Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

مجمع شرک سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات امروز با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شد. در این مجمع به ازای هر سهم ۱۲۰ ریال سود، معادل ۳۰ درصد سود قابل تقسیم، میان سهامداران تقسیم شد.

مجمع «ومعادن» 120 ریال سود تقسیم کرد

بورس24 : مجمع شرک سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات امروز با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شد. در این مجمع به ازای هر سهم ۱۲۰ ریال سود، معادل ۳۰ درصد سود قابل تقسیم، میان سهامداران تقسیم شد.

مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:

*فولاد مبارکه پس از محدودیت‌های اخیر، توانسته در کوتاه‌ترین زمان ممکن خطوط تولید خود را به مدار بازگرداند و روند تولید را حفظ کند. همچنین برای تأمین بخشی از نیاز آهن اسفنجی شرکت فولاد فیروز نیز هماهنگی‌های لازم در حال انجام است تا از افزایش تولید و آرامش بازار حمایت شود.

* درباره عرضه اولیه شرکت‌های زیرمجموعه، از جمله فولاد گل‌گهر و  شرکت‌هایی که سهامداران متعددی دارند، تصمیم‌گیری در کمیته راهبری مشترک با حضور سهامداران اصلی از جمله امید، فولاد مبارکه و غدیر انجام می‌شود. درباره سایر شرکت‌های داخلی نیز تاکنون تصمیم نهایی برای عرضه اولیه اتخاذ نشده و بررسی‌ها پس از برگزاری مجمع ادامه خواهد یافت.

*در مورد  پیشرفت پروژه مس جانجا،  مطالعات اکتشافی، ژئوفیزیکی و طراحی سه‌بعدی ذخیره به پایان رسیده و نتایج آزمایش‌های فرآوری نیز مثبت بوده است. تاکنون حدود ۳۰ میلیون تن عملیات معدنی انجام شده، پیمانکار EPC انتخاب شده و عملیات اجرایی پروژه در حال پیشرفت است. سوله‌های کارخانه احداث شده و قرارداد خرید تجهیزات اصلی از جمله SAG Mill و Ball Mill نیز منعقد شده است. این تجهیزات تا سه تا چهار ماه آینده آماده حمل به ایران خواهند بود.

* این پروژه سالانه توان تولید ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد را خواهد داشت؛ ظرفیتی که به گفته مدیران، برای نخستین بار در کشور در این مقیاس و با این عیار محقق می‌شود.

* تمامی پروژه‌ها در سبد سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه به‌صورت یکپارچه مدیریت می‌شوند و در صورت تغییر شرایط بازار یا برهم خوردن توازن زنجیره ارزش، امکان خرید، فروش یا جابه‌جایی سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد. در حال حاضر نیز این پروژه‌ها همچنان در مرحله توسعه و اجرا قرار دارند.

پیگیری مطالبات سنواتی و پرونده‌های بین‌المللی

مدیرعامل با اشاره به مطالبات سنواتی شرکت گفت بخش عمده این موارد مربوط به قراردادهای سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ است. در پرونده مطالبات سوریه که حدود ۱۱.۵ میلیون یورو بوده، طی دو سال گذشته نزدیک به ۶ میلیون یورو وصول شده و پیگیری برای دریافت باقیمانده مطالبات با بهبود شرایط و روابط دو کشور ادامه خواهد یافت.

وی همچنین درباره قرارداد آفریقای جنوبی توضیح داد که تمامی کابل‌های ارسالی بدون دریافت وجه به کشور بازگردانده شد و پس از بازیافت، مس آن‌ها در بازار به فروش رسید. به گفته او، مشکلات حقوقی این پرونده نیز با همکاری معاونت مالی و اقتصادی شرکت تعیین تکلیف شده است.

پروژه‌های توسعه‌ای و تأمین مالی

مدیرعامل با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا در شرکت‌های زیرمجموعه از جمله فولاد کردستان، فولاد پارس، فرآلیاژ شیروان، سوانور، کک طبس و یاقوت توسعه معادن فلزات خاورمیانه، تأکید کرد روند اجرای پروژه‌ها ادامه دارد و شرکت تلاش می‌کند با کمترین هزینه، منابع مالی مورد نیاز را تأمین کند.

وی توضیح داد به دلیل ماهیت هلدینگ، شرکت توسعه معادن و فلزات امکان دریافت مستقیم تسهیلات بانکی را ندارد و این تسهیلات باید توسط شرکت‌های زیرمجموعه اخذ شود. از این رو تأمین مالی پروژه‌ها با پیچیدگی‌هایی همراه است، اما برنامه‌ریزی لازم برای پیشبرد طرح‌ها انجام شده است.

تعیین تکلیف اسناد مالکیت

در ادامه اعلام شد اقدامات مربوط به انتقال اسناد مالکیت زمین نیروگاه سامان، بخشی از دارایی‌های معدنکار باختر و سایر املاک شرکت‌های زیرمجموعه در حال انجام است و انتظار می‌رود پس از طی مراحل قانونی، این موضوع به‌طور کامل تعیین تکلیف شود.

حل‌وفصل تسهیلات ارزی کک طبس

مدیرعامل درباره تسهیلات ارزی شرکت کک طبس گفت این تسهیلات مربوط به سال‌های ابتدایی اجرای پروژه کارخانه است و با سهامداران عمده توافقات لازم انجام شده است. مذاکرات با بانک برای تسویه نهایی بدهی و تعیین نحوه محاسبه سود ادامه دارد تا این تعهد با کمترین هزینه ممکن برای سهامداران تسویه شود.

پرونده‌های حقوقی و پوشش بیمه‌ای

وی همچنین با اشاره به دعاوی حقوقی شرکت اصلی و برخی شرکت‌های زیرمجموعه از جمله گسترش کاتالیست ایرانیان، شهید قندی، معدنکار باختر، سوانور و پویان نگین سبز خاورمیانه، گفت تمامی پرونده‌ها در مسیر پیگیری حقوقی قرار دارد.

در پایان نیز بر لزوم بازنگری و ارزیابی پوشش بیمه‌ای موجودی مواد و کالاهای گروه تأکید شد تا در صورت نیاز، اقدامات لازم از سوی هیئت‌مدیره برای افزایش سطح پوشش بیمه‌ای انجام شود.

آخرین وضعیت پروژه‌های توسعه‌ای هلدینگ

مدیرعامل با ارائه گزارشی از روند اجرای طرح‌های توسعه‌ای، از پیشرفت مناسب پروژه‌های گروه خبر داد و ابراز امیدواری کرد برخی از این طرح‌ها تا پایان سال جاری و اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسند.

وی اعلام کرد پروژه گندله‌سازی صبانور با ۸۱ درصد پیشرفت در آستانه راه‌اندازی قرار دارد و افتتاح آن تا پایان سال برنامه‌ریزی شده است. همچنین پروژه کنسانتره صبانور نیز با ۲۱ درصد پیشرفت در حال اجراست.

در بخش نیروگاهی، فاز دوم نیروگاه بخار با ظرفیت ۳۶۰ مگاوات از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت عنوان شد. به گفته مدیرعامل، با بهره‌برداری از این طرح، ظرفیت نیروگاه به ۷۲۰ مگاوات خواهد رسید و راندمان نیروگاه از ۳۵ به ۵۱ درصد افزایش می‌یابد که علاوه بر کاهش بهای تمام‌شده، زمینه فروش برق مازاد و افزایش سودآوری را فراهم می‌کند.

مدیرعامل همچنین از پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه آهن اسفنجی اردبیل و ادامه عملیات اجرایی پروژه فولادسازی کردستان خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تأمین منابع مالی، این طرح‌ها هرچه سریع‌تر تکمیل شوند.

وی افزود پروژه فولاد اقلید نیز با ۳۳ درصد پیشرفت در حال اجراست و بخش عمده تجهیزات اصلی آن نصب شده است.

در حوزه معدن، عملیات اجرایی پروژه مس جانجا با سرعت مناسبی در حال انجام است. عملیات باطله‌برداری و آماده‌سازی معدن پیشرفت قابل توجهی داشته و بخش زیادی از زیرساخت‌های کارخانه تکمیل شده است. همچنین تجهیزات خارجی این پروژه خریداری شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال وارد کشور شود. برآوردها نشان می‌دهد این طرح پس از بهره‌برداری، سالانه حدود ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۵ درصد تولید خواهد کرد که با قیمت‌های فعلی ارزشی در حدود ۴۵۰ میلیون دلار دارد.

در ادامه، مدیرعامل از پیشرفت ۲۶ درصدی پروژه فروآلیاژ شیروان و ادامه اجرای پروژه استیل‌کرد با مشارکت فولاد مبارکه نیز خبر داد و تأکید کرد اجرای این طرح‌ها نقش مهمی در تکمیل زنجیره ارزش و افزایش سودآوری گروه خواهد داشت.

*توربین نیروگاه سمنان داخلی‌سازی شده و مجوزهای لازم را دریافت کرده است. اجرای پروژه که قرار بود طی ۲۲ ماه انجام شود، به دلیل مشکلات مالی تا ۴۰ ماه تمدید شده است. توربین‌های این نیروگاه از کلاس E هستند.

*مجموعه نیروگاه سمنان در ابتدای و در طول سال با مشتریان قرارداد فروش برق منعقد کرده است. بخشی از برق برای مصرف داخلی و بخشی برای فروش در نظر گرفته شده، اما با وجود فروش مازاد، بخشی از تعهدات تولید محقق نشده و اختلاف مربوط به مابه‌التفاوت فروش و تولید و همچنین اختلاف ۳۰ و ۴۰ درصدی فروش باید تعیین‌تکلیف شود.

* افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، پس از گذشت پنج سال از تجدید ارزیابی قبلی انجام خواهد شد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24