گروه صنایع الکترونیک مادیران، با وجود فشارهای تحریمی و اقتصادی، توانسته جایگاه خود را در بازار حفظ کرده و حتی توسعه دهد. این شرکت با بهرهگیری از سیاستهای هوشمندانهای چون تقسیم نکردن بخش عمدهای از سود انباشته برای توسعه طرحهای نوین مخصوصاً تولید شارژر خودروهای برقی، نه تنها ثبات سهام خود را تضمین کرده، بلکه آماده رهبری بازار فناوری سبز در کشور است. مدیرعامل مادیران همچنین با تأکید بر مدیریت ریسک و برنامهریزی برای بدترین سناریوها، چشمانداز مثبتی برای رشد پایدار شرکت در سالهای آینده ترسیم میکند.

بورس24 - ندا فتاحی : سال گذشته گروه صنایع الکترونیک مادیران افزایش سرمایه خود را به طرحی برای واردات و تولید شارژر خودرو های برقی اختصاص داد و در مجمع امسال نیز بخشی از سود انباشته را تقسیم نکرد و برای توسعه این طرح نگه داشت. به همین منظور بورس24 برای بررسی روند اجرایی، میزان سودآوری و درآمدزایی این طرح و البته سایر سیستم های توسعه ای الکترو ماد گفت و گویی با امیر حسین مرتضائیان مدیر عامل صنایع الکترونیک مادیران انجام داد که در ادامه می خوانید:
با توجه به چالشهایی مانند تحریمها و فشارهای اقتصادی، صنایع الکترونیک مادیران چگونه توانست وضعیت خود را در مجمع منتهی به دوره مالی ۱۴۰۳ “مطلوب” توصیف کند؟ بر همین اساس جزئیاتی از پیشبینیهای پایان سال جاری نیز ارائه دهید؟
شرایط کنونی سخت است، اما الکتروماد در وضعیت مطلوبی به سر میبرد. شرکت همواره برای بدترین سناریوها فکر و تدبیر اندیشیده است – مانند شرایط جنگی، تحریمها، یا نرسیدن جنس. در ترازنامه نیز معادل ۲۴۰۰ میلیارد تومان مربوط به موجودی مواد اولیه ثبت شده که با توجه به فشارهای شدید، سیاستهایی برای مدیریت آن در نظر گرفتهایم. برای آخر سال، پیشبینی رسیدن کار و سفارشگذاریها نکند مدنظر است. یعنی حتی در بدترین شرایط، تعهداتی که به مردم دادهایم – مانند موجودی کالا و فروش – را محقق ساخته و به نتایج مدنظر میرسیم. این رویکرد تحلیلی ما را قادر می کند تا ریسکها را کمینه کرده و عملکرد پایداری داشته باشیم.
برای حمایت از سهام شرکت نیز شنیده شده که سهامدار عمده هیچ سهمی را نفروخته و حتی خرید نیز داشته است. این سیاست چگونه به ثبات شرکت کمک میکند و آیا نمونههایی از گذشته وجود دارد که این را تأیید کند؟
این موضوع درست شنیده شده است. مادیران برای حمایت از سهم، دخل و تصرفی مستقیم انجام نمیدهد، اما دو چیز را محتمل می دادند: اول، همیشه برای بدترین سناریوها برنامهریزی کردهایم. دوم، سهامدار عمده تاکنون حتی یک عدد از سهام این شرکت را نفروخته، بلکه برای حمایت، خریداری هم کرده است. صاحبان شرکت اعتقاد دارند که هرچه از محل منابع فروش سهام عاید شود، باید در خود شرکت خرج شود. گذشته مدیران نیز این را نشان میدهد؛ به طوری که هر افزایش سرمایهای انجام شده، مستقیماً در شرکت به مصرف رسیده و به رشد عملیاتی کمک کرده است. این سیاست نه تنها ثبات سهام را تضمین میکند، بلکه اعتماد سرمایهگذاران را افزایش میدهد و نشاندهنده تعهد بلندمدت ما به ارزشآفرینی به شمار می رود.
در خصوص برنامههای آتی شرکت به ویژه در حوزه شارژرهای خودروی برقی، افزایش سرمایه ای در سال گذشته انجام شد توضیح دهید که تولید این محصولات تا به اکنون چه شرایطی داشته و سیاستهای تولید و فروش شما چیست؟ آیا این حرکت بر اساس تحلیل بازار بوده است؟
افزایش سرمایهای که سال گذشته برای شارژ خودروی برقی انجام گرفت منجر شد که تولید این شارژرها از همان سال آغاز شود و ما اقدام به تولید شارژر خودروهای برقی از سال گذشته کردیم، زیرا میدانستیم برنامه دولت روی محصولات انرژیمحور بوده و سرمایهگذاری ها می تواند مطلوب باشد. همچنین تحلیل بازار نشان میدهد که ماشینهای برقی به طور لگاریتمی در حال افزایش هستند و به زودی در تمامی مراکز خرید، پارکینگها و مکانهای عمومی، شارژرها و استندها را خواهیم دید. سیاست تولید ما تمرکز روی تنوع داشته است: ۶ مدل شارژر از نوع AC و DC تولید و به بازار وارد میشود. در مورد فروش، با توجه به تحریمها و شرایط اقتصادی، پیشبینی میکنیم که در ۶ الی ۷ ماه آینده، با ورود خودروهای برقی به کشور، بتوانیم محصول را به راحتی ارائه دهیم. این سیاست پیشدستانه، ما را در موقعیتی قوی قرار میدهد تا از رشد بازار بهره ببریم.
از نظر تحلیلی، سهم درآمدزایی از این شارژرها چقدر میتواند باشد؟ با توجه به اینکه تنها ۳ برند در ایران این محصول را ارائه میکنند، الکتروماد چگونه سهم بازار خود را تضمین میکند؟ آیا ریسکهایی مانند تأخیر در ورود خودروهای برقی را در نظر گرفتهاید؟
میزان سهم درآمدزایی از این شارژرها را هنوز نمیتوان اعلام کرد، زیرا زود است و باید ببینیم مارکت چگونه جلو میرود. ما بر اساس نیاز بازار، محصول را ارائه میدهیم. در حال حاضر، تنها ۳ برند در ایران این محصول را عرضه میکنند، بنابراین سهم خوبی از بازار کشور به مادیران اختصاص خواهد یافت. از نظر تحلیلی، این فرصت بزرگی است، چون رشد لگاریتمی خودروهای برقی، تقاضا را افزایش میدهد.
همچنین ریسکهایی مانند تحریمها و تأخیر در واردات خودروها را در نظر گرفتهایم – همانطور که گفتم، همیشه برای بدترین سناریوها برنامه داریم. سیاست فروش ما انعطافپذیر است: تمرکز بر توزیع گسترده در مراکز عمومی و همکاری با دولت برای پروژههای انرژیمحور به عنوان اولویت قرار دارد. این رویکرد نه تنها درآمد را افزایش میدهد، بلکه مادیران را به عنوان پیشرو در فناوری سبز تثبیت میکند.
در پایان و با توجه به تمامی این برنامهها، چشمانداز کلی شرکت صنایع الکترونیک مادیران برای سالهای آتی چیست؟ آیا حمایت از سهام و تمرکز روی محصولات نوین مانند شارژرها، میتواند به رشد پایدار منجر شود؟
چشمانداز برای الکتروماد مثبت است. با ترکیب حمایت قوی از سهام (بدون فروش و سرمایهگذاری داخلی)، مدیریت ریسکها، و تمرکز روی محصولات آیندهدار مانند شارژرهای برقی، مادیران میتواند رشد پایداری داشته باشد. حتی در شرایط سخت، تعهدات خود را محقق کرده و به نتایج مدنظر میرسد. این سیاستها، همراه با تحلیل دقیق بازار، الکتروماد را برای رهبری در صنعت الکترونیک و انرژی ایران آماده میکند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.