پتروشیمی بوعلی سینا پس از ثبت رکورد فروش و درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در بهار ۱۴۰۴، بودجه عملیاتی خود را با تعدیلی مثبت از ۱۰۰ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان افزایش داد. رشد ۶۴ درصدی درآمد به نسبت فصل مشابه، به همراه بهبود حاشیه سود ناخالص و ترکیب مناسب فروش داخلی و صادراتی، نشان میدهد استراتژیهای جدید شرکت زمینه تحقق بودجه تعدیل یافته و حفظ روند افزایشی سودآوری را تقویت کرده است. ریسک پایین مالی و اقدامات توسعهای نیز چشمانداز مثبتی پیش روی بوعلی قرار دادهاند.

بورس24 : «پتروشیمی بوعلی سینا» شرکت پذیرفته شده در بورس تهران با سهم 7% در سبد تولیدات هلدینگ خلیج فارس، در عملکرد بهار 1404 از محل بیش از 467 هزار تن محصول در بازار داخلی و صارداتی، تقریبا 20 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.
پیش از این، برای دوره 12 ماهه 1404 در بودجه عملیاتی «بوعلی» تارگت رقم درآمدی را در سطح 100 هزار میلیارد تومان قرار داده بود. با این گزارش و عملکرد 20 همتی در بهار، تقریبا 20% از این بودجه کاور شده است.
البته توجه فرمایید که در گزارش فصل بهار «بوعلی»، پارامتر های بودجه آپدیت شده و شاهد تعدیل مثبت در رقم درآمدها هستیم! از 100 به 108 هزار میلیارد تومان! تیم مدیریتی با توجه به شرایط، برآورد کرده که شرکت پتانسیل رسیدن به 108 همت درآمد را در دوره جاری دارد.
طبق اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال بورس ، رقم درآمد «بوعلی» در بهار 1403 برابر با 12.2 همت گزارش شده است! بنابراین شاهد رشد 64% ارزش درآمدها در یک سال اخیر هستیم. البته در بهار 1404 تناژ فروش «بوعلی» نسبت به دوره مشابه رشد بیش از 59 هزار تنی را نشان می دهد؛ فلذا بخشی از این رشد درآمد، به افزایش تناژ فروش مربوط می شود و مابقی به رشد نرخ های فروش محصولات.
دو محصول برش سنگین و ریفرمیت در سبد درآمدی داخلی «بوعلی» سهم بالایی دارند! نرخ های فروش این دو محصول در بهار 1404 نسبت به بهار 1403 به ترتیب 39% و 58% رشد را نشان می دهد.
در بازار صادراتی نیز رافینیت و برش میانی نفتا سهم بالایی از ارقام درآمدی دارند. در یک سال اخیر، نرخ فروش دو محصول فوق در بازار های خارجی به ترتیب 41% و 29% افزایش را ثبت کرده است.
بر خلاف بسیاری از شرکت های بورسی که در آنها میزان رشد درآمدها از رشد هزینه های تولید کمتر است، در بهار 1404 «بوعلی» توانسته رقم درآمدها را همگام با تورم بهای تولید رشد دهد و ثمره این رویداد بنیادی، جامپ 60% سود ناخالص بوده است؛ از 2.46 به حوالی 4 هزار میلیارد تومان.
بررسی ترکیب دارایی ها و ساختار سرمایه بیزینس گویای ریسک پایین مالی در این غول پتروشیمی است! بدین صورت که کل بدهی ها برابر با 30.9 همت بوده، حال آنکه سرفصل دارایی های جاری به تنهایی در سطح 37.6 همت گزارش شده و این یعنی تنها از محل دارایی های جاری می توان تمام بدهی ها را تسویه کرد!
یک منبع تامین مالی داخلی نیز در اختیار تیم مدیریتی «بوعلی» است! سود انباشته 14 هزار میلیارد تومانی که در صورت افزایش سرمایه و انتقال به فعالیت های اصلی عملیاتی و سرمایه گذاری، ارزش افزوده جذابی برای سهامداران ایجاد خواهد کرد. سرمایه اسمی برابر با 1.43 همت است.
همچنین در بهار 1404 «بوعلی» اقدام به دریافت 1.5 همت تسهیلات مالی از بانک کرده که اثرات زیر را بر ساختار سرمایه و مالی بیزینس داشته است:
- ایجاد سپر دفاعی در برابر مالیات (هزینه بهره کاهنده مالیات است)
- تزریق نقدینگی تازه به چرخه مالی و افزایش توان عملیاتی و سرمایه گذاری مجموعه
- صرفه اقتصادی برای شرکت به دلیل اختلاف بین نرخ بهره وام و نرخ تورم محیط اقتصادی (تامین مالی با نرخ نهایت 25% در محیطی که نرخ تورمش حداقل 45% است).
مهمترین برنامه های «بوعلی» در دوره جاری به شرح زیر است:
- افزایش حجم فروش بنزن (حاشیه سود بالا)
- بهبود حاشیه فروش و سود محصول ریفرمیت و تولید گرید های مختلف این محصول
- افزایش سهم بازار در کشور های عراق و افغانستان
- تبدیل برش سنگین به گازویئل استاندارد
- حذف هزینه های انتقال محصولات و ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.