Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بابک ابراهیمی مدیر عامل شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، در گفت‌وگو با بورس ۲۴ از استراتژی‌های هلدینگ امید در سال جاری صحبت کرد و از بررسی واگذاری دارایی‌های بانک سپه به این هلدینگ خبر داد.

اعلام برنامه های چند رشته ای امید در سال 1404 ؛ پنج شرکت زیرمجموعه با روش عرضه اولیه وارد بورس می شوند

بورس24 : بابک ابراهیمی مدیر عامل شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، در گفت‌وگو با بورس24 از استراتژی‌های هلدینگ امید در سال جاری صحبت کرد و از بررسی واگذاری دارایی‌های بانک سپه به این هلدینگ خبر داد. وی تأکید کرد که هرگونه واگذاری دارایی‌ها منوط به تحلیل دقیق اقتصادی و مالی است و تنها در صورت تضمین منافع سهامداران پیگیری خواهد شد.

بابک ابراهیمی ، مدیر عامل شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در خصوص مهمترین استراتژی ها و برنامه این هلدینگ در سال جاری در گفت و گو با بورس24 گفت: در ماه‌های اخیر، هلدینگ در راستای ایفای تعهدات خود نسبت به سهامداران، بخشی از دارایی‌های خود را به منظور تسویه سود سهام سال مالی گذشته واگذار کرده است. این اقدام در واقع راهکاری عملیاتی برای انجام تعهدات مالی در شرایطی بود که امکان تأمین نقدینگی فوری در شرایط کنونی فراهم نبود. استفاده از دارایی‌های قابل واگذاری، ضمن حفظ تعادل در جریان نقدی، کمک کرد تا شرکت در ایفای مسئولیت‌های خود شفاف و پاسخگو عمل کند.

تداوم سیاست واگذاری دارایی‌ها وابسته به شرایط داخلی و برنامه افزایش سرمایه

وی گفت: در حال حاضر، تداوم این رویه به‌عنوان سیاست قطعی در نظر گرفته نشده و وابسته به شرایط مالی، میزان تحقق درآمدها و نیز تحولات مرتبط با برنامه افزایش سرمایه شرکت است. پیگیری‌های در جریان از بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای افزایش سرمایه شرکت در جریان است که این موضوع می‌تواند ظرفیت مناسبی برای تقویت ساختار مالی و کاهش وابستگی به واگذاری دارایی‌ها جهت تسویه تعهدات باشد. در عین حال، مدیریت شرکت همواره در تلاش است تا از محل خلق درآمد پایدار، نقدینگی لازم برای سودآوری و پرداخت سود به سهامداران را تأمین کند تا از استهلاک سرمایه‌های مولد پرهیز شود.

واگذاری بلوک سیمان بجنورد با هدف توازن پرتفوی

ابراهیمی ادامه داد: واگذاری بلوک سهام شرکت سیمان بجنورد در چارچوب مدیریت پرتفوی سرمایه‌گذاری‌های هلدینگ انجام شد و لزوماً به معنای اتخاذ رویکرد خروج از صنعت سیمان نیست. این واگذاری با هدف ایجاد توازن در ترکیب دارایی‌ها، افزایش چابکی مالی و استفاده بهینه از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سایر حوزه‌های جذاب‌تر صورت گرفت. در حال حاضر، برنامه‌ای برای واگذاری سایر سهام سیمانی در دستور کار نیست و شرکت همچنان با نگاه تحلیلی و هدفمند نسبت به ترکیب پرتفوی خود عمل می‌کند. بدیهی است که تصمیم‌گیری درباره نگهداری یا واگذاری دارایی‌ها، تابعی از ارزیابی‌های دوره‌ای بازار، بازدهی صنایع و سیاست‌های کلان هلدینگ است. در نتیجه، حضور در صنعت سیمان همچنان به‌عنوان یکی از گزینه‌های قابل بررسی باقی مانده و هرگونه تصمیم در این حوزه بر پایه تحلیل‌های کارشناسی، مقتضیات بازار و رویکرد بلندمدت گروه اتخاذ خواهد شد.

تغییرات در رویکردهای مدیریتی هلدینگ امید

مدیر عامل «وامید»  با اشاره به اینکه هلدینگ سرمایه‌گذاری امید بر مبنای سند راهبردی خود و سیاست‌های هیئت‌مدیره، در راستای تحقق اهداف بلندمدت خود حرکت می‌کند، گفت:  رویکرد مدیریتی جدید تأکید بیشتری بر بهره‌وری از منابع موجود، شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و توسعه و ارزش آفرینی پایدار دارد. تمامی اقدامات اجرایی در این چارچوب و بر اساس تحلیل‌های دقیق اقتصادی و بازار طراحی و پیگیری می‌شود. در این راستا، تفاوت اصلی در رویکردهای اجرایی بیشتر بر اولویت‌بندی‌ها و استفاده بهینه از فرصت‌ها و ظرفیت‌های گروه است. علاوه بر این، نظارت دقیق و مداوم بر روند تحقق اهداف سند راهبردی گروه و اصلاح مسیر در صورت نیاز، از نگرش‌های جدید است. این نگرش یکپارچه و هدفمند، مسیر هلدینگ را به سوی رشد پایدار و مستمر هدایت خواهد کرد.

ورود هدفمند به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

وی افزود: هلدینگ سرمایه‌گذاری امید در راستای استراتژی‌های بلندمدت خود و با هدف کاهش ریسک‌های وابستگی به یک صنعت خاص، متنوع‌سازی پورتفوی را به‌عنوان یکی از راهبردهای اصلی خود قرار داده است. به‌ویژه، در حال حاضر هلدینگ در حال تدوین نقشه‌راه ورود هدفمند به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است. این اقدام با توجه به پتانسیل بالای این صنایع دارای مزیت رقابتی در سطح جهانی و منطقه‌ای، به هلدینگ این امکان را می‌دهد که علاوه بر حفظ ثبات و بنیه مالی خود، فرصت‌های جدید برای رشد و توسعه در این بخش‌های استراتژیک را ایجاد کند. گسترش سرمایه‌گذاری‌ها در این صنایع علاوه بر ایجاد تنوع در پورتفوی هلدینگ، به تقویت موقعیت مالی و اقتصادی آن نیز کمک خواهد کرد. به‌طور خاص، هلدینگ امید در حال بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع فناور و پیشران اقتصادی است، که می‌تواند در آینده منجر به کسب منفعت بلندمدت برای سهامداران شود.

واگذاری دارایی‌های بانک سپه؟

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که ،  اخباری در فضای مجازی منتشر شده که بانک سپه قصد دارد برخی از دارایی های خود ناشی از ادغام بانکهای نظامی را به هلدینگ امید واگذار کند  این خبر صحت دارد؟گفت:هلدینگ سرمایه‌گذاری امید در تمامی تصمیمات و اقدامات خود، اولویت را بر تأمین منافع سهامداران و خلق ارزش اقتصادی بلندمدت قرار داده است. آنچه برای هلدینگ اهمیت دارد، بررسی دقیق و کارشناسی‌شده هر فرصت سرمایه‌گذاری بر اساس توجیه اقتصادی، هم‌راستایی با اهداف راهبردی و در صورتی که پیشنهاد یا برنامه‌ای از سوی سهامدار اصلی، یعنی بانک سپه، مطرح شود، بررسی آن در چارچوب اصول حرفه‌ای، با رعایت استانداردهای تحلیل مالی اقتصادی و انطباق با سیاست‌های راهبردی شرکت صورت خواهد گرفت. تصمیم‌گیری نهایی نیز منوط به تحقق شاخص‌های مشخصی از جمله بازدهی مناسب، بازگشت سرمایه مطمئن و تقویت موقعیت رقابتی هلدینگ خواهد بود. بنابراین، هرگونه تعامل در این حوزه، صرفاً در صورتی پیگیری می‌شود که منافع سهامداران و اصول ارزش‌محور شرکت در آن حفظ و تقویت شود.ارزش‌آفرینی پایدار است.در صورتی که پیشنهاد یا برنامه‌ای از سوی سهامدار اصلی، یعنی بانک سپه، مطرح شود، بررسی آن در چارچوب اصول حرفه‌ای، با رعایت استانداردهای تحلیل مالی اقتصادی و انطباق با سیاست‌های راهبردی شرکت صورت خواهد گرفت. تصمیم‌گیری نهایی نیز منوط به تحقق شاخص‌های مشخصی از جمله بازدهی مناسب، بازگشت سرمایه مطمئن و تقویت موقعیت رقابتی هلدینگ خواهد بود. بنابراین، هرگونه تعامل در این حوزه، صرفاً در صورتی پیگیری می‌شود که منافع سهامداران و اصول ارزش‌محور شرکت در آن حفظ و تقویت شود.

افزایش سرمایه‌گذاری در صندوق‌های مالی

ابراهیمی تصریح کرد: هلدینگ سرمایه‌گذاری امید در راستای مدیریت بهینه منابع نقد، افزایش نقدشوندگی پورتفوی و با درنظر گرفتن شرایط پیچیده و بعضاً پرنوسان اقتصادی و سیاسی کشور، افزایش وزن سرمایه‌گذاری در صندوق‌های مالی را به‌عنوان یک رویکرد منعطف در مدیریت منابع دنبال کرده است. در فضای پرریسک و ناپایدار بازار سرمایه، این ابزار به هلدینگ امکان داده تا علاوه بر حفظ نقدشوندگی مناسب، از فرصت‌های مقطعی بازار نیز بهره‌برداری کند و هم‌زمان ریسک‌های سیستماتیک را تا حد امکان کنترل نماید. تداوم این رویکرد وابسته به ارزیابی‌های دوره‌ای و شرایط بازار خواهد بود. هلدینگ امید همواره بر اساس منطق اقتصادی و تحلیل حرفه‌ای بازار تصمیم‌گیری می‌کند و سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیز در همین چارچوب، به‌صورت سیستمی و هدفمند انجام خواهد شد. در صورتی که این ابزار بتواند همچنان نسبت بازدهی به ریسک مطلوبی را ارائه کند، حفظ یا حتی توسعه آن در پرتفوی سرمایه‌گذاری هلدینگ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه در بازار سرمایه

وی در پاسخ به اینکه کدام یک از شرکت های زیر مجموعه امید در روند پذیرش در بورس و فرابورس قرار دارند؟ آیا برنامه زمان بندی برای عرضه آنها وجود دارد؟ نیز توضیح داد:هلدینگ سرمایه‌گذاری امید با هدف افزایش شفافیت، نقدشوندگی دارایی‌ها و خلق ارزش برای سهامداران، برنامه‌ریزی دقیقی برای عرضه اولیه (IPO) تعدادی از شرکت‌های زیرمجموعه خود در بازار بورس و فرابورس دارد. طی سال جاری، ۵ شرکت تابعه وارد بازار سرمایه خواهند شد؛ شرکت‌های سرمایه گذاری مهر و اولین نیروگاه تجدید پذیر کشور (نیروگاه منجیل) به زودی وارد بازار سرمایه خواهند شد و عرضه اولیه شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه آهن و فولاد گل گهر، سرمایه گذاری ساختمانی سپه و پترو امید آسیا نیز در دستور کار قرار دارد و پیگیری‌های لازم در این خصوص در حال انجام است. برنامه‌ زمان‌بندی عرضه عمومی این شرکت‌ها با توجه به وضعیت بازار سرمایه، میزان آمادگی عملیاتی و شرایط خاص هر شرکت، به‌صورت مرحله‌ای و منعطف تنظیم شده است.اولویت هلدینگ، عرضه موفق و ارزش‌افزای شرکت‌ها در بازار است؛ از این رو، همه اقدامات در این مسیر با دقت و نگاه بلندمدت انجام می‌شود.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24