مجمع شرکت صنعتی سپنتا با حضور ۶۶.۴۵ درصد سهامداران برگزار شد.

بورس24 : مجمع شرکت صنعتی سپنتا با حضور ۶۶.۴۵ درصد سهامداران برگزار شد.
این مجمع ۱۱۹ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.
مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
مهمترین برنامه های شرکت:
شرکت جهت دستیابی به منابع مورد انتظار برای تامین مالی و اصلاح ساختار سرمایه برنامه هایی در دست اقدام دارد.
برنامه ریزی و مدیریت منابع مازاد از طریق فروش داراییهای بلا استفاده جهت استفاده در سرمایه گذاریهای آتی تکمیل خطوط ۱۲ الی ۱۸ اینچ لوله درزدار و توسعه سبد محصولات پلیمری در دستور کار است.
*شرکت سپنتا شرکتی باسابقه است و ما بر این باور بودیم که لازم است سیستمها و ساختارهای این شرکت بهروز شود. به همین منظور، برنامهریزیهای دقیقی برای بهبود سیستم فروش و ساختار اداری شرکت انجام دادیم و خوشبختانه شرکت در مسیر بسیار مطلوبی قرار گرفته است. خوشبختانه با فاصله گرفتن از نگاه سنتی گذشته، توانستیم با حمایت سهامدار عمده در سال مالی گذشته، به نظم و انضباط ساختاری بیشتری دست پیدا کنیم.
*در کنار این اقدامات، حجم بالای پروژههایی که در سالهای گذشته اجرا شده بود و تأمین مالی نامناسب برخی از این پروژهها، مشکلاتی را برای سیستم بانکی شرکت ایجاد کرده بود. همانطور که میدانید، بخش قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز شرکت از طریق بورس کالا خریداری میشود و اختلال در سیستم بانکی، تأثیر مستقیمی بر تولید و تأمین مواد اولیه دارد. تلاش ما بر این بود که تمامی شرکتهای زیرمجموعه را از این بحران که میتوانست بسیار جدی و خطرناک باشد، خارج سازیم و آنها را به محدودهای امن برسانیم تا بتوانند فعالیتهای جاری خود را تداوم دهند. این موضوع به عنوان یکی از اولویتهای اصلی در دستور کار هیئت مدیره قرار داشت و خوشبختانه امروز که در خدمت سهامداران هستیم، به نقطه مطلوبی در این زمینه دست یافتهایم.
*موضوع بعدی، مسئله تولید بود. شرکت سپنتا به عنوان یک شرکت تولیدی، همواره در بازار رقابتی حضور داشته و رقبا نیز قوی هستند. نگاه ما همواره به افزایش بهرهوری در حوزه تولید معطوف بوده و سعی کردیم با بهسازی خطوط، راندمان تولید محصولات را افزایش دهیم تا بتوانیم از نظر بهای تمام شده با رقبا رقابت بهتری داشته باشیم و در عین حال کیفیت محصولات نیز حفظ شود.
*در خصوص شرکت اهواز باید توجه داشت که بخش عمدهای از تولیدات این شرکت مربوط به لولههایی با قطر بالا است. برای مقایسه، شرکت تهران تولید لولههایی را از سایز یک دوم اینچ تا ۶ اینچ انجام میدهد، در حالیکه شرکت اهواز از همان سایز یک دوم اینچ تا ۱۰ اینچ تولید دارد.
*در سالهای گذشته، حدود ۷۰ درصد از تولیدات شرکت اهواز در قالب مناقصات دولتی به فروش میرسید. این روند تا سال ۱۴۰۲ نیز ادامه داشت اما در سال مالی ۱۴۰۳، این نسبت به کمتر از ۵ درصد کاهش یافته است. علت اصلی این کاهش، شرایط خاص کشور، تغییر دولت و عدم ثبات در ریاست جمهوری بود که منجر به ابطال بخش قابل توجهی از مناقصات دولتی شد.
*در نتیجه این تغییر شرایط، رویکرد شرکت تغییر کرد و برنامهای ویژه در دستور کار قرار گرفت تا شرکت اهواز حضور قویتری در بازار آزاد و غیرمناقصاتی داشته باشد. خوشبختانه این سیاست با موفقیت همراه شد و هماکنون بیش از ۷۰ درصد محصولات شرکت اهواز از طریق فروش آزاد و غیرمناقصاتی به بازار عرضه میشود. این موضوع دستاورد ارزشمندی برای شرکت محسوب میشود.
*با توجه به شواهد موجود، به نظر میرسد که در سال جاری ، میزان برگزاری مناقصات دولتی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و این امر میتواند تاثیرات مثبتی بر عملکرد شرکت اهواز داشته باشد. نتایج بررسیهای سهماهه نخست سال مالی جاری نیز نشان میدهد که وضعیت سودآوری شرکت اهواز در شرایط مطلوبی قرار دارد.
*رویکردی که منجر به افزایش سودآوری شرکت و تأمین منافع سهامداران شود، همواره در دستور کار ما قرار دارد.
*بدیهی است اگر تصمیمات اتخاذشده منافع قابل توجهی برای سهامدارانی با مالکیت یک، دو یا پنج درصدی به همراه داشته باشد، این منافع برای سهامدار عمده چندین برابر خواهد بود. بنابراین هر اقدامی که در راستای تحقق این اهداف باشد، قطعاً در دستور کار قرار میگیرد.
*همچنین، لازم به تأکید است که مسائل مطرحشده، از جمله افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها اصلاً در دستور جلسات این مجمع قرار ندارد و در این خصوص هیچگونه تصمیمگیری در چارچوب این جلسه امکانپذیر نیست. تنها درخواست بنده این است که به صورت غیررسمی مکاتبه و بررسیهایی با سهامداران درباره آثار و برآوردهای احتمالی انجام شود تا در صورت لزوم و با به دست آمدن جمعبندی مناسب، فرآیند تصمیمگیری و مراحل قانونی بعدی طی گردد.
*اطمینان داشته باشید که در صورت وجود منافع برای سهامداران خرد، سهامدار عمده نیز به طور مضاعف منتفع خواهد شد و هیچکس تمایل ندارد با ایجاد مانع بر سر راه سودآوری شرکت و سهامداران، برای خود یا دیگران مشکلی ایجاد کند.
*مدیرعامل گزارشی از برنامه تجدید ارزیابی دارایی برای سهامدار عمده ارائه کند، تا ما با بررسی های لازم ، موضوع را جمع بندی کنیم.
*در رابطه با پرونده زمینهای چیتگر، دوستان پرسشهایی داشتند. همانطور که آقای دکتر قادری اشاره کردند، این موضوع به حدود ۲۰ تا ۲۱ سال پیش بازمیگردد. در سال ۱۳۸۳ رأی صادر شد و پرونده به دادگاه انقلاب ارجاع گردید. سپس در سال ۱۳۹۲ رأی به نفع آقای صادقی، مدیرعامل شرکت مدرن رز در آن زمان، صادر شد.
*از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ که بنده به عنوان مدیر حقوقی شرکت صنعتی سپنتا منصوب شدم، پیگیریها ادامه پیدا کرد و متوجه شدیم این زمینها عملاً در مسیر اتوبان همت قرار گرفتهاند و اسناد آنها شامل ۱۱ قطعه، به صورت رسمی و منگولهدار بوده است.
*دولت بابت این زمینها مبلغی پرداخت میکند و زمین به طور کامل از بین نمیرود. حتی اگر ملک در مسیر اتوبان قرار بگیرد، شهرداری معوض پرداخت میکند. اما به دلیل عدم پیگیری در سالهای گذشته، این زمینها چندین بار خرید و فروش شده بودند. با پیگیری بیشتر از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و ارسال پرونده به ستاد غرب تهران، مشخص شد که در سال ۱۳۹۲ اسناد به خود ستاد بازگشته است و به علت عدم پیگیری، اقدام خاصی صورت نگرفته بود.
*از سال ۱۴۰۲ مجدداً پیگیری این پرونده را آغاز کردیم و جهت بررسی و آنالیز دقیقتر، وکیلی را برای بررسی مجدد پرونده انتخاب کردیم. اکنون، اسناد و مدارک این پرونده که بالغ بر ۷۰ صفحه است، انشاءالله با تلاشهای انجامشده، امیدواریم در یک بازه سهماهه آینده بتوانیم به نتایج مطلوبی برسیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.