Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

پول‌ نیوز - مجموع درآمدها و هزینه‌ های دولت در بودجه سال 1394 با کسری 46 هزار میلیارد تومانی تراز عملیاتی روبه‌رو است.

این تراز منفی، فعالان بازار سرمایه را نگران چگونگی جبران خود کرده است. آن‌ ها از این بابت نگران هستند که دولت برای را جبران کسری، به سودآوری شرکت‌های بورسی دست یازد و قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، مالیات‌ها و عوارض بهره مالکانه شرکت‌های معدنی و صنعتی و  نیز نرخ خدمات و کالاهایی که مالکیتش دولتی است را بالا ببرد.

اما در مورد خوراک پتروشیمی‌ها دو نشانه مثبت برای بازار سرمایه وجود دارد. نشانه نخست مصوبه مجلس مبنی بر واگذاری تعیین قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به دولت براساس یک فرمول ده‌ساله است که مانع از دست‌اندازی دولت به سود پتروشیمی‌ها از طریق افزایش نرخ خوراک آن‌ها می‌شود. زیرا یکی از مهم‌ترین عوامل مشکلات بورس طی سال گذشته تصمیم‌گیری‌های کوتاه‌مدت روی متغیرهای تأثیرگذار در این بازار بود. بنابراین تصویب خروج این ارقام از بودجه سالانه و تعیین آن‌ها به صورت مقررات بلندمدت و باثبات را باید به فال نیک گرفت.

نشانه دوم کاهش قیمت نفت است که در صورت تداوم می‌تواند کسری بودجه را فراتر از پیش‌بینی دولت رقم بزند، اما همین کاهش قیمت نفت می‌تواند به کاهش قیمت مواد اولیه تعداد قابل توجهی از صنایع حاضر در بورس بینجامد و این کاهش هزینه بتواند اثرات افزایش احتمالی قیمت ارز را بر صنایع بورسی پوشش دهد.

نکته پایانی این‌ که خود کسری بودجه نیز می‌تواند کارکرد مثبت برای بورس داشته باشد، البته اگر دولت با خصوصی‌سازی و ورود شرکت‌های سودآور خود به بورس و نیز انتشار اوراق قرضه و استقراض از طریق بورس، این کسری را جبران کند که هم مشکل دولت را حل می‌کند و هم برای بورس رونق‌بخش واقع خواهد شد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24