Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان با حضور ۶۰ درصد از سهامداران امروز برگزار شد.

تقسیم سود 45 تومانی در مجمع «فجر»

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان با حضور ۶۰ درصد از سهامداران امروز برگزار شد.

این مجمع ۴۵ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مهم ترین موارد مطرح شده در مجمع به شرح زیر است:

*شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در سال ۱۳۷۴ با هدف تولید ورق گالوانیزه به روش غوطه‌وری گرم مداوم تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به بهره‌برداری رسید. سایت این شرکت با وسعت ۷۲ هکتار در شرق شهرستان کاشان قرار دارد. موقعیت جغرافیایی و لجستیکی مناسب شرکت، از جمله دسترسی آسان به جاده و تجهیز به ریل و خط آهن، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی این مجموعه به شمار می‌رود. شرکت فولاد امیرکبیر کاشان اولین تولیدکننده ورق گرم و گالوانیزه گرم در کشور است. انتقال سهام عمده این شرکت از سهام‌دار قبلی به شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان در بهار سال ۱۳۹۲ انجام شد.

*در زنجیره تولید فولاد، مراحل استخراج، کنسانتره‌سازی، گندله‌سازی، آهن‌سازی و فولادسازی در ابتدای زنجیره قرار دارند. پس از فولادسازی، این زنجیره به دو شاخه تقسیم می‌شود:

۱. محصولات طویل شامل انواع پروفیل‌ها، میلگردها و مقاطع طویل

۲. محصولات تخت شامل اسلب و ورق‌های تختال

*شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در مسیر محصولات تخت قرار دارد و پس از فولادسازی و تولید اسلب، کویل‌های نورد گرم به‌عنوان ماده اولیه به این شرکت وارد می‌شود. مجموعه ما در انتهای زنجیره فولاد و صنعت محصولات تخت، زنجیره‌ای تقریباً کامل شامل خطوط اسیدشویی، نورد سرد و گالوانیزه دارد که این موضوع نسبت به سایر رقبا یک مزیت متمایز ایجاد کرده است.

*محصولات تولیدی شرکت در پایان زنجیره شامل کلاف اسیدشویی، کلاف ورق سرد و ورق گالوانیزه است. البته در صنعت محصولات تخت، انواع ورق رنگی و ورق قلع‌اندود نیز جای می‌گیرند که ارتباط مستقیمی با فعالیت شرکت ما ندارند.

ظرفیت و بخش‌های مختلف شرکت:

واحد اسیدشویی با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال، در سال ۱۳۸۹ به بهره‌برداری رسید.

نورد سرد با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن در سال، در سال ۱۳۸۵ افتتاح شد.

عملیات حرارتی (بچ آنیل) با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار تن و ظرفیت عملیاتی نزدیک به ۱۰۰ هزار تن در سال، از سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسید.

خط گالوانیزه نیز با ظرفیت اولیه ۱۰۰ هزار تن در سال ۷۹ راه‌اندازی شد و با توسعه تجهیزات به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن ارتقاء یافت. هم‌اکنون ظرفیت تولید این خط با توجه به متوسط ضخامت تولیدی، تا حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن در سال قابل افزایش است.

*از مجموع ظرفیت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تنی تولید ورق گالوانیزه در کشور، سهم شرکت فولاد امیرکبیر کاشان ۱۵۴ هزار تن تعیین شده است. در سال ۱۴۰۳، هدف‌گذاری و برنامه مصوب ما برای تولید همین مقدار بود و خوشبختانه با لطف خدا و تلاش همکاران، موفق شدیم از برنامه عبور کنیم و ۱۵۴ هزار و ۴۰۰ تن ورق گالوانیزه تولید نماییم. برای سال ۱۴۰۴، هدف‌گذاری ما ۱۵۰ هزار تن است که از ابتدای سال تا کنون در دو ماه گذشته ۲۸ هزار تن تولید داشته‌ایم و به‌رغم محدودیت‌های برق و انرژی، از برنامه پیش‌تر هستیم.

*در خط تولید گالوانیزه، در سال ۱۴۰۲ میزان تولید ۱۵۱ هزار و ۶۰۰ تن بود. همان‌طور که اشاره کردم، برنامه تولید سال ۱۴۰۳ عدد ۱۵۴ هزار تن بود که عملکرد واقعی به ۱۵۴ هزار و ۴۱۶ تن رسید. برنامه سال ۱۴۰۴ با توافق سهامدار عمده ۱۵۰ هزار تن در نظر گرفته شده است. این کاهش، بر اساس تغییرات بازار و افزایش تقاضا برای ضخامت‌های پایین‌تر محصولات بوده است؛ به‌طوری که میانگین موزون ضخامت تولیدی ما کاهش یافته و ارزش افزوده محصولات بالاتر رفته است، به نحوی که میزان تولید واقعی برحسب ارزش افزوده معادل ۱۶۰ هزار تن خواهد بود.

*در خصوص خط اسیدشویی، روند تولید از سال ۱۴۰۰ قابل توجه است؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲، ۲۴۲ هزار تن تولید انجام شد. برنامه سال ۱۴۰۳ تولید ۲۵۰ هزار تن بود که عملکرد واقعی به ۲۳۰ هزار تن رسید. کاهش میزان تولید نسبت به هدف، عمدتاً به این دلیل بود که بسیاری از رقبای ما مجهز به خطوط اسیدشویی و نورد شدند و دیگر نیازی به خدمات دستمزدی شرکت ما نداشتند. برای سال ۱۴۰۴، هدف‌گذاری این بخش ۲۱۰ هزار تن است و تمرکز فعالیت شرکت نیز بر همین مقدار خواهد بود. کاهش اهداف عمدتاً مربوط به کاهش ارائه خدمات دستمزدی بوده است.

*در خط نورد سرد نیز از سال ۱۴۰۰ روند تولید به شرح زیر است: برای سال ۱۴۰۳، برنامه تولید ۲۳۰ هزار تن بود که عملکرد واقعی ۲۱۱ هزار و ۵۰۰ تن ثبت شد. برای سال ۱۴۰۴، هدف‌گذاری ۲۱۰ هزار تن لحاظ شده است.

*در زمینه تولید ورق سرد روغنی  همان‌طور که قبلاً اشاره شد، ظرفیت بخش آنیلینگ شرکت ۱۰۰ هزار تن در سال است؛ اما به دلیل نبود ماشین‌آلات مکمل مانند خطوط اسکین‌پس و کرکتیو، این ظرفیت به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته است. در سال ۱۴۰۳ برای تولید ورق سرد ۲۰ هزار تن هدف‌گذاری شد و با استفاده از ظرفیت خالی نورد، بخشی از تولید این ورق‌ها با انجام فرآیند اسکین‌پس در ماشین‌آلات سایر شرکت‌ها انجام شد.

*لازم به ذکر است که مرداد سال گذشته، کد بورسی برای محصول ورق سرد و روغنی اخذ شد و برای اولین بار تولید و فروش ورق روغنی شرکت آغاز گردید. از ظرفیت خالی نورد، حدود ۹ هزار تن تولید و فروش صورت گرفت. برنامه تولید ورق سرد و روغنی برای سال ۱۴۰۴، دستیابی به هدف ۲۰ هزار تن است.

*فاصله فروش ورق گالوانیزه در سال ۱۴۰۳ به ۷۵۵ میلیارد تومان رسید؛ در حالی که برنامه ما برای این سال کمتر از این مقدار بود و خوشبختانه توانستیم از هدف تعیین‌شده عبور کنیم. هدف‌گذاری فروش برای سال ۱۴۰۴ معادل ۸۸۰۶ میلیارد تومان است که سهم صادراتی بر مبنای نرخ دلار و میزان ۷۵ هزار تن محاسبه شده است. همان‌طور که اشاره شد، بخشی از شرکت‌هایی که پیش‌تر خدمات دستمزدی از ما دریافت می‌کردند، به ماشین‌آلات بالادستی مجهز شدند. بنابراین، هدف‌گذاری خدمات کارمزدی برای سال ۱۴۰۴، معادل ۱۵ هزار تن برای اسیدشویی و ۲۰ هزار تن برای نورد سرد (در مجموع ۳۵ هزار تن) است، در حالی که سال گذشته ۳۶ هزار تن خدمات کارمزدی ارائه دادیم.

*در سال ۱۴۰۲ جهش قیمتی قابل توجهی رخ داد؛ در ابتدای سال با موجودی اول دوره روبرو بودیم که قیمت تمام‌شده آن حدود ۲۲ هزار تومان بود و موفق شدیم با میانگین قیمت فروش ۴۴ هزار تومان به فروش برسانیم که معادل ۱۰۰ درصد سود بود. در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲، سود خالص نزدیک به چند صد میلیارد تومان به دست آمد. اما در سال ۱۴۰۳ شرایط کاملاً معکوس شد؛ با کاهش قیمت جهانی فولاد و کاهش قیمت داخلی، ورق گرم خریداری‌شده از فولاد مبارکه که قبلاً با قیمت حدود ۳۶ هزار تومان تهیه شده بود تا ۳۰ هزار تومان هم کاهش قیمت پیدا کرد؛ این موضوع بهای تمام‌شده را افزایش داد، بدون اینکه امکان مدیریت قابل توجهی وجود داشته باشد، چرا که کل خرید ما از بورس انجام می‌شود، چه برای خرید ورق و چه خرید روی، که سهم عمده‌ای از هزینه تمام‌شده ما را تشکیل می‌دهد. این وضعیت در مورد خرید روی نیز تکرار شد؛ به طوری که در انتهای سال ۱۴۰۲ هر کیلو روی را ۹۰ هزار تومان خریداری کردیم اما در میانه و پایان سال ۱۴۰۳ قیمت هر کیلو روی تا ۲۴۰ هزار تومان رشد کرد.

*در خصوص هزینه‌های فروش، اداری و عمومی باید اشاره کنم که سال ۱۴۰۳ برای شرکت و کل صنعت، سال دشواری بود. بنابراین، سیاست‌های صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های غیرضروری اجرا شد. با وجود افزایش نسبی فعالیت نسبت به سال قبل (فروش داخلی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ هزار تن بود در حالی که سال قبل ۱۲۷ هزار تن فروش داشتیم)، هزینه‌های اداری و فروش تنها ۲۲ درصد افزایش داشته است. این در شرایطی است که در سال‌های قبل، با در نظر گرفتن تورم، رشد هزینه‌ها معمولاً نزدیک به ۵۰ درصد بود.

*در بخش هزینه مالی، مجموع هزینه‌های مالی به ۲۳۰ میلیارد تومان رسید که بخشی ناشی از تسهیلات خرید دین بوده است؛ چراکه تمایل بازار به سمت خریدهای اعتباری است و ما جهت مدیریت جریان نقدینگی این فروش‌های اعتباری را با دریافت کارمزد و از طریق خرید دین و تنزیل اسناد نقد می‌کردیم. بخشی از سایر درآمدهای غیرعملیاتی شرکت نیز ناشی از همین کارمزدها و فعالیت در بخش فروش‌های اعتباری بوده است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24