود ۹ دلار بود و در حال حاضر بیش از 15 دلار است.

در این گروه شپنا در دوره 12 ماهه به سود 150 تومانی رسید. سود هر سهم شرکت برای 1405 را با مفروضات نفت 61 دلاری و نرخ ارز 155 هزار تومانی به ازای هر سهم 257 تومانی برآورد شده است. چنانچه تقسیم سود را 50% لحاظ کنیم، P/E بعد از مجمع شرکت به 3.7 واحد می‌رسد.

در شبندر سود سال گذشته 213 تومان بود. سود شرکت برای 1405 را با نفت 75 دلاری و نرخ ارز 145 هزار تومانی به ازای هر سهم 433 تومان برآورد شده است ! لذا با فرض تقسیم سود را 50 درصدی، P/E بعد از مجمع شرکت کمتر از 3 واحد است. البته سود امسال کمی خوشبینانه دیده شده اما به هر جهت فضای خوبی دارد.

گزینه سوم شبریز است که در دوره 12 ماهه 838 تومان سود ساخته و با دلار ۱۴۰ هزار تومانی و نفت ۶۲ دلاری، سودی در حدود ۳۰ همت (۱,۰۴۰ تومان به ازای هر سهم) برای سال ۱۴۰۵ برآورد شده است. لذا با فرض تقسیم سود 400 تومانی، P/E-forward سهم به 4 واحد می‌رسد.

و سر آخر به شتران می‌رسیم که سال گذشته را با سود 122 تومانی پشت سر گذاشت و سود سال جاری را با در نظر گرفتن نفت 80 دلاری و نرخ ارز 160 عزار تومانی، 139 تومان برآورد کرده است. لذا با فرض تقسیم سود 50 درصدی در مجمع پیشِ رو، P/E آینده‌نگر شتران حوالی 3.5 واحد است.

این محاسبات نشان می‌دهد که این گروه از نظر بنیادی جای نگرانی ندارد و البته ارزندگی سابق را هم ندارد. با این حال شبندر را در این قیمت‌ها بیشتر می‌پسندیم. به نظر پالایشی‌ها با کمی اصلاح بتوانند با قیمت‌های بالاتری به مجامع سالانه بروند و البته اگر صندوق پالایش منفی شود، فرصت خرید است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24