Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بورس24 :امروز هم بازار شرایط مناسبی از حیث حجم معاملات نداشت البته شاخص توانست به‌سختی در محدوده دامنه مثبت باقی بماند. به نظر می‌رسد حمایت‌های بانک‌ها که بر اساس جلسه هفته گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از طریق شرکت‌ها و هلدینگ های تحت پوشش آن‌ها قرار بود شروع شود بسیار کمرنگ آغازشده است. البته امروز بعدازظهر خبرگزاری فارس اخبار مربوط به مشارکت بانک‌ها را بسیار پررنگ پوشش داد و اشاراتی هم به این که از هفته آینده خرید بر اساس حداقل قیمت صفر تابلو (قیمت بسته شدن روز قبل) توسط آن‌ها انجام خواهد شد، داشت.

امروز همایشی هم توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص تغییرات صورت گرفته در سامانه کدال برای مدیران شرکت‌های پذیرفته‌شده برگزار شد. بر این اساس از روز شنبه دو اتفاق مهم در بازار سرمایه رخ خواهد داد دامنه نوسان قیمت سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده از 4 درصد به 5 درصد تغییر خواهد کرد علاوه بر این ناشران به‌طور مستقیم اطلاعات خود را در سامانه کدال انتشار خواهند داد ضمناً توقف و بازگشایی نمادها تا حد زیادی مکانیزه و خودکار صورت خواهد گرفت. پس از تصویب افزایش سقف وام مسکن در جلسه روز گذشته شورای پول و اعتبار و انتشار مصاحبه‌های متعددی در روز جاری توسط مسئولین ذی‌ربط، نمادهای ساختمانی امروز عموماً شرایط خوبی را تجربه کردند لیکن می‌توان گفت در سایر گروه‌ها خبر قابل‌ذکری نبود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سهام در شرایطی که باقیمت‌های به‌شدت جذاب مواجه شده، بالاخره پس از یک هفته انتظار از امروز چهارشنبه حمایت تدریجی 5 بانک بزرگ کشور از این بازار را لمس کرد. بر اساس این گزارش 5 بانک تجارت، ملت، رفاه، صادرات و ملی ایران به‌منظور مدیریت برافزایش نقد شوندگی سهام شرکت‌های موجود در سبد دارایی‌های خود را از طریق هلدینگ ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری تابعه خود از امروز چهارشنبه در بورس تهران آغاز کردند. بنا بر اخبار دریافتی این اقدام از روز شنبه همزمان با افزایش یک‌درصدی دامنه نوسان قیمت سهام و به‌طور نامحدود ادامه خواهد یافت. مکانیسم پورتفو گردانی بانک‌ها به این صورت خواهد بودکه براساس میانگین قیمت پایانی درج ‌شده در تابلوی معاملات (صفر تابلو) روزانه به‌اندازه یک ریال بالاتر سهم‌های موجود از طریق این بانک‌ها خریداری خواهد شد. منابع تخصیص‌یافته در این زمینه نامحدود اعلام‌شده و همچنان تا بهبود شرایط کلی بازار سرمایه ادامه خواهد یافت.

حامد مظاهریان معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزایش قدرت خرید مردم و خروج بازار مسکن از رکود را ۲ نتیجه مثبت افزایش وام مسکن دانست و گفت: ازآنجاکه پرداخت وام تدریجی خواهد بود با مشکل کمبود مسکن متناسب با این وام مواجه نخواهیم شد. وی خروج بازار مسکن از رکود را یکی از نتایج این افزایش وام دانست و گفت: قطعاً این روند به تولید بیشتر در بخش مسکن منجر می‌شود.

روح‌الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی صبح امروز مجلس با حضور در جمع خبرنگاران توضیحاتی پیرامون مزایده باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و ورود خودروسازان به این امر ارائه داد و گفت: خودروسازان باید صرفاً در حوزه خودروسازی فعالیت کرده تا بتوانند کیفیت کار خود را بالاتر برده و محصول داخلی را باقیمت مناسب‌تری ارائه دهند. لذا خودروساز صرفاً باید به دنبال خودروسازی باشد و نباید در جهت تقویت دیپلماسی کشور حرکت کند. عباسپور ورود خودروسازان به مزایده باشگاه پرسپولیس و استقلال را برگرفته از فشار دولت به‌خصوص وزیر صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان داخلی برشمرد و تصریح کرد: وزیر صنعت به خودروسازان گفته که به خرید باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس مبادرت کنید، اما باید متذکر شویم که این‌یک بنگاه اقتصادی است.

بانك‌های كشور آن‌چنان‌که رییس بانك مركزی وضعیت آن‌ها ر ا توصیف می‌كرد، به دلیل انباشت طلب‌هایشان، در آستانه ورشكستگی‌اند. به گفته سیف، بانك‌های كشور بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از دولت و شركت‌های دولتی طلبكارند و میزان مطالبات معوق آن‌ها نیز چیزی در حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان است و این یعنی درمجموع، حدود ۲۴۰ هزار میلیارد تومان. دست‌خالی بانك‌ها به خاطر طلب‌هایشان یعنی توان كمتر تسهیلات دهی آن‌ها و این خود یعنی گسترش ركود در كشور. سیف از قانون‌گریزی مؤسسات مالی غیرمجاز گفت. «قرار نیست بانك مركزی به دنبال شناسایی مؤسسات غیرمجاز باشد و اینكه تعداد این مؤسسات چند تاست، مردم خودشان باید به تذكرات توجه كنند و پولشان را در این مؤسسات نگذارند.» به گفته سیف مؤسسات مالی غیرمجاز همچنان به مصوبات بانك مركزی و شورای پول و اعتبار بی‌اعتنایی می‌كنند. او از لزوم انحلال این مؤسسات گفت و ادامه داد: «در طول سال‌های گذشته وزارت كشور و نیروی انتظامی با همراهی بانك مركزی تلاش داشتند با این مؤسسات برخورد كنند.» به گفته سیف، این مؤسسات غیرمجاز اعتماد مردم را از بین می‌برند و منابع مالی را به باد می‌دهند. «چطور در این كشور می‌توان جلوی یك بقالی غیرمجاز را گرفت ولی جلوی این‌همه موسسه مالی غیرمجاز را نمی‌توان گرفت؟ بانك مركزی به‌کرات اخطار داده است كه نباید یك یا دو درصد سود اضافه منجر به جلب اعتماد مردم به این مؤسسات غیرمجاز شود.»

پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در تشریح مصوبه جدید شورای پول و اعتبار برای افزایش وام مسکن، اظهار داشت: طبق تصمیم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار خانه اولی‌ها برای دریافت تسهیلات 40، 60 و 80 میلیون تومانی خرید مسکن باید سپرده‌گذاری 20، 30 و 40 میلیون تومانی انجام دهند. وی بابیان اینکه تسهیلات 80 میلیون تومانی پس از طی دو دوره سپرده‌گذاری شش‌ماهه و بعد از یک سال پرداخت خواهد شد، تصریح کرد: این تسهیلات در قالب حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم (خانه اولی‌ها) و از محل سپرده‌گذاری واجدین شرایط با حداقل دوره انتظار یک سال و با سود 14 درصد جهت خرید مسکن پرداخت می‌شود. قربانی همچنین به مصوبه دیگر شورای پول و اعتبار مبنی بر آزادسازی انحصار پرداخت تسهیلات مسکن اشاره کرد و افزود: بانک‌های تجاری از سال 87 تاکنون از پرداخت تسهیلات خرید و ساخت مسکن منع شده بودند اما این ممنوعیت با مصوبه شب گذشته شورای پول و اعتبار رفع شد. به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی، متقاضیان بر این اساس می‌توانند با مراجعه به بانک‌های تجاری تقاضای خود را برای دریافت این تسهیلات ارائه دهند ضمن آنکه دریافت تسهیلات خرید مسکن از بانک‌های تجاری نیاز به سپرده‌گذاری ندارد و بانک‌های تجاری می‌توانند بر اساس مقدورات و منابع و مصارف خود این تسهیلات را ارائه کنند. وی نرخ سود تسهیلات مسکن در بانک‌های تجاری را بر اساس نرخ عقود مبادله‌ای و 21 درصد اعلام کرد و افزود: نرخ سود تسهیلات ساخت نیز بر اساس عقود مشارکتی 24 درصد خواهد بود.

بر اساس گفته عیسی‌امامی عضو ناظر شورای رقابت پس از بررسی اطلاعات شرکت‌های خودروساز میانگین افزایش قیمت برای محصولات گروه خودروسازی سایپا را کمتر از پنج درصد و گروه خودروسازی ایران‌خودرو را کمتر از دو درصد تعیین کرده است. وی همچنین تأکید کرد که سایپا مدعی است قراردادهای خود را بر اساس یورو تنظیم کرده و پرداختی‌های خود را با نرخ دلار انجام داده که این موضوع برای ما با ابهامات زیادی همراه است. این عضو ناظر شورای رقابت در همین ارتباط گفت که بناست اطلاعات شرکت خودروسازی سایپا در جلسه آینده شورا موردبررسی قرار گیرد تا صحت‌وسقم این ادعا ثابت شود.

احمدی دبیر کل بانک مرکزی شب گذشته در برنامه تلویزیونی حرف‌های مهمی در ارتباط با نهادهای فعال در بازار پول کشور طرح کرد. ایشان اعلام کرد تنها 37 لیزینگ مجوز دارند اما ۳۰۰ لیزینگ کلاه‌برداری می‌کنند، نیروی انتظامی به 5 هزار صندوق قرض‌الحسنه مجوز داده است و اخیراً قوه قضاییه به‌طور کامل به‌منظور مقابله با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز ورود کامل داشته است. ایشان اظهار داشت 4 بار رئیس‌کل بانک مرکزی به رئیس رسانه ملی نامه مستقیم نوشت و خواستار قطع تبلیغات یکی از متخلف‌ترین مؤسسات غیرمجاز شد.

وی با اشاره به این‌که رسانه ملی در لحظه افطار و یا حتی در سال نو اقدام به تبلیغات این موسسه متخلف می‌کرد افزود: اگر قرار باشد رسانه ملی به‌عنوان حوزه تبلیغات به میدان بیاید در این صورت باید اذعان داشت که مردم به رسانه ملی اعتماد می‌کنند. وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که آیا تابه‌حال از مؤسسات غیرمجاز شکایت شده است اظهار داشت: بله از مؤسسات مالی غیرمجاز شکایت کرده‌ایم. بازار غیر متشکل در 4 حوزه صرافی، صندوق قرض‌الحسنه، تعاونی‌ها و لیزینگ‌ها فعال است. حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به این‌که بالاترین مقام پولی کشور صادقانه مشکلات را اعلام کرده است گفت: مؤسسات غیرمجازی که در بازار غیر پولی جا خشک کرده‌اند اقتدارشان از مؤسسات دارای مجوز بیشتر است. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این‌که مؤسسات غیرمجاز نیازی به ادامه مجوز نمی‌بینند افزود: اکنون حسب اقتدار مقامات پولی 20 تا 25 درصد نقدینگی در اختیار این مؤسسات است. وی با اشاره به این‌که صداوسیما دستی در این آتش دارد افزود: صداوسیما در این رابطه کم مقصر نیست. حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور گفت: همه مؤسسات مالی و اعتباری هرچه سریع‌تر باید تعیین تکلیف شوند به‌طوری‌که صندوق‌های بدون مجوز باید هر چه سریع‌تر اقدام به اخذ مجوز کنند و صندوق‌های دارای مجوز نیز شناسایی شوند.

مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به رقم ۳۳۰ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی ۲۶.۴ میلیارد تومان و سهم معاملات عمده‌ (شامل بازار بلوک) ۲۰۲.۷ میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۷۳.۹ میلیارد تومان و در فرابورس به ۲۵۶.۱ میلیارد تومان رسید که پتروشیمی شیراز با ۱۲.۵ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوکی اوراق مشارکت هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه با ۱۶۱ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه صنایع شیمیایی با ۱۹.۸ میلیارد تومان و گروه خودرو با ۱۱.۵ میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۵۹ واحد و شاخص قیمت ۲۵ واحد افزایش داشتند ولیکن شاخص فرابورس تغییری نیافت. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد امروز خود به عدد ۶۳۷۰۳ واحد و شاخص قیمت به ۲۶۹۹۲ واحد رسید. شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) با ۳۶ واحد بیشترین اثر مثبت و نفت پارس با ۹ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. امروز معامله عمده حدود 51 درصدی پتروشیمی امیرکبیر هم صورت گرفت که البته شنیده‌ها حکایت از جابجایی این بلوک فی‌مابین هلدینگ نفت و گاز تأمین (تاپیکو) به‌عنوان فروشنده و بانک رفاه به‌عنوان خریدار است.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:

فضای کم‌رمق معاملات صنعت سیمان امروز هم ادامه داشت. تعداد نمادهای مورد معامله سیمانی در روز جاری به 19 عدد رسید 4 نماد سیمان اردبیل، خاش، خزر و نی‌ریز علیرغم باز بودن شاهد انجام معامله‌ای نبودند. حجم معاملات کمتر از روز گذشته و به 4904 هزار سهم به ارزش 28147 میلیون ریال مورد معامله واقع شد. از این میان 8 نماد کمابیش مثبت،‌ 2 نماد بدون تغییر و مابقی نمادها منفی معامله شدند. سیمان اصفهان با 1180 هزار سهم به ارزش 18832 میلیون ریال حدود 67 درصد معاملات و سیمان خوزستان با 1069 هزار سهم به ارزش 4692 میلیون ریال معادل 17٪ کل معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند.

امروز نماد سیمان دورود پیش از آغاز معاملات و به دلیل تعدیل سود پیش‌بینی‌شده متوقف شد. نماد سیمان خوزستان نیز پس از پایان معاملات و به‌منظور برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام متوقف شد. در سامانه کدال خلاصه تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سیمان فارس نو مبنی بر تقسیم 1500 ریال سود به ازای هر سهم درج‌شده است. شرکت سیمان بجنورد نیز صورت‌های مالی حسابرسی نشده خود را در سامانه کدال انتشار داده است. بر اساس این اطلاعیه، سودی معادل 589 ریال به ازای هر سهم در سال 1393 تحقق‌یافته است درحالی‌که سود سال مالی قبل این شرکت 966 ریال به ازای هر سهم بوده است. سود پیش‌بینی‌شده هر سهم در ابتدا 916 ریال بوده که بعداً به 889 ریال و سپس به 762 ریال کاهش‌یافته است. اطلاعات منتشره حکایت از افت 10 درصدی درفروش ریالی، کاهش 38 درصدی در سود ناویژه، افول 48 درصدی سود عملیاتی و درنهایت کاهش 39 درصدی در سود خالص دارد.

معاملات نماد سیمان فارس و خوزستان ازنظر حجم بهتر از روز گذشته ولیکن ازنظر قیمت به مدد حمایت سهامداران حقوقی متعادل ماند. در نماد سیدکو نیز حمایت سهامدار حقوقی به چشم می‌آمد لیکن حجم معاملات نماد پایین بود. نماد سیمان تهران امروز در قیاس با روز گذشته حجم بهتری داشت جالب اینکه در این نماد در سمت خرید هیچ سهامدار حقوقی فعالیت نکرد.

تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکت‌های این صنعت، در روز گذشته در نماد سیمان خوزستان شرکت‌های سیمان سپاهان و سرمایه‌گذاری سیمان تأمین، در نماد سیمان بهبهان صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بورسیران، در نماد سیمان هرمزگان سرمایه‌گذاری امید، در نماد سیمان تهران شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران و در نماد سیمان لار سبزوار 1 شخص حقیقی خریدار سهام بوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24