درخصوص تحولات کدال باید گفت که در مجموع گزارشهای 3 ماهه قابل قبول بوده است. واقعیسازی نرخ ارز توافقی باعث شد تا درآمد شرکتها نسبت به بهار سال گذشته افزایش مطلوبی را تجربه کند. البته در این بین گزارش برخی از شرکتها نظیر فولاد، کگل و بوعلی و ... ضعیفتر از انتظار بود اما در عین حال در بسیاری از شرکتها به ویژه در صنایع کوچکتر و پالایشیها، سودهای محقق شده بهتر از انتظار بوده است.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : معاملات آخرین روز تیرماه تحت تاثیر گزارشهای خوب منتشر شده در بسیاری از شرکتها و صنایع با افزایش نسبی تقاضا و سبزپوش شدن حدود 70 درصد از نمادها آغاز شد اما خلوت بودن بازار بواسطه قرار گرفتن در فصل مجامع باعث شد تا معاملات رکودی و کمحجمی را شاهد باشیم و فعالین بازار خیلی جسارت برای خریدهای پر حجم و رو به جلو نداشته باشند. بنابراین با گذر از نیمههای بازار رفتهرفته عرضهها بیشتر شد و در نهایت 54 درصد از نمادها با افت قیمت و بسیاری از سهمها در سطوحی پائینتر از قیمتهای پایانی به کار خود خاتمه دادند و در مجموع بازار جذابی را شاهد نبودیم. در همین راستا شاخص کل با رشد اندک 0.2 درصدی به میانههای کانال 2.8 میلیون نزدیک شد و شاخص هموزن بازدهی 0.3 درصدی را به ثبت رساند. ارزش معاملات 7.5 همت گزارش شد و مجددا تراز نقدینگی به رنگ سرخ در آمد. در بازار دیروز رقمی بالغ بر 660 میلیارد تومان پول توسط حقیقیها از چرخه معاملات خارج شد.
بازار دیروز در عین اینکه اندکی مثبت بود اما در غیاب نمادهای بزرگ و سرشناس، اسیر ضعفهای معاملاتی مدت اخیر بود و از سوی دیگر کمحجمی به شکل واضحی به چشم میآمد. بسیاری بر این عقیدهاند اگر بازارساز برای چند دقیقه اردر حمایتی در تابلوی معاملات نداشته باشند، فروشندهها مجددا میدان را بدست خواهند گرفت و با رنجهای منفی بازار را به زیر خواهند کشید. (درست شبیه به آنچه در بازار دیروز مشاهده شد) بهنظر این طرز تفکر در عین جذابیت قیمتها چندان بیراه نیست. چراکه نقدینگی خارج شده طی مدت اخیر به قدری بزرگ بوده که اگر بخشی از آن بازنگردد، به زودی اسیر بیپولی خواهیم شد. طی روزهای اخیر هم اشاره شد که شاید گزارشهای قوی و یا آرامش موقت در فضای سیاسی بتواند فضای مثبتی را رقم بزند اما این موضوع بلندمدتی نخواهد بود و قطعاً باید تکلیف شرایط سیاسی روشن شود و البته این را هم بگوییم آمارها و گزارشهای مختلف اقتصادی نشان میدهد عین این فضا در کلیت جامعه و اقتصاد و شرکتهای بزرگ وجود دارد و یک صبر استراتژیک و یک انتظار عجیب باعث بروز این فضای رکودی شده است ...
اما درخصوص تحولات کدال باید گفت که در مجموع گزارشهای 3 ماهه قابل قبول بوده است. واقعیسازی نرخ ارز توافقی باعث شد تا درآمد شرکتها نسبت به بهار سال گذشته افزایش مطلوبی را تجربه کند. البته در این بین گزارش برخی از شرکتها نظیر فولاد، کگل و بوعلی و ... ضعیفتر از انتظار بود اما در عین حال در بسیاری از شرکتها به ویژه در صنایع کوچکتر و پالایشیها، سودهای محقق شده بهتر از انتظار بوده است.
در میان پتروشیمیها، شرکتهای پاییندست که یک محصول را به محصول دیگری تبدیل میکنند، شرایط خوبی داشتند. در شرکتهای بالادست، (متانولسازان، تولیدکنندگان اوره و ...) برخی نظیر زاگرس، کرماشا و شپدیس خوب بودند و برخی نظیر شخارک و شغدیر و ... ضعیف بودند. در زنجیره آهن، وضعیت تولیدکنندگان زغالسنگ خوب بود. در سنگآهنیها اتفاق خاصی نداشتیم و حتی فضا کمی ضعیفتر از انتظار بود. در فولادیها، کاوه خوب بود اما گزارش ضعیف فولاد و رشد بهای تمام شده بسیاری را در فکر فرو برد. در فلزات اساسی تقریبا فضا مشابه با انتظارات پیش رفت. نه اتفاق مثبت عجیبی داشتیم و نه گزارش منفی شوکهکننده.
به جرات میتوان گفت که 3 گروه پالایشی، نیروگاهی و سیمان، قویترین گزارشها را داشتند. در گروه پالایشی، رشد همزمان دلار توافقی و کرکاسپرد فرآوردهها منتج به جهش جدی سود شرکتها شد. در گروه برق و نیروگاهی چه در بالادست و چه در پائیندست بواسطه فشار کمتر دولت در قیمتگذاری دستوری و رشد نرخ فروش، سود شرکتها رشد چشمگیری داشت. در سیمانیها، رشد نرخ فروش در بهار و افزایش تقاضا به دلیل ذخیره سیمان جهت مصرف در زمان قطعی برق، منجر به افزایش جدی درآمدها و در نهایت رشد سود شرکتها شد.
در گروه زراعت، غذایی، لبنیات و قندی گزارشها ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.