Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

بورس 24 : مدیر عامل پتروشیمی بوعلی سینا روز گذشته در نشست تحلیلی با فعالان بازار سرمایه در خصوص برنامه های شرکت توصیحاتی را داده است...

تخمین یک سود شیرین برای پتروشیمی بوعلی ؛ نماد در آستانه بازگشایی قرار گرفت

بورس24 : مدیر عامل پتروشیمی بوعلی سینا روز گذشته در نشست تحلیلی با فعالان بازار سرمایه در خصوص برنامه های شرکت توصیحاتی را داده است.

سید محمد احمد زاده گفت: در بحث های مارکتینگ سود  فقط در تولید نیست بلکه شامل،  زنجیره تامین ،حلقه تولید و زنجیره توزیع است که باید هر سه را مدیریت کنیم.

 تنوع خوراک برای ما مزیت است تا ضعف

وی افزود: اگر بخواهیم سود شرکت را افزایش دهیم ، باید در بحث خوراک مشکلات را حل کنیم و با تغییر استراتژی خرید  مبانی و مفروضات در سطح کشور و منطقه، این موضوع را از نقطه ضعف و از فرصت به مزیت نسبی تبدیل کردیم.

به گفته وی، مزیت،  درآمد و سود اوری ایجاد می کند، البته ما به دنبال این هستیم که خوراکی را تهیه کنیم که محصولات با ارزش افزوده بالاتر و قیمت بیشتر تولید کنیم.زمانی بنزن از نظرقیمتی بیشترین سودآوری را داشت دریک برهه زمانی،  هوی اند و سایر محصولات شرایط قیمتی خوبی داشتند که با توجه به قیمت‌های آن ها در شرایط مختلف،تولید کردیم و این چابکی را در شرکت ایجاد کردیم.

وی گفت: سال گذشته حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار تن خوراک   تامین کردیم و هیچ مشکلی بابت تامین نداریم و دسترسی پایداری به منابع وجود دارد.

احمد زاده افزود: در بخش توزیع و فروش در بازار های منطقه درافغانستان و عراق و سایر مناطق دسترسی خوبی برای فروش داریم، به طوری که اواخر سال ۹۸ در زمان شروع شیوع ویروس کرونا ، هِوی اند تنی  ۱۰۰ دلار بود در صورتی که ما این محصول را  به مدت ۷ ماه به کشور افغانستان با نرخ ۳۰۰ دلار فروختیم.

به گفته وی، در بخش هزینه ها هم، همه شامل خرید خوراک است که با صرفه جویی،  سود شرکت  بیشتر خواهد شد.

مدیر عامل پتروشیمی بوعلی سینا با اشاره به پروژه های شرکت در مورد پروژه شیرین سازی بوعلی گفت: پروژه های شرکت که شامل سه پروژه مهم می‌شود ،پروژه شیرین سازی ۱۵ سال پروژه بود و علاوه بر مسائل مدیریتی ناتمام مانده بود و دلیل عدم اجرای پروژه بحث عدم سودآوری آن بود. اما این پروژه را راه اندازی کردیم و در زمان مقتضی از آن استفاده می کنیم.  این واحد دو کارکرد اساسی برای شرکت داشت، ابتدا این که وابستگی ما را به پتروشیمی امیر کبیر کاهش داد و از طرفی حدود ۲۰ درصد کمبود تولید را )حدود دو میلیون تن ناشی از عدم تامین خوراک از پتروشیمی امیر کبیر)با  این واحد جبران کردیم.

۲۰ درصد بیشتر تولید کردیم

وی خاطر نشان کرد: با وجود ظرفیت تولید ۱۷۰۰ هزار تن، امسال تولید ۲میلیون تن  در دستور کار شرکت پتروشیمی بوعلی سینا است. یعنی  تولید ۲۰ درصد بیشتر از ظرفیت اسمی در برنامه داریم.

پارازایلین در راه است...

احمد زاده گفت: راه اندازی واحد تولید پارازایلین، کمی زمانبر بوده است ، البته امسال افتتاحیه آن با حضور مدیران هلدینگ خلیج فارس انجام خواهد شد. در مورد نرخ نفتا، آنچه درسالهای گذشته ابلاغ و اعمال شده شامل کاندنسیت منهای دو منهای بتا است ، که همین  حدود قیمتی است.

سود شرکت باز هم بیشتر می شود...

وی در خصوص افزایش  سود احتمالی شرکت گفت: سود شرکت در سه ماه ۳۸۰۰ تومان  بوده و احتمالا در این سه ماهه پایان سال با توجه به بازار سوخت داخلی و بین المللی تعدیل خوبی خواهیم داشت.

فروش روزانه ۴ هزار تنی بوعلی سینا...

احمد زاده با اشاره به فروش روزانه محصول از طریق خطوط ناوگان زمینی گفت: شرکت در روز ۴ هزار تن محصول به صورت زمینی بفروشیم که هیچ شرکتی این مزیت را ندارد، حتی در شرایط کرونا با روزی ۱۶۰ تانکر بارگیری کرده ایم  به طور کلی در بازار های منطقه ای از طریق ناوگان توزیع زمینی فعال هستیم.

بوعلی از دریچه تحلیل

وحید فرح بخش مدیر  تحلیل دپارتمان سرمایه گذاری مشاور سرمایه گذاری ایرانیان تحلیل فارابی در این نشست تحلیلی با ارئه ای از آخرین وضعیت صنعت آروماتیک در جهان و ایران با اشاره به وضعیت پتروشیمی بوعلی گفت :  ظرفیت تولید شرکت در بخش ریفرمیت بالغ بر 750 هزار تن، پارازایلین 400 هزار تن، بنزن 180 هزار تن ، رافینیت 199 هزار تن ، گاز مایع 39 هزار تن، برش سنگین و سبک نفتا 500 و 350 هزار تن است.

وی گفت:  گاز مایع، برش سنگین نفتا و ریفرمیت در سال گذشته نزدیک به ظرفیت اسمی ، برش سبک نفتا 80 درصد ظرفیت ، رافینیت و بنزن کمتر از ظرفیت تولید شده که راه اندازی واحد پارازایلین قطعا به رشد تولید این دو محصول کمک می کند.

فرح بخش گفت: واحد پارازایلین سال 95 به دلیل نشت دچار آتش سوزی و از مدار خارج شد. پروژه بازسازی بلافاصله آغاز و با صرف هزینه هزار میلیارد تومان، آماده بهره برداری شد که تا پایان سال جاری در مدار قرار می گیرد و بخش زیادی از ریفرمیت به پارازایلین و بنزن و رافینیت تبدیل می شود. نرخ ریفرمیت بطور معمول 80 درصد نرخ بنزن است اما به دنبال جنگ روسیه و اوکراین و افزایش نرخ حامل های انرژی، نرخ این محصول کمی افزایش پیدا کرد. اما بطور تاریخی و پایدار نرخ تبدیل ریفرمیت به پارازایلین می تواند سود پایداری در آینده به همراه داشته باشد و پیش بینی می شود سود هر سهم سال جاری در حدود 600 تومان محقق شود.

وی گفت: طبق مفروضات نرخ تورم در سال جاری و آینده 20 و 30 درصد ، نرخ دلار برای ادامه سال جاری بطور میانگین 29 هزار تومان و برای سال آینده 35 هزار تومان، نفتا 650 دلار ، میعانات گازی 70 دلار ، بنزن 830 دلار، درصد بهره برداری واحد پارازایلین برای چهار ماه سال جاری و آینده 70 و 95 درصد و تولید 80 هزار تن با نرخ 950 دلار دیده شده است.

فرح بخش گفت: از سال 97 ، کرک اسپرد دلاری هر تن محصول، صعودی بود و در سال گذشته به 97 دلار برای هر تن محصول رسید . اگر نرخ نفت در محدوده فعلی با ثبات بماند و باتوجه به راه اندازی واحد پارازایلین که می تواند سود دلاری را افزایش دهد، انتظار می رود کمترین حاشیه سود  70 دلار برای هر تن باشد.

وی افزود: کرک اسپرد هر تن محصول با نرخ نفت همبستگی دارد. به گونه ای که سال 92 با کاهش نرخ نفت به 44 دلار ، کرک اسپرد محصولات هم دچار افت شدید شد. با افزایش نرخ نفت به 78 دلار در سال گذشته، کرک اسپرد محصولات هم رشد مناسبی داشت.

او در خصوص صورت های مالی و سود و زیان شرکت گفت: در سال 1400 درآمد عملیاتی شرکت بالغ بر 1100 میلیون دلار بود . سود ناخالص سال 97 بالغ بر 45 میلیون دلار بود که سال 1400 به 223 میلیون دلار رسید. طرح شیرین سازی برش سبک نفتا برای رسیدن به گوگرد یک ppm به بهره برداری رسید که علاوه بر جبران افت تولید سال های گذشته بین 15 تا 20 میلیون دلار رشد سودآوری داشت.

وی افزود: 97.5 درصد از کل بهای تمام شده فروش به مواد مستقیم مربوط و عمدتاً نفتا و میعانات گازی است. 35 درصد از مجموع خوراک دریافتی از پازنان، 55 درصد از عسلویه و 10 درصد از سایر شرکت ها تامین می شود. طی سال های اخیر بخش زیادی از خوراک شرکت از عسلویه تامین شده که سبب افزایش تولید و به ظرفیت رسیدن عمده محصولات شده است.در بخش سایر درآمدهای عملیاتی بیشترین درآمد مربوط به تسعیر نرخ ارز است که طبق آخرین صورت مالی ارائه شده در 6 ماهه 250 میلیارد دلار دارایی ارزی داشته و تسعیر هم انجام و شناسایی شده و تا پایان سال محتاطانه نیمی از این درآمد به عنوان تسعیر شناسایی شده است. همچنین یک درصد هزینه آلایندگی در این بخش در نظر گرفته شد.

به گفته وی، در بخش سایر درآمدهای غیر عملیاتی بالغ بر 800 میلیارد تومان سود سپرده بانکی و 340 میلیارد تومان هم سود سهام از محل مالکیت 11 درصدی "شگویا" شناسایی شد. سود این شرکت یک سال با تاخیر شناسایی می شود و برای سال جاری، سود 1400 "شگویا" در صورت های مالی نشسته است. پیش بینی می شود پتروشیمی تندگویان در سال جاری برای هر سهم 180 تومان سود بسازد که در سال 1402 "بوعلی" بالغ بر 440 میلیارد تومان سود شناسایی می شود .

وی گفت؛  سال گذشته 223 میلیون دلار سود ناخالص داشت که با توجه به راه اندازی واحد پارازایلین انتظار می رود به 291 و 283 میلیون دلار در سال جاری و آینده برسد. حاشیه سود ناخالص و خالص در سال 1400 بالغ بر  17 و 14 درصد بود که پیش بینی می شود برای سال جاری و آینده تغییری نداشته باشد.
 
وی گفت:  نرخ فروش ریفرمیت در گزارش مهر ماه 1100 دلار بوده که پیش بینی می شود به دلیل جنگ روسیه و اوکراین سود 467 تومانی به 600 تومان برسد. نسبت P/E براساس سود 1401 بالغ بر 4.1 واحد و برای سود 1402 با فرض 95 درصد سود تقسیمی، 3.5 واحد در نظر گرفته شد.

1

2

مم

ک

ک

م

م

8

ن

ن

ک

م

ج

حگ

ح

ح

گ

ح

ح

ک

ح

ح

م

م

نگ

ن

ک

گ

ک

م

ک

گ

گ

ک

ک

م

ح

ح

39

م

ن

ل

8

ک

ک

ک

ک

گ

گ

50

5

ک

م

ک

کک

م

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

این مطلب 2 نظر دارد.

  • مرتضی سینافر
    مرتضی سینافر

    با سلام بسیار عالی وجذاب تحلیل شد ممنون

    1 سال پیش
  • ابوالفضل استرکی
    ابوالفضل استرکی

    عالی وکامل با تشکر

    1 سال پیش

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24