کمیسیون مشترک، پیگیری برجام پس از نشست وین، بیانیه ای درباره این نشست منتشر کرد. متن کامل این بیانیه به نقل از پایگاه رسمی اتحادیه اروپا و کمیسیون مشترک مذکور بدین شرح است...

بورس24 : کمیسیون مشترک برجام ، بیانیه ای درباره نشست وین منتشر کرد.
متن کامل این بیانیه به نقل از پایگاه رسمی اتحادیه اروپا و کمیسیون مشترک مذکور به قرار زیر است:
بیانیه ریاست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از نشست بیستم و پنجم ماه مه ۲۰۱۸:
نشست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) امروز بیستم و پنجم ماه مه ۲۰۱۸ بنا به درخواست جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی پیامدهای خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و بحث درباره راه پیش رو به منظور حصول اطمینان از اجرای این توافق در همه ابعاد آن، برگزار شد.
بر اساس مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق هسته ای را برعهده دارد.
ریاست نشست امروز کمیسیون مشترک را هلگا اشمید به نمایندگی از فدریکا موگرینی نماینده بلندپایه اتحادیه اروپا بر عهده داشت.
این نشست که پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برگزار شد با حضور نمایندگان گروه سه کشور اروپایی و دو کشور دیگر یعنی چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلستان و ایران در سطح معاونان سیاسی / معاونان وزرای امور خارجه (کشورهای عضو این گروه) تشکیل شد.
یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ابتدای این نشست کمیسیون مشترک با استناد به گزارش یازدهم آژانس بین المللی انرژی اتمی که اخیرا منتشر شده است، در این نشست حضور داشت.
شرکت کنندگان از این واقعیت استقبال کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی بار دیگر استمرار پایبندی ایران را به تعهدات هسته ای مرتبطش تایید کرده است.
در عین حال، آن ها نقش بی طرفانه و حرفه ای آژانس بین المللی انرژی اتمی را در این زمینه ستودند. آژانس تنها نهادی است، که مسئولیت پایش و راستی آزمایی اجرای تعهدات مرتبط با برنامه هسته ای ایران را بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ مصوبه ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر عهده دارد.
شرکت کنندگان در نشست مذکور، از خروج ایالات متحده از توافق هستهای و اعلام اعمال مجدد تحریم های ایالات متحده ابراز تاسف کردند که بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برداشته شده بود.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، بخشی کلیدی از معماری منع اشاعه هسته ای در جهان و دستاورد دیپلماتیک چشمگیری است، که در قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرای اعضاء مورد حمایت قرار گرفت.
نشست کمیسیون مشترک (برجام)، این فرصت را فراهم آورد تا به خروج یک جانبه ایالات متحده و پیامدهای آن پرداخته شود و درباره مسیر پیش رو و استمرار اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با توجه به تعهدات هسته ای و تعهدات مرتبط با برداشته شدن تحریم ها و همچنین مسئله کانال تامین و همکاری هسته ای غیر نظامی بحث شود.
شرکت کنندگان (در نشست امروز) تعهد خود در زمینه اجرای مستمر و کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را با حسن نیت و در فضای مثبت یادآوری و تاکید کردند رفع تحریم های مرتبط با مسئله هسته ای ایران که امکان عادی سازی روابط اقتصادی و تجاری را به ایران می دهد، بخشی اساسی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
شرکت کنندگان، آثار سیاسی اعمال مجدد تحریم های ایالات متحده را پس از نشست گروه کاری اجرای روند رفع تحریم ها بررسی کردند.
نشست گروه مذکور روز قبل برگزار شد. در این خصوص، شرکت کنندگان (نشست امروز) درباره تلاشهای مشترک با عنایت به حل و فصل عملی مسائل ذیل در چند هفته آتی بحث و تبادل نظر کردند:
- حفظ و تعمیق مناسبات اقتصادی با ایران
- فروش مستمر نفت و فرآوردههای نفتی، گازی و پتروشیمی و انتقال مرتبط با این مواد
- مبادلات بانکی موثر با ایران
- مناسبات مستمر حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی با ایران
- تامین هرچه بیشتر اعتبارات صادراتی و توسعه راهکارها با مقاصد ویژه در نظام بانکی، مالی، بیمهای و تجاری با هدف تسهیل همکاریهای مالی و اقتصادی از جمله حمایت عملی از تجارت و سرمایه گذاری
- توسعه بیشتر و اجرای یادداشت تفاهم و قراردادها بین شرکتهای کشورهای ثالت و همتایان ایرانی آنها
- سرمایه گذاری بیشتر در ایران
- محافظت از فعالان اقتصادی و حمایت قانونی کامل از آنها
- توسعه هرچه بیشتر فضای کسب و کار شفاف و قانونی در ایران
هدف از این تلاش ها، حفظ منافع فعالان اقتصادی و سرمایه گذارانی است که با ایران همکاری دارند.
شرکت کنندگان (در نشست روز گذشته) تاکید کردند فعالان اقتصادی که منافع مشروع تجاری را با ایران دنبال می کنند، با حسن نیت و بر اساس تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فعالیت می کنند و در بالاترین سطح از حمایت برخوردارند، همان طور که با اتفاق آراء در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به این مسئله اشاره شده است.
شرکت کنندگان بر تعهد خود برای تلاش به منظور حصول اطمینان از جاری بودن این منافع تاکید کردند و توافق کردند که برای این منظور، گفتگوهای خود را در همه سطوح عمیق کنند از جمله گفتگو در سطح کارشناسان به منظور تلاش برای یافتن راه حلهای عملی برای این مشکلات.
شرکت کنندگان (در نشست وین) توافق کردند تلاش های جاری خود را در کمیسیون مشترک و همه نهادهای آن در قالب گروه متشکل از سه کشور اروپایی و دو کشور دیگر بویژه در قالب گروه کاری اجرای روند رفع تحریم ها تقویت کنند.
گفتنی است، ایران پیشنهاد کرد که گام بعدی، جلسه وزرای کشورهای عضو کمیسیون مشترک باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.