گروه مالی مسکن اخیرا اقدام به راه اندازی تامین سرمایه تخصصی بخش ساختمان با ٢٠٠ میلیارد تومان سرمایه کرده است،بهروز امید علی این تامین سرمایه که اخیرا از آباد مسکن به تامین سرمایه بانک مسکن تغییر نام داده را اداره می کند...

برای اولین بار در کشور شرکت تأمین سرمایه آبادمسکن 3000میلیارد ریال اوراق رهنی را منتشر می شود تا به این واسطه تأمین مالی تسهیلات مسکن را تسهیل کند .
مشاور مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه آبادمسکن در گفت و گو با خبرنگار بورس24 ، اوراق رهنی را اوراق بهادار با نامی تعریف کرد که به منظور خرید تسهیلات رهنی توسط نهاد واسط منتشر می شود. این اوراق قابل معامله در بورس یا بازارهای خارج از بورس هستند.
به گفته وی؛ تسهیلات رهنی نیز تسهیلاتی است که سند دارائی و یا ملک در قبال اعطای تسهیلات در رهن بانک یا مؤسسه تسهیلات دهنده قرار گرفته است .
ذبیح الله نعمتی که از اوراق رهنی به پشتوانه وام ها و یا تسهیلات رهنی به عنوان یکی از متداول ترین روش های تأمین مالی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری نام می برد که سالها در دنیا مورد استفاده بانکها برای تأمین مالی واقع شده است .
وی با بیان اینکه تقریباً پس از جنگ جهانی دوم، بانکهای آمریکایی به این شیوه تأمین مالی روی آوردند، با اظهار تاسف عدم استفاده این شیوه تأمین مالی در کشور را مورد تاکید قرار داد.
به گفته وی؛ از سال 1388 که بحث MBS یا همان اوراق رهنی مطرح شد و مورد توجه قرار گرفت تاکنون اقدام جدی و عملیاتی جهت استفاده از شیوه تأمین مالی اوراق رهنی به پشتوانه تسهیلات رهنی بعمل نیامده است .
مشاور مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه آبادمسکن یکی از علت های عملیاتی نشدن استفاده از این اوراق را تفاوت نرخ تسهیلات فروش اقساطی بانکها با نرخ تأمین منابع از بازارسرمایه ذکر و تصریح کرد: به عنوان مثال وقتی نرخ تسهیلات فروش اقساطی بانکها 15 و یا 16 درصد است و نرخ تأمین مالی فرضاً در بازار سرمایه 22 درصد و یا بیشتر، بدیهی است مشکلاتی را در مسیر استفاده از این شیوه مناسب تأمین مالی ایجاد کند .
وی ادامه داد: اوراق رهنی از فرایند تبدیل دارائی ها به اوراق بهادار تبعیت می کند. تبدیل دارائی ها به اوراق بهادار فرایند سازمان یافته ایست که به وسیله آن دارائی های مالی به وجه نقد تبدیل می شوند . در انتشار اوراق رهنی عموماً تسهیلات و یا وام های رهنی به اوراق بهادار تبدیل می گردند و از این رهگذر بانک به وجه نقد دست یافته و قدرت تسهیلات دهی خود را بالا می برد.
این کارشناس مسکن افزود: در تبدیل به اوراق بهادار کردن دارائی ها، بانک و یا مؤسسه مالی اعتباری و یا شرکتی، به فروش دارائی های مالی خود به شخصیت حقوقی جدید اقدام کرده و آن شخصیت نیز جهت تأمین مالی خرید انجام شده، به انتشار اوراق بهادار اقدام می کند.
وی تصریح کرد: در این روش دارائی ها که جزئی از ترازنامه بانک یا مؤسسه مالی بودند به اوراق بهادار تبدیل و از ترازنامه خارج می شوند . با توجه به اینکه اوراق رهنی در بازار ثانویه مورد معامله و داد و ستد واقع می شوند عملاً بازار رهن ثانویه سبب گسترش بازار رهن اولیه شده و وام یا تسهیلات دهی بلند مدت را تسهیل کرده و گسترش می دهد .
مشاور مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه آبادمسکن در بیان جزییات بیشتر انتشار این اوراق، از بانی، ناشر(واسط)، امین، ضامن، عامل، حسابرس و شرکت تأمین سرمایه به عنوان ارکان هفتگانه آن نام برد که در عمل وجود 5 رکن از 7 رکن لازم و ضروریست که شامل بانی، ناشر، امین، حسابرس و شرکت تأمین سرمایه است.
به گفته وی؛ در فرایند انتشار اوراق رهنی مسکن، بانک و یا مؤسسه اعتباری که نیاز به منابع جهت اعطای تسهیلات بیشتر در بخش مسکن دارد، تسهیلات فروش اقساطی مدت دار خود را در قالب بسته های همگن به شرکت واسط (ناشر) می فروشد و ناشر باتوجه به شرایط تسهیلات و بررسی هائی که انجام شده است نسبت به انتشار اوراق و عرضه به عموم اقدام می کند .
نعمتی عنوان کرد: همزمان با فروش اوراق به سرمایه گذاران رابطه وکیل و موکل بین ناشر و سرمایه گذاران برقرار می شود، سپس ناشر به وکالت از طرف سرمایه گذاران نسبت به خرید تسهیلات اقدام می کند و بانک پس از اخذ وجوه از ناشر نسبت به انتقال بسته تسهیلات به ناشر اقدام می کند .
گفتنی است،گروه مالی مسکن اخیرا اقدام به راه اندازی تامین سرمایه تخصصی بخش ساختمان با 200 میلیارد تومان سرمایه کرده است،بهروز امید علی این تامین سرمایه که اخیرا از آباد مسکن به تامین سرمایه بانک مسکن تغییر نام داده را اداره می کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.