Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بورس تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را با افزایش تقاضا آغاز کرد اما هنوز نیم‌ساعت نخست را پشت‌ سر نگذاشته بودیم که با عرضه صفوف خرید برخی از نمادهای بزرگ و تاثیرگذار و به دلیل قرار گرفتن شاخص کل در محدوده مقاومتی دو میلیون و 850 هزار واحدی، معامله‌گران بیشتری در طرف فروش حاضر شدند اما قسمت تحسین‌برانگیز ماجرا اینجا بود که طیفی از صنایع و نمادهای کوچکتر که در یک ساعت پایانی بازار چهارشنبه با افزایش تقاضا همراه شده بودند، این تقاضا را در ...

«پیشتازی هم‌وزن !!»  

علیرضا باغانی: 1) پیش‌بینی بازار ...

بورس24 : بورس تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را با افزایش تقاضا آغاز کرد اما هنوز نیم‌ساعت نخست را پشت‌ سر نگذاشته بودیم که با عرضه صفوف خرید برخی از نمادهای بزرگ و تاثیرگذار و به دلیل قرار گرفتن شاخص کل در محدوده مقاومتی دو میلیون و 850 هزار واحدی، معامله‌گران بیشتری در طرف فروش حاضر شدند اما قسمت تحسین‌برانگیز ماجرا اینجا بود که طیفی از صنایع و نمادهای کوچکتر که در یک ساعت پایانی بازار چهارشنبه با افزایش تقاضا همراه شده بودند، این تقاضا را در بازار دیروز حفظ کردند و لذا با وجود افت حدود 0.75 درصدی شاخص کل، 65 درصد نمادها با رشد قیمت روبرو شدند و در همین راستا شاخص هم‌وزن رشد نزدیک به 1 درصدی را ثبت کرد. البته از حق نگذریم، بسیاری از نمادها در منفی‌ها خریداران خوبی داشتند و در همین راستا ارزش معاملات به بیش از 16 همت رسید که برای یک روز نیمه‌منفی رقم قابل قبولی است. خروج 280 میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها شاید تنها نکته منفی بازار دیروز بود. طی دو روز کاری اخیر شاهد چرخش و گردش پول در صنایع و شرکتها و تحرکات قوی‌تر در هم‌وزنی‌ها بودیم و این موضوع باعث شد تا بازار با فراز و فرودهای متفاوتی همراه شود و حجم معاملات به طرز شگفت‌انگیزی افزایش یابد. به نظر رسیدن گزارش‌های ماهانه نقش موثری در رفتار معامله‌گران و سهامداران داشته است.

این روزها بازار شرایط جالبی دارد و سهامداران با چشمانی بازتر و ذهنی جستجوگرتر، مانور بیشتری می‌دهند. در این بین به چند نکته خاص باید توجه داشت. نکته اول اینکه، بازار بواسطه رشد اخیر، در برخی از سهم‌ها آن انرژی قوی ابتدای روند را ندارد و لذا یک چرخش پول نسبی بین نمادها و گروه‌ها دیده می‌شود و مدام شاهد تغییر لیدر بازار هستیم. نکته دوم اینکه متاسفانه رفتار گله‌ای ادامه دارد و با چرخش پولی که این روزها هدایتگر بازار است، بسیاری از معامله‌گران در حال کوچ از صنعتی به صنعت دیگر و سهمی به سهم دیگرند و متوجه پرداخت این حجم از کارمزد نیستند !

از همین رو دو توصیه مهم خواهیم داشت. توصیه اول، پرهیز از جوزدگی است. متاسفانه جریان پولی بازار به شدت به صفوف خرید و فروش واکنش نشان می‌دهد. به نظر از این نقطه به بعد باید کمی هیجانات را کنترل کرد و برای خرید هر سهمی نباید در صفوف خرید نشست. چراکه ممکن است به یکباره در برخی از سهم‌ها روند معکوس شود. و توصیه دوم اینکه کمی تحولات کدال و گزارش شرکتها را دنبال کنید. بدون شک برندگان اصلی جریان ایجاد شده، افرادی هستند که با تکیه بر صورت مالی و افق دید منطقی و مناسب اقدام به انتخاب سهم می‌کنند. شک نکنید اگر این رفتار را داشته باشید، قطعا بازار هم به شما کمک خواهد کرد و به راحتی خواهید توانست در برخی اوقات با تغییر فاز و اصلاح سبد، بهترین بازدهی را کسب نمایید.

نکته دیگر اینکه، فراموش نکنیم این بازی را دولت ایجاد کرده. نه‌اینکه بازار ارزنده نبوده باشد اما آنها قصد دارند ویرانه‌ای که تحویل گرفتند را تبدیل به یک زمین بازی جذاب کرده و از آن بهره ببرند. بنابراین سیاستگذار چند هدف خاص را دنبال می‌کند. اول اینکه قصد دارند پولی که در بازارهای غیرمولد مشغول به سفته‌بازی است را به این سمت سوق داده و کمی انتظارات تورمی را مهار کند. تنها جای ممکن برای ایجاد پل‌های ارتباطی قوی بین تولید و مردم و جریان نقدینگی، همین بازار سرمایه است. دوم اینکه با اصلاح سیاست حکمرانی ارزی، خود به خود برخی از مشکلات بازار حل می‌شود و با رشد درآمد شرکتها، بخشی از کسری صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی و ... جبران می‌شود. و لذا افزایش سود شرکتها در گام اول به سود خود دولت است.

سوم، بحث تامین مالی است که از طریق عرضه اولیه و سهام پروژه و فروش سهام دنبال می‌شود و طبیعتا برای رسیدن به این هدف نیاز دارد ابتدا زمین بازی را گرم کرده و نقدینگی را با خود همراه کند. بنابراین عاقلانه است که سیاستگذار بازار سرمایه را هدف قرار داده و همین مساله منجر به یک بازی برد-برد می‌شود. تفاوت دولت چهاردهم و سیزدهم در همین است ! چند دیوانه به‌ظاهر اقتصاددان که پشت تصمیمات آنها کارتل‌های بزرگ مافیایی قرار داشت و دولت فعلی که صریح و شفاف افزایش درآمد خود از مسیرهای درست طی می‌کند؛ و این روش هم به سود بازار سرمایه است.

اما گزارش امروز را با دو موضوع خاص و مهم به پایان می‌بریم. موضوع اول مربوط به صندوق‌های اهرمی است که در بازار دیروز تحت فشار عرضه و افت قیمت بودند. در یک ماه گذشته اکثر صندوق‌های اهرمی بزرگ شده‌اند و تعداد واحد آنها با صدورهای انجام شده افزایش پیدا کرده است. از طرف دیگر واحدهای عادی که نقش تزریق منابع به این صندوق‌ها دارند، رشد نکرده است. در نتیجه ضریب اهرمی صندوق‌های اهرمی کاهش پیدا کرده و مقدار وامی که به ازای خرید هر واحد ممتاز نصیب سرمایه‌گذاران می‌شود، کاهش پیدا کرده است. برخی از این صندوق‌ها مبالغ سنگین نقد در اختیار دارند که ناشی از عدم فعالیت مناسب در دوره رشد بازار است. بنابراین جذابیت اکثر این نوع صندوق‌ها نسبت به یک ماه گذشته کاهشی شده و از طرف دیگر بازار نیز رشد کرده است. بنابراین ممکن است در کوتاه‌مدت شاهد درجا زدن و دست‌به‌دست شدن آنها باشیم.

اما موضوع دوم چرخش نسبی بازار از سمت سهام بزرگ و Large به سمت سهام متوسط و کوچک است. طی مدت اخیر، رالی اصلی بازار روی شرکتهای بزرگ و شاخص‌ساز بود و لذا بازدهی در این شرکتها عجیب و چشمگیر و بازدهی در کوچکترها بسیار ضعیف و خفیف بود و در واقع اینچنین باید گفت که بسیاری از سهم‌ها از این رشد عقب‌ مانده‌اند. به نظر می‌رسد در دو هفته پیش رو وضعیت به همین شکل باشد. یعنی یک دوره اصلاح در برخی از بزرگان داشته باشیم که قطع به یقین به شکل خفیف و عمدتا در بازه زمانی خواهد بود و در طرف دیگر صنایع متوسط و کوچک در کانون توجهات قرار بگیرند. البته در این میان به یک نکته باید توجه داشت و آنهم اینکه بطور کل در بازار باید سراغ نمادهایی رفت که از نظر بنیادی و جریان خبری فضای خوبی داشته باشند. در واقع سایز شرکتها خیلی مهم نیست. مهم این است که دارایی که قصد خرید آن را داریم، ارزشمند و سودآور باشد و پس از یک دوره پمپاژ نقدینگی، به فنای عظمی نرود !

اما به سراغ بازار برویم. بازاری که در بزرگان پرعرضه بود اما در صنایع متوسط و کوچک متعادل و یا با افزایش تقاضا همراه بود. به نظر برای امروز هم فضایی مشابه با بازار دیروز داشته باشیم، با این تفاوت که احتمالا در نمادهای بزرگ، مشارکت بیشتر خریداران را داشته باشیم. (انصافا با دلار 80 هزار تومانی و ارزش بازار کمتر از 130 میلیارد دلار، منطقی برای افت قیمت‌ها نیست و احتمالا در حوالی شاخص 2.8 میلیون شاهد برگشت بزرگان بازار به مدار رشد باشیم.)

2) جدول بررسی آخرین وضعیت شاخص‌ها، بازار، نوسانات بازارهای جهانی و منحنی ارزش معاملات :

ارزش معاملات

3) سر تیتر خبرهای سیاسی و اقتصادی اخبار و شایعات بازار :  

* عراقچی وزیر امور خارجه ایران در پکن با وانگ یی وزیر امور خارجه چین دیدار و گفت‌و‌گو کرد. مسائل دوجانبه و همچنین رایزنی درخصوص تحولات منطقه به ویژه موضوع سوریه از محور‌های اصلی این گفت‌و‌گو‌ها اعلام شده است.

* بر اساس آمار بانک مرکزی، مجموع سپرده‌های ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور تا پایان آبان، در ۳۲ استان به ۱۱ هزار و ۵۶۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. ۵۵ درصد سپرده ریالی و ارزی مربوط به استان تهران است. پس از استان تهران، استان اصفهان، خراسان رضوی و مازندران قرار دارند.

* دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک پالایشگاه‌ها ضروری است. ناصر عاشوری گفت: با توجه به اینکه اکثر شرکت‌های پالایشی بورسی هستند، بنابراین دولت می‌بایست حمایت‌های خود را از آنها دریغ نکرده و نسبت به اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک اقدامات لازم را انجام دهد.

* در هفته‌ای که گذشت خبرهای مختلفی از اقتصاد چین منتشر شد که عمدتا بهتر از انتظارهای قبلی بود. محتمل است که اقتصاد چین در سال 2024 به رشد اقتصادی 4.9 درصد رسیده باشد که نزدیک به هدفگذاری اولیه و بالاتر از انتظار اقتصاددانان است. البته ممکن است اقتصاد چین در بخش مصرف کامودیتی‌ها ضعیف ظاهر شود اما در سایر بخش‌ها قوی باشد که نهایتا منجر به رسیدن به هدف مدنظر در رشد اقتصادی شود. درخصوص کاهش نرخ بهره فدرال رزرو اما و اگرهایی وجود دارد. برخی از اعضا موافق کاهش بیشتر نرخ بهره در ابتدای سال 2025 نیستند. قیمت گاز طبیعی اروپا با رشد 47 درصد سالانه به کار خود پایان داد و در هفته اخیر روندی صعودی داشت. قیمت گاز بالا و توقف تولید متانول در ایران، قیمت متانول چین را افزایش داده است. این هفته قیمت نفت بیشتر از یک درصد رشد کرد اما فرآورده‌های اصلی هیچکدام رشد بیشتر از یک درصد نداشتند.

4) بررسی صنایع :

* رسیدن خبر افزایش سرمایه 350 درصدی وتجارت از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها منجر به افزایش تقاضا در طیفی نمادهای گروه بانکی شد. با این افزایش سرمایه، قیمت تئوریک وتجارت به 42 تومان می‌رسد. در سوی دیگر وبصادر را داریم که او هم برنامه تجدید 363 درصدی را در دستور کار دارد و در صورتی که طی این مدت رشد نکند، قیمت تئوریک پس از افزایش سرمایه حوالی 50 تومان خواهد بود. به لحاظ تکنیکی هر دو سهم پتانسیل رشد خوبی در میان‌مدت و بلندمدت دارند. تارگت وتجارت و بصادر به ترتیب 300 و 370 تومان خواهد بود. در سوی دیگر وپارس را داریم که روز گذشته در یک اتفاق مهم مقاومت کلیدی 312 تومانی را پشت‌ سر گذاشت و از الگوی اصلاحی 3 ساله خود خارج شد. درخصوص این سهم به کرات بحث شده و لذا به این نکته اکتفا می‌کنیم که هدف میان‌مدتی سهم قیمت‌های 600 تومانی خواهد بود. بنابراین منفی‌های احتمالی در وپارس، فرصت خرید خواهد بود ...

* در گروه خودرویی بحث واگذاری سهام دولت و تحولات تودلی منجر به تشکیل صفوف خرید سنگین در 3 نماد وساپا، ورنا و خگستر شده و در خودروسازان و قطعه‌سازان هم تحرکات خوبی دیده می‌شود. در این گروه خگستر با شکست مقاومت 460 تومانی، خیز بلندی برای جدال با مقاومت کلیدی 525 تومانی برداشته است. برای وساپا حرکت به سمت اهداف 560 - 570 تومانی را متصوریم و پیش‌بینی می‌کنیم ورنا نیز تارگت نخست 760 تومانی را دنبال کند. در میانه‌های بازار دیروز معاون ایران‌خودرو در گفت‌وگو با بورس24 اعلام کرد: هیاتی از کارشناسان رسمی برای انجام تجدید ارزیابی دارایی که باید دست کم 240 همت باشد در شرکت مستقر شده‌اند. این یعنی خودرو حوالی 800 درصد تجدید دارد. و در نهایت اشاره به خبهمن داشته باشیم که روز گذشته در یک اتفاق مهم از مقاومت 195 تومانی گذر کرد. چارتیست‌ها معتقدند خبهمن در گام بعدی اهداف 230 تومانی را نشانه گرفته است.

* یکی از صنایعی که اخیرا تاکید شد، گروه غذایی بود که در معاملات دو روز کاری گذشته به شدت مورد توجه بود. در این گروه غبشهر پس از پولبک به خط گردن الگوی دوقلوی کف، با افزایش تقاضا از مرز قیمت‌های 200 تومانی برگشت زد و در مسیر مقاومت 233 تومانی قرار گرفته است. در سوی دیگر غصینو را داریم که پس از یک دوره اصلاح زمانی در بازه قیمتی 860 - 940 تومانی، کم‌کم برای رشد بیشتر و فتح کانال هزار تومانی آماده می‌شود. و در نهایت اشاره به قاسم داشته باشیم که اگرچه در گروه غذایی طبقه‌بندی نمی‌شود و فعالیت او در حوزه پخش مواد غذایی و دارویی است اما از آنجا که عموما مجموعه مینو بصورت زنجیره‌وار حرکت می‌کند، به نظر گزینه جالبی برای نوسان‌گیری در کوتاه‌مدت باشد.

* در گروه تجهیزاتی، دوقلوهای فاراک و فاذر با صفوف خرید سنگینی همراه شده‌اند. فاراک در یک اقدام جالب قصد دارد 140 دستگاه دیگ بخار خود را به بورس کالا ببرد ! واقعیت اثرات این موضوع روشن نیست اما به هر جهت این خبر باعث تشدید تقاضا در فاراک شده است. مهمترین مقاومت پیش روی فاراک محدوده 190 - 200 تومان است که اگر در کوتاه‌مدت شکسته شود، راهی قیمت‌های 230 تومانی خواهد شد. در سوی دیگر فاذر را داریم که اگرچه پتانسیل‌های فاذر را ندارد اما او هم فضا تکنیکی جالبی دارد و فعلا هدف نخست 150 - 155 تومانی را دنبال می‌کند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24