دانستن حق مردم است و دولت به عنوان کارگزار آنها، وظیفه دارد به صورت شفاف اطلاعات و آمارهای مثبت و منفی را منتشر کند. اما طی سال های اخیر و با افزایش میزان افت کیفی و تیراژی وزارت صمت تصمیم به حبس آمار گرفته است. ترس وزارت صمت از انتشار آمار تولید خودرو ناشی از چیست؟

بورس24 : دانستن حق مردم است و دولت به عنوان کارگزار آنها، وظیفه دارد به صورت شفاف اطلاعات و آمارهای مثبت و منفی را منتشر کند. اما طی سال های اخیر و با افزایش میزان افت کیفی و تیراژی وزارت صمت تصمیم به حبس آمار گرفته است. ترس وزارت صمت از انتشار آمار تولید خودرو ناشی از چیست؟
شفافیت یا حبس اطلاعات؟ سکوت وزارت صمت درباره آمار خودرو
انتشار و گردش آزادانه اطلاعات از سوی منابع و مراجع رسمی یکی از روش های دست یابی به داده های خودروسازی محسوب می شود. داده هایی که کارنامه صنعت بوده و وضعیت را نشان می دهد. رسانه ها و تحلیلگران، و فعالان این حوزه و رقبا می توانند با تکیه بر این آمار جایگاه خود را سنجیده و با بررسی توانمندی های خود برای کسب سهم یا تحرک بیشتر برنامه ریزی کنند. با تکیه بر همین آمار و اعداد و ارقام است که گروه های هدف، مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به وضعیت کلی آگاه می شوند.
به طور خلاصه جریان عادی و مستمر انتشار اطلاعات منجر به شفافیت هر چه بیشتر می شود، اما در سال های اخیر مردم هر سال در حال غریبهتر شدن هستند. ابتدا از انتشار گزارش های کیفی به صورت عمومی جلوگیری شد. تا پیش از آن، انتشار گزارش کیفیت محصولات تولید داخل و ستاره دادن از یک سو، مصرف کنندگان را با وضعیت کیفی محصولات تولید داخل آشنا می کرد و از سوی دیگر، شرکت ها را برای بهبود کیفی به تحرک وامی داشت، اما هر چه از کیفیت ها کاسته شد، وزارت صمت هم مانع انتشار گزارش ها شد. البته مانند همیشه پایش ها انجام و گزارش ها نوشته می شوند، اما فقط در کشوی وزیر صمت و معاونان خودروییاش یافت می شوند.
در همین حال، وزارت صمت به جای شفافیت بیشتر و پیشقدم شدن در اطلاع رسانی، خودش از انتشار آمار تولید سرباز می زند. تماس ها و درخواست های رسانه ها نیز بی ثمر است و متولیان مربوطه فقط وعده پوچ می دهند.
به نحوی که هر یک از خبرنگاران با توسل به منابع دور و نزدیک سعی می کند تا بتواند جدیدترین اطلاعات و آمار را به دست بیاورد.
در واقع جریان انتشار اخبار و شفاف سازی، مانند دسترسی مردم به خرید خودرو شده است. بخش عمده ای در قالب سهمیه توزیع می شود و برای دست یابی به باقی مانده باید خوش شانس بود و بخت خود را به قضا و قدر سپرد. به نظر می رسد وضعیت تولید، کاهش کیفیت، کاهش تیراژ و افزایش نارضایتی و کارنامهمحور بودن شجاعت مدیران ارشد و کلان را از بین برده است. با این حال وضعیت بازار گویاتر از این حرف و حبس هاست. در این میان، فقط وزارت صمت شفافیت و رقابت را از بین می برد و ثابت می کند که مردم غریبه هستند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.