بورس24 :امروز نیز بیاعتمادی و نامیدی در بازار موج میزد. شروع بازار در دو گروه ساختمانی و خودرویی تا حدودی مناسب به نظر میرسید لیکن فضای منفی سایر گروهها به این دو صنعت نیز سرایت کرد و مجموعاً جو منفی بهطور کامل بر بازار حکمفرما شد. به نظر میرسد وحشت عمومی (Panic) بازار را در برگرفته و تعداد کسانی که همچنان قصد ماندگاری و فعالیت در این فضا رادارند به نظر هرروز در حال کاهش است. حجم معاملات همچنان روند کاهنده دارد و این موضوع به دغدغه فعالان این بازار افزوده است. شکی نیست که سازمان بورس و مدیر جدید رأس آن تمامی تلاشهای خود را بهمنظور بهبود شرایط و رفع ابهامات فعلی صنایع بکار میبرند ولی به نظر میآید تا برگشتن اعتماد به بازار راه درازی در پیش است.
امروز صحبتهای وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با شرایط فعلی حاکم بر بازار در تعدادی از سایتها انتشار یافت. وزیر اقتصاد با اعلام دلایل انتخاب رئیس جدید سازمان بورس در واکنشی تازه به شرایط حاکم بر بازار سهام گفت: مشکلات بورس ربطی به مدیریت آن ندارد. به گزارش خبرگزاری ها در حالی طی روزهای اخیر نوسان شاخص و قیمت سهام بار دیگر در بورس تشدید که علی طیب نیا در تازهترین واکنش به شرایط بازار سهام به خانه ملت گفت: مشکلات بورس ربطی به مدیریت آن ندارد. هرچند شرایط بورس باید بهتر از وضعیت کنونی باشد، اما امیدواریم با مدیریت جدید، شاهد شکوفایی این بازار باشیم. ظاهراً آقای طیب نیا برای عودت دادن پروانه بهرهبرداری شرکتهای چادرملو و گل گهر اقدام به مکاتبه با معاون اول رییسجمهور نموده است در همین ارتباط همانگونه که در گزارش هفته قبل عنوان شد این شرکتها در ارتباط با ناحق بودن پرداخت حق انتفاع سالهای قبل اقدام به طرح دعوی علیه دولت در دیوان عدالت اداری نمودهاند که فعلاً دستور توقف پرداخت تا بررسیهای دقیقتر از سوی دیوان عدالت صادرشده است. البته سهامداران شرکتهای سنگ آهنی (منجمله این دو شرکت موردبحث)در حال حاضر علاوه بر نگرانی در خصوص افول شدید قیمتهای جهانی (که بر پایه اعتقاد بسیاری تحلیلگران در سال ۲۰۱۵ نیز تداوم دارد)،منتظر نهایی شدن مباحث مربوط به بهره مالکانه در فرایند رسیدگی به بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور هستند. امروز اطلاعاتی در خصوص هلدینگ خودکفایی و اقتصادی آزادگان (مالک اصلی شرکتهای بورسی قاسم ایران و مینو)انتشار یافت بر اساس اعلام مدیرعامل این شرکت پیگیری بهمنظور درج نماد آن در فرابورس در حال انجام است و معارفهای نیز در روز جاری برای آن تدارک دیدهشده است.
حسب اظهارات وی، سرمایه فعلی این شرکت ۱۵.۳ میلیارد تومان و سود هر سهم آن در سال گذشته ۱۸۰۰ ریال بوده است که برای سال جاری پیشبینی در حدود ۲۰۰۰ ریال میباشد. امروز خبری بسیار خوب از تعویق رأی گیره کمیته بانکی سنا آمریکا که قرار بود روز پنجشنبه انجام شود منتشر شد، اما هیچ تأثیری نداشت. همچنین قرار است امروز در سنای آمریکا طرحی به رأیگیری گذاشته شود که اعمال هرگونه تحریمی تا تیرماه به تعویق بیفتد و این خبر مهم هم هیچ تأثیری نداشت. به گزارش ایرنا، درحالیکه جنگطلبان کنگره آمریکا از چند هفته قبل بر طبل تشدید تحریمها علیه ایران میکوبیدند؛ در نشست امروز (سهشنبه) طرحی را بررسی میکنند که اعمال هر نوع تحریمی را تا پایان زمان (30 ژوئن/20 تیر 1394) مذاکرات به تعویق میاندازد. به گزارش ایران هستهای، مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو در حالی به پایان رسید که به نظر میرسد در مسائل اساسی هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. به یک معنا میتوان گفت که مذاکرات گرفتار نوعی بنبست شده است و دو طرف تلاش میکنند با تمرکز بیشازحد و وسواس گونه بر جزئیات، تصمیمگیری درباره موضوعات کلان را که نیاز به تصمیم سیاسی دارد دائماً به تأخیر انداخته یا دور بزنند. یک کارشناس در تهران به «ایران هستهای» گفت: «مذاکرات دچار تورم ایده و فقر تصمیم شده است. دو طرف آشکارا خطوط قرمزی دارند که قابل تطبیق بر هم نیست ولی تصور میکنند گفتوگوی بیشتر و تلاش برای خلاقیت تکنیکی میتواند این مشکل را حل کند. این در حالی است که همه طرفها میدانند بحثهای تکنیکی هرچقدر هم غنی و باکیفیت باشد نمیتواند جای تصمیم سیاسی را بگیرد». به نظر میرسد ایران و امریکا قادر به نزدیک کردن دیدگاه خود درباره دو مسئله ظرفیت غنیسازی و جدول زمانی لغو تحریمها نیستند.
در بازارهای جهانی ادامه ریزش قیمتهای نفت و احتمالاً بروز جنگ سرد جدیدی در بازار پتروشیمی بخصوص تولیدکنندگان حوزه خلیجفارس و افت قیمتهای پتروشیمی، میتواند شرایط دشوارتری برای تولیدکنندگان این محصولات ایجاد نماید که با بالا گرفتن رقابت برای تصاحب سهم بیشتر بازار، معادلات هم پیچیدهتر خواهد گردید. امروز قیمتهای جهانی نیز همچنان روندی کاهشی را طی کرد که فشار فروش را بیشتر کرده بود. قیمت نفت مجدداً کاهش یافت و برخی پیشبینیها از رشد اقتصادی جهانی کاهشی بود. صندوق بینالمللی پول در روز سهشنبه پیشبینیهای خود را درباره رشد اقتصاد جهانی برای سال 2015 و 2016 کاهش داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرد ضعیف بودن چشماندازها در چین، روسیه، منطقه یورو و ژاپن سبب خواهد شد رشد اقتصاد جهانی در امسال تنها سه و نیم درصد و برای سال 2016، سه ممیز هفتدهم درصد باشد. این رقم سهدهم درصد کمتر از پیشبینی قبلی این صندوق است که در ماه اکتبر اعلام شد.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به ۲۱۶.۵ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم معاملات عمده ۱۲۶.۴ میلیارد تومان و اوراق بدهی ۲۰.۸ میلیارد تومان بود. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۷۰ واحد و شاخص فرابورس ۶ واحد کاهش داشتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز خود به عدد ۶۵۵۶۵ واحد رسید. پستبانک با ۳ واحد بیشترین اثر مثبت و بانک تجارت با ۲۷ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۵۸ میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۵۸.۵ میلیارد تومان رسید که گواهی سپرده لیزینگ رایان سایپا با ۵.۸ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک اجاره مدیریت سرمایهگذاری امید با ۷۱.۸ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان در روز جاری در قیاس با روز گذشته کاهش یافت. تعداد نمادهای معاملهشده امروز به ۲۲ نماد (شامل 1 نماد حق تقدم) تقلیل یافت. از این میان ۵ نماد مجتمع سیمان غرب آسیا، کرمان، کارون، باقران و مجد خواف بر پایه آخرین معاملات صورت گرفته، اندکی مثبت و مابقی نمادها یکپارچه قرمز پوش بودند. 12 نماد شامل نمادهای سیمان اردبیل، ارومیه، خاش، دشتستان، دورود، اصفهان، صوفیان، فارس، فارس نو، قاین، مازندران و سیمانسفید نیریز علیرغم باز بودن شاهد انجام معاملاتی بر روی نمادهای خود نبودند. نماد سیمان خزر روز گذشته پس از بسته شدن بازار بهمنظور تعدیل سود پیشبینیشده خود متوقف شد.
امروز نماد حق تقدم سیمان دشتستان نیز بهمنظور عرضه حق تقدمهای استفادهنشده بازگشایی شد لیکن معاملهای بر روی آن صورت نپذیرفت. حجم معاملات با کاهش نسبت بهروز گذشته به عدد ۷۹۷۹ هزار سهم و ارزش آن به ۱۲۰۰۱ میلیون ریال رسید. از مجموع معاملات صورت گرفته سیدکو با ۳۹۸۵ هزار سهم و مبلغ ۵۹۷۹ میلیون ریال حدود ۵۰% مجموع معاملات سهام نمادهای سیمانی را به خود اختصاص داد. پسازآن رتبه دوم حجم معاملات نمادهای سیمانی به نماد سیمان شرق با معامله تعداد ۱۲۱۳ هزار سهم به ارزش ۱۴۵۸ میلیون ریال (معادل ۱۲% حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان) اختصاص داشت.
در سامانه کدال اطلاعیه عملکرد ۹ ماهه شرکتهای سیمان ارومیه، غرب، شمال و قاین منتشرشده است. بر اساس اطلاعیه سیمان ارومیه و در قیاس با دوره مشابه سال قبل، فروش مقداری ۱۰٪ کاهشیافته است. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۱٪، ۲٪، ۱٪ و ۴٪ افزایشیافتهاند. بر اساس اطلاعیه سیمان غرب و در قیاس با دوره مشابه سال قبل، فروش مقداری ۹٪ کاهشیافته است. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۷٪، 27٪، ۳۱٪ و ۲۵٪ کاهشیافتهاند. بر اساس اطلاعیه سیمان قاین و در قیاس با دوره مشابه سال قبل، فروش مقداری ۹٪ کاهشیافته است. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۲٪، 2۸٪، ۳۳٪ و ۵٪ کاهشیافتهاند. بر اساس اطلاعیه سیمان شمال و در قیاس با دوره مشابه سال قبل، فروش مقداری ۲٪ کاهشیافته است. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۱۱٪، ۷٪، ۱٪ و ۱۲٪ افزایشیافتهاند. این شرکت بر اساس اطلاعات منتشره سود هر سهم خود را از ۷۸۱ ریال به ۶۹۰ ریال تقلیل داده است. ضمناً همانند اطلاعیههای قبلی اعلامشده است که این شرکت قصد فروش درصد بالایی (تعداد ۱۴۰ میلیون سهم) از سهام شرکت تولیدی سیمان فیروزکوه (شرکت فرعی تحت پوشش خود) از طریق فرابورس را به قیمت هر سهم ۵۰۰۰ ریال دارد. سیمان غرب نیز در اطلاعیه عملکرد خود سود پیشبینیشده هر سهم سال ۱۳۹۳ خود را از ۱۳۱۰ ریال به ۱۲۰۵ ریال تقلیل داده است. سیمان قاین نیز سود هر سهم سال ۱۳۹۳ را از ۴۹۲۰ ریال به ۴۴۷۳ ریال کاهش داده است.
در سایتهای خبری مصاحبه رییس هیئتمدیره سیمان فارس و خوزستان در خصوص تصمیم اخیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان بهمنظور توقف تولید کلینکر انتشار یافت. حافظ کمال هدایت، رئیس هیئتمدیره سیمان فارس و خوزستان اظهار داشت: این تصمیم بسیار درست بوده است و بر اساس کلینکر مازاد و ذخیرهشده در انبارها میتوان گفت این تصمیم در سطح ملی نیز تأثیرگذار خواهد بود. وی در ادامه خاطرنشان ساخت: ممکن است برخی از شرکتها به دلایلی خاص با این تصمیم مخالف باشند اما با توجه به اینکه هیچ خللی در تولید و فروش سیمان برای شرکتها ایجاد نمیکند و در بازار سرمایه و معاملات این صنعت نیز مشکلی ایجاد نخواهد شد، بنابراین میتوان گفت این روند برای توقف تولید کلینکر، بسیار کارشناسانه بوده است. هدایت در ادامه بیان داشت: سیمان در شرکتهای سیمانی همچنان به روال و روانی سابق تولید و عرضه خواهد شد و هیچ خللی در تولید این محصول ایجاد نمیشود.
وی با اشاره به روند فعالیت شرکتهای سیمانی خاطرنشان کرد: شرکتهای سیمانی نیز بابت فروش این کالا هیچ مشکلی نخواهند داشت و فقط کورههای کلینکر متوقف خواهند شد که به نظر میرسد با مصرف انبوه گاز در زمستان توسط این کورهها، به طرز معناداری، هزینههای شرکتها کاهش مییابد. هدایت در ادامه متذکر شد: از طرفی طی تفاهمنامهای با وزارت نفت، بناشده است تا مابهالتفاوتی به شرکتها پرداخت شود تا هزینههای ثابت را جبران کند. خبر دیگری هم مبنی بر توقف صادرات سیما ناز خوزستان منتشر شد. رییس اتحادیه صادرکنندگان سیمان خوزستان گفت: صادرات سیمان به علت کاهش تقاضا که متأثر از افت جهانی قیمت نفت است، متوقف شد. سید صادق سواعدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، اظهار کرد: کاهش قیمت نفت، کسبوکار در عراق را مختل کرده و مردم این کشور به علت کمبود نقدینگی، ساختوساز را تعطیل کردهاند. وی افزود: افت جهانی قیمت نفت موجب کاهش قیمت سیمان شده است و تجار عراقی قیمت خیلی پایینی را برای خرید سیمان مطالبه میکنند.
شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:
همانند روز گذشته نماد سیمان فارس و خوزستان امروز شاهد معاملاتی کمحجم و تقریباً تماماً در دامنه منفی قیمت بود. حجم معاملات کمتر از روز گذشته و بالغبر ۵۵۹ هزار سهم و به ارزش ۱۰۰۳ میلیون ریال بود. قیمت پایانی معادل 18۲۳ ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز گذشته ۱۳ ریال کاهش نشان میداد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۳.۴۹ و مجموع ارزش بازار این شرکت 8۲۰۴ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۴۲ فرد حقیقی و 2 شخصیت حقوقی و فروشندگان متشکل از ۳۲ نفر حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۶۸٪ و درفروش معادل 100٪ بود. برای دیگر نماد مطرح این صنعت یعنی شرکت سیمان تهران از ابتدای وقت صف فروشی در حدود ۱۳ میلیون سهم تشکیل شد که همچنان تا آخر وقت باقی ماند. حجم معاملات کمتر از دیروز و تنها به ۱۹ هزار سهم و به ارزش ۵۵ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی با توجه عدم معامله در حجممبنا با کاهش ۳ ریال نسبت بهروز قبل معادل 300۲ ریال تعیین شد (معاملات تماماً باقیمت حداقل یعنی ۲۸۸۵ ریال صورت گرفت). بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۴.۰۸ و مجموع ارزش بازار این شرکت 525۴ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۱۰ فرد حقیقی و فروشندگان ۱ نفر حقیقی و 1 نفر حقوقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید ۱۰۰٪ بود و درفروش ۵۳٪ بود. سیدکو دیگر هلدینگ بزرگ این صنعت شاهد معاملاتی عمدتاً متعادل و در دامنه مثبت قیمت بود.به نظر میرسد حمایت سهامدار عمده بهمنظور پیشگیری از تقلیل قیمت سهم به زیر قیمت عرضه اولیه همچنان ادامه دارد. حجم معاملات با کاهش نسبت بهروز گذشته به ۳۹۸۵ هزار سهم و ارزش ۵۹۷۹ میلیون ریال رسید که البته از این حجم تعداد ۲۷۷۰ هزار سهم توسط اشخاص حقوقی خریداری شد.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز گذشته تنها گروه سرمایهگذاری توسعه ملی خریدار سیدکو، شرکت آتی پژوهان سرمایه خریدار سیمان کارون بوده و سایر سهامداران مهم این صنعت هیچ نقشی در بازار سرمایه ایفا نکردهاند.
در نماد سیمان تهران همانگونه که در گزارش روز گذشته عنوان شد در بازار معاملات بلوک تعداد ۴۷۷۶۷ هزار سهم از بنیاد مستضعفان به هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس انتقال یافت.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.