بورس24 :فروردین ماه سال جاری بود که سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی برنامه خروج قطعی از سهم حاشیه ساز ساختمان ایران را رسما اعلام کرد.مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پتروشیمی گفته بود:«وپترو» به همراه زیرمجموعه ها حدود 26 درصد از سهام ساختمان ایران را در اختیار دارد، اما این سهم ارزش مدیریتی ندارد و «وپترو» تاکنون نتوانسته در مدیریت «وساخت» نقش موثری ایفا کند، ضمن این که فعالیت «وساخت» به حوزه فعالیت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی ارتباطی ندارد، لذا برنامه فروش سهم را داریم و در خصوص فعالیت ها و عرضه سهام از طریق بورس اطلاع رسانی می گردد.
اما 5 ماه از سال گذشت و هنوز سهمی از «وساخت» در بازار سهام عرضه نشده و در این شرایط مشخص نیست،وپترو که چند سالی است برنامه خروج از ساختمان ایران را جزو اولویت های اصلی خود اعلام می کند،آیا این بار می تواند از این سهم پرحاشیه خداحافظی کند؟
آخرین خبر درباره ساختمان ایران این است که توسط یک شرکت تامین سرمایه سهمی 700 تومان ارزشگذاری شده،یعنی 400 تومان بالاتر از قیمت تابلو... .اما شایعه شده بود که عرضه «وساخت» در «وپترو» نهایی شده و عرضه بلوکی سهام در گرو نظر «تاپیکو» است.با این شرایط خبرنگار بورس24 به سراغ سهامدار عمده «وپترو» یعنی «تاپیکو» رفته و آخرین وضعیت عرضه ساختمان ایران را از مدیرعامل این هلدینگ جویا شده است.
محمود شیری مدیر عامل هلدینگ نفت و گاز تامین با اشاره به پیگیری این شرکت برای واگذاری سهام "وساخت" و تکذیب منتفی شدن این عرضه به خبرنگار بورس24 گفت:برنامه واگذاری شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران در حال پیگیری است و در صورتی که قیمت مناسب پیشنهاد شود قطعا سهم را عرضه خواهیم کرد.
وی در برابر این سوال که عرضه بلوکی این سهم چه زمانی انجام خواهد شد،گفت:طبیعی است که هر وقت بازار بهبود پیدا کند،عرضه کننده سهم باشیم.ضمن این که ما در شرایط الزام برای فروش نیستیم،اما به دنبال عرضه آن هستیم.
شیری در برابر این سوال خبرنگار ما مبنی بر این که شایعات موجود از ارزشگذاری 700 تومانی سهم خبر می دهد و آیا این قیمت ها تایید می شود؟ گفت: ما اعتقاد داریم که «وساخت» بیش از قیمت های کنونی خود روی تابلو ارزش دارد.
گفتنی است،پیش از این مدیر عامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر به عنوان یکی از گزینه های خرید این بلوک اعلام کرده بود:خرید بلوکی سرمایه گذاری ساختمان ایران در دستور این هلدینگ نبوده و اساسا حضور در این معامله برای «وبشهر» جذاب نیست.
مرتضی داداش مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر و سهامدار 38 درصدی بانک اقتصاد نوین در برابر این سوال که با توجه به این که سرمایه گذاری پتروشیمی برنامه واگذاری27 درصد سهام سرمایه گذاری ساختمان ایران را در دستور کار دارد، آیا برنامه برای خرید ساختمان ایران برای افزایش سهم در بانک اقتصاد نوین را دارید؟گفته بود:در حدود 5 سال گذشته، در سهامداری بانک اقتصاد نوین با شرکت استراتوس و سرمایه گذاری ساختمان ایران به تعادل رسیدهایم و به دنبال بر هم زدن این تعادل مدیریتی نیستیم. از طرفی سهم مذکور سهم تاثیرگذاری برای سرمایه گذاری و مالکیت در بانک نیست.یکی از دلایل واگذاری این سهم توسط سرمایه گذاری پتروشیمی هم عدم توان تأثیرگذاری آن است و این که در بخش مذکور نمی تواند مانوری داشته باشد . گمان میکنیم استراتوس هم در جایگاهی قرار گرفته که مدیریت بانک و انتخاب ها بیشتر از سوی این شرکت انجام می شود.
وی افزوده بود:در کل برنامه توسعه صنایع بهشهر حفظ این تعادل با شرکا است و فعلا قصد تغییر آن را نداریم. بنابراین اساسا ورود به معامله خرید بلوکی ساختمان ایران برای ما جذاب نیست و در آن شرکت نخواهیم کرد.به تعبیری واضح تر خرید این بلوک تغییری در سطح مالکیت ما در «ونوین» نخواهد داشت.
این در حالی است که به دلیل مالکیت «وبشهر» در بانک اقتصاد نوین و تاثیر به سزای «وساخت» در ترکیب سهامداران «ونوین»(بانک اقتصاد نوین در قبضه مدیریتی استراتوس و ساختمان ایران است)از توسعه صنایع بهشهر به عنوان خریدار بالقوه بلوک مزبور یاد می شد.
در همین حال،سید محمد صدر هاشمی نژاد مدیرعامل گروه استراتوس دیگر گزینه خرید سهام «وساخت» نیز در گفت و گو با خبرنگار بورس24 در برابر این سوال که «وپترو» اعلام کرده که سهام «وساخت» را بزودی عرضه می کند و با توجه به مالکیت حدود 40 درصدی استراتوس در ساختمان ایران آیا برای قبضه مدیریتی کل شرکت، در مزایده شرکت می کنید،گفته بود:خیر-خرید این سهم برای ما جذابیتی ندارد،چراکه با توجه به شرایط موجود،بازده اقتصادی مناسبی ندارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.