عرضه سهام شرکتهای زیرمجموعه و جهش سرمایهای بزرگ در دستور کار قرار گرفت ومپنا آماده عرضه شرکتهای زیرمجموعه در بورس

بورس24 : مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا (هلدینگ نیروگاهی مپنا) روز یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۳ با حضور ۹۲.۱ درصدی سهامداران در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در این جلسه، صورتهای مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ تصویب و تقسیم سود ۷۲۲ ریالی به ازای هر سهم مورد تصویب قرار گرفت. همچنین، مجمع به هیئت مدیره تکلیف کرد، ظرف 4 ماه آینده نسبت به افزایش سرمایه حداقل ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته اقدام کند.
مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده صاحبان سهام شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا (هلدینگ نیروگاهی مپنا) روز یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۳ با حضور ۹۲.۱ درصد از سهامداران در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این جلسه، صورتهای مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ تصویب و تقسیم سود ۷۲۲ ریالی به ازای هر سهم مورد تصویب قرار گرفت. همچنین، مجمع به هیئتمدیره تکلیف کرد ظرف چهار ماه آینده نسبت به افزایش سرمایه حداقل ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته اقدام کند.
ریاست مجمع بر عهده علیمحمد بد از شرکت توسعه نیروگاههای حرارتی مپنا بود. امیر هامونی (به نمایندگی از گروه مپنا) و رضا عبدل (نماینده سرمایهگذاری ثروتآفرین صبا) بهعنوان ناظران و محسن امیری، مدیرعامل شرکت، بهعنوان دبیر جلسه حضور داشتند. محمدعلی ناظری بهعنوان بازرس قانونی و رضا اشرفزاده نماینده سازمان بورس نیز در جلسه حضور یافتند.
طبق صورتهای مالی ۱۲ماهه سال مالی ۱۴۰۳، جمع کل سود «ومپنا» برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ رقمی در حدود ۴۱۰۰ میلیارد تومان (۲۶۰۳ ریال به ازای هر سهم) بوده که مجمع عمومی پس از رأیگیری با پرداخت ۳۵ درصد از سود خالص به ارزش ۷۲۲ ریال به ازای هر سهم به سهامداران موافقت کرد و مورد تصویب قرار گرفت.
اعضای مجمع همچنین انجام افزایش سرمایه به میزان ۱۰۰ درصد تا ۴ ماه آینده از محل سود انباشته را در اختیار هیئتمدیره قرار دادند. در حال حاضر سرمایه این شرکت ۲ هزار میلیارد تومان و سود انباشته ومپنا بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است. آخرین افزایش سرمایه شرکت به مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.
همچنین مجمع، گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا را مکلف کرد زمینه عرضه اولیه شرکتهای زیرمجموعه خود را از طریق بازار سرمایه مهیا کند و ساختار افشای اطلاعات را از طریق این بازار ارتقا دهد.
عملکرد ومپنا و چشم انداز آینده از زبان مدیر عامل
محسن امیری مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در جریان برگزاری این مجمع با ارایه گزارشی از عملکرد شرکت در سال گذشته درباره چشم انداز آینده ومپنا گفت: چشمانداز ما ارتقای سرمایهگذاری در حوزه برق و آب با بهرهگیری از فناوریهای سازگار با محیط زیست است تا بتوانیم جایگاه نخست سرمایهگذاری در این حوزه را بهدست آوریم. در حال حاضر شرکت های تولید برق سنندج مپنا، تولید برق گناوه مپنا، تولید برق توس مپنا، تولید برق عسلویه مپنا، تولید آب و برق قشم مپنا، صندوق پروژه آرمان پرند مپنا، تولید برق غرب کارون و شرکت تولید انرژیهای تجدیدپذیر مپنا از جمله شرکت ها و پروژه های تابعه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا هستند.
وی با بیان اینکه سرمایه «ومپنا» در حال حاضر 2 هزار میلیارد تومان است افزود: درآمد عملیاتی در سال ۱۴۰۳ معادل ۴.۱ همت بوده که نسبت به سال گذشته 369 درصد رشد داشته است. جمع داراییها نیز از ۲.۷ همت در سال ۱۴۰۱ به 8.2 همت در سال ۱۴۰۳ رسیده است. بازده دارایی (ROA) نیز از ۹.۳ درصد در سال 1400 به ۵۰.۳ درصد افزایش یافته است که نشان دهنده عملکرد مطلوب شرکت است.
امیری تصریح کرد: فعالیت اصلی شرکت در 3 بخش شامل نیروگاههای سیکل ترکیبی، نیروگاههای تجدیدپذیر، و نیروگاههای مقیاس کوچک متمرکز شده است.
در حال حاضر در حوزه نیروگاههای سیکل ترکیبی، ۶۲۲۹ مگاوات ظرفیت در حال بهرهبرداری داریم و ۳۲۰ مگاوات نیز در حال تکمیل است که مربوط به واحدهای بخار نیروگاههای عسلویه و توس مپنا است.
مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا اضافه کرد: انشاءالله این دو واحد بخار قبل از پیک بار تابستان آینده به شبکه سراسری برق متصل خواهند شد. با احداث و راهاندازی این دو واحد، حدود ۶۰۰ هزار مترمکعب صرفهجویی روزانه در مصرف سوخت خواهیم داشت که یکی از بزرگترین اقدامات در زمینه صرفهجویی سوخت بهشمار میرود.
او با بیان اینکه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، ۱۵۷ مگاوات نیروگاه در حال بهرهبرداری داریم افزود: از این مقدار، ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی است که بزرگترین نیروگاه بادی کشور محسوب میشود. همچنین موافقت اصولی برای احداث ۱۰۰ مگاوات دیگر نیز دریافت شده است.
او درباره احداث نیروگاه های خورشیدی گفت: در حوزه نیروگاه های خورشیدی، موافقت اصولی برای احداث ۴۲۰ مگاوات نیروگاه دریافت شده و تاکنون برای ۱۲۸ مگاوات تجهیزات و پنل خریداری کردهایم. برنامه ما این است که برق این نیروگاه تا پنج ماه آینده به شبکه سراسری متصل شود.
امیری همچنین درباره عملکرد ومپنا در حوزه نیروگاه های کوچک مقیاس گفت: در حوزه نیروگاههای مقیاس کوچک، ۱۲۵ مگاوات ظرفیت در حال بهرهبرداری داریم و ۷۵ مگاوات دیگر نیز در دستور کار است که آن هم تا پنج ماه آینده به شبکه سراسری متصل خواهد شد.
او همچنین درباره فعالیت های شرکت در حوزه تامین آب شیرین جزیره قشم گفت: در حوزه تأمین آب، تاکنون ۱۸ هزار مترمکعب ظرفیت شیرینسازی داریم که مربوط به نیروگاه آب و برق قشم است. این مجموعه توانسته حدود ۴۰ درصد آب روستاهای جزیره قشم، که بزرگترین جزیره دنیاست، را تأمین کند.
امیری درباره ظرفیت اسمی نیروگاه های تحت مدیریت ومپنا گفت: ظرفیت اسمی نیروگاههای مپنا ۶۵۱۱ مگاوات است که معادل ۷.۸ درصد ظرفیت تولید برق کشور است. با اضافه شدن ظرفیتهای جدید، این عدد به ۸.۵ درصد افزایش خواهد یافت. در سال ۱۴۰۳، مپنا ۱۰ درصد برق کشور را تأمین کرده که بیش از ظرفیت اسمی عملیاتی نیروگاههاست و این موضوع حاصل تلاش و همت ۲۶ هزار پرسنل گروه مپنا است.
مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا درباره دلایل رشد سود شرکت در سال 1403 گفت: اگرچه از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ نرخ خرید انرژی افزایش یافته، اما رشد سودآوری شرکت عمدتاً ناشی از اقدامات عملیاتی و بهرهبرداری بهینه بوده است، نه فقط افزایش نرخ انرژی. به طور مثال در سال ۱۴۰۳، مجموع تولید برق نیروگاههای مپنا نسبت به سال قبل تر ۵ درصد رشد کرد و این رشد عمدهترین عامل افزایش سودآوری مپنا بوده است.
به گفته او ضریب بهرهبرداری نیروگاههای حرارتی کشور بهطور متوسط ۶۴ درصد است، درحالیکه این عدد در نیروگاههای مپنا حدود ۸۰ درصد است. ضریب بهرهبرداری نیروگاههای بادی مپنا نیز بسیار بالاتر از میانگین کشور است.
مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در ادامه به تشریح بخشی از فعالیت های نیروگاه های تحت مدیریت ومپنا پرداخت و توضیح داد: نیروگاه سنندج مپنا شامل دو بخش نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه مقیاس کوچک است. نیروگاه عسلویه نیز شامل ۶ واحد گازی و ۳ واحد سیکل ترکیبی است که واحد سوم بخار آن تا قبل از پیک بار ۱۴۰۵ به شبکه متصل میشود. معافیت مالیاتی این نیروگاه تا تیرماه ۱۴۰۷ ادامه دارد. این شرکت با نماد «بمپنا» در بازار دوم فرابورس عرضه شده است.
امیری در مورد عملکرد نیروگاه پرند مپنا گفت: نیروگاه پرند مپنا، ویترین گروه مپنا در حوزه نیروگاهسازی کشور است. این نیروگاه شامل ۶ واحد گازی و ۳ واحد بخار است و نخستین نیروگاهی است که تأمین مالی آن از طریق صندوق پروژه انجام شد. ظرفیت آن ۱۵۸۰ مگاوات است و با پیگیریهای انجامشده، توانستیم از پساب شهر پرند برای تأمین آب آن استفاده کنیم. درآمد این نیروگاه یک همت و سود خالص آن ۳۸۰ میلیارد تومان بوده است.
او درباره فعالیت نیروگاه توس نیز توضیح داد: نیروگاه توس مپنا با ظرفیت نصبشده ۱۲۹۲ مگاوات یکی از نیروگاههای ارزشمند ماست. واحد سوم بخار آن نیز تا پیش از پیک بار ۱۴۰۵ به شبکه متصل خواهد شد. مجوز استفاده از پساب شهرک صنعتی توس برای این نیروگاه دریافت شده و امیدواریم ظرف یک ماه آینده عملیاتی شود. درآمد عملیاتی این شرکت یک همت، سود خالص ۴۰۰ میلیارد تومان و حاشیه سود آن ۳۹ درصد است.
امیری با اشاره به اینکه نیروگاه غرب کارون با ظرفیت ۵۲۰ مگاوات تنها نیروگاه کشور با فناوری سهفشاره است و در سال ۱۴۰۳ وارد شبکه برق شد درباره عملکرد این نیروگاه توضیح داد: این نیروگاه دارای قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله با وزارت نفت برای میادین نفت و گاز جنوب غرب کشور است. قرارداد به صورت یورویی و نرخ ثابت (۲.۳ سنت) است و شرکت هیچگونه پرداختی بابت سوخت ندارد. این نیروگاه معافیت مالیاتی ۱۰ ساله تا سال ۱۴۰۹ دارد. درآمد عملیاتی آن ۲.۶ همت و سود خالص آن ۲.۵ همت با حاشیه سود ۹۲ درصد است.
مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا ادامه داد: نیروگاه گناوه مپنا نیز دارای معافیت مالیاتی است و در زمینه تأمین سوخت مشکلی ندارد. سود خالص این شرکت در سال مالی 1403 بالغ بر ۴۲۰ میلیارد تومان است.
امیری همچنین درباره فعالیت های شرکت درحوزه انرژی های تجدید پذیر گفت: شرکت تولید انرژیهای تجدیدپذیر مپنا موفق به کسب رتبه نخست شاخص بازده فروش در میان ۵۰۰ شرکت برتر کشور شده و از معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برخوردار است. درآمد عملیاتی آن ۲ همت، سود خالص ۱.۴ همت و حاشیه سود آن ۷۴ درصد است.
وی اضافه کرد: شرکت تولید آب و برق قشم مپنا نیز با آبفای استان هرمزگان قرارداد فروش تضمینی دارد. راندمان نیروگاه آن ۸۶ درصد است و ۴۰ درصد آب روستاهای جزیره قشم را تأمین میکند. درآمد این شرکت ۳۰۰ میلیارد تومان و سود خالص آن ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: در طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، در حال حاضر ۴۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در دستور کاراحداث داریم. بخشی از تجهیزات نیروگاههای بادی توسط مپنا تولید خواهد شد و برنامه داریم تا پایان ۱۴۰۵ حدود ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر اضافه کنیم.
مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا همچنین در پاسخ به اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی درباره بندهای حسابرسی گفت: در خصوص سرفصل دریافتیهای تجاری به مبلغ ۱۳۴۳۸ میلیارد ریال که مربوط به مطالبات از نیروگاه غرب کارون است، اقدامات لازم انجام شده و در حال پیگیری هستیم.
وی افزود: در زمینه فروش برق و وصول مطالبات از کارفرمایان، گروه مپنا توانست در سال ۱۴۰۳ و ابتدای سال جاری دریافتهای قابلتوجهی داشته باشد. مجموع دریافتیها تاکنون بالغ بر ۶ همت بوده است و پیگیریها برای دریافت کامل مطالبات با جدیت ادامه دارد.
عرضه شرکت های زیر مجموعه ومپنا
امیر هامونی، عضو هیئتمدیره گروه مپنا نیز در ادامه این مجمع بر ضرورت عرضه سهام شرکت های زیر مجموعه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا تاکید کرد و گفت: یکی از رویکردهای مهم گروه مپنا در دوره پیشرو، هدایت شرکتهای زیرمجموعه به سمت به بازار سرمایه است. بنابر این باید تکالیفی برای ومپنا تعیین شود تا فرآیند پذیرش و عرضه سهام شرکت های زیر مجموعه اش در بورس آغاز شود.
وی با بیان اینکه این موضوع میتواند شفافیت عملکرد مالی و ساختار حاکمیتی شرکتها را تقویت کند و همچنین مسیر جذب سرمایه را هموار کند افزود: در همین راستا، یکی از برنامههای مهم در دستور کار گروه مپنا، عرضه اولیه سهام شرکت تولید برق غرب کارون مپنا است. این شرکت به عنوان گل سرسبد هلدینگ نیروگاهی ایرانیان شناخته میشود و بررسیهای لازم برای عرضه آن در حال انجام است.
عضو هیئتمدیره گروه مپنا که به عنوان ناظر در این مجمع حضور داشت ادامه داد: از دیگر پروژههای مهم در حوزه عرضه اولیه، میتوان به عرضه شرکت تولید انرژی های تجدید پذیر مپنا اشاره کرد. هماهنگیهای لازم برای عرضه این شرکت با بورس تهران انجام شده و این شرکت استانداردهای لازم برای ورود به بورس تهران را دارد.
هامونی همچنین اظهار داشت: عرضه اولیه شرکت تولید آب و برق قشم مپنا نیز از اقدامات مهم آینده است. با توجه به اینکه در ساختار این شرکت، آب نیز به عنوان یک محصول مهم حضور دارد، امکان کشف قیمت تمامشده آب از طریق عرضه در بازار نوآفرین فرابورس فراهم خواهد شد. این اقدام میتواند شفافیت قیمتی و تخصیص بهینه منابع را در این حوزه افزایش دهد.
وی گفت: شرکتهای دیگری مانند شرکت تولید برق سنندج مپنا و شرکت تولید برق پرند مپنا نیز در دستور کار پذیرش و عرضه اولیه قرار دارند. بهویژه در مورد صندوق سرمایهگذاری پرند که مالکیت آن در اختیار مپنا است، باید فرآیند انحلال صندوق و تبدیل واحدهای سرمایهگذاری (یونیتها) به سهام انجام شود. این اقدامات نیز تا حد زیادی پیش رفته و تنها مرحله عرضه اولیه باقی مانده است.
در ادامه مجمع، امیر هامونی در پاسخ به پرسش یکی از سهامداران در خصوص میزان مطالبات شرکت مپنا در قراردادهای بیع متقابل، گفت: در مجموع ، دو نوع مطالبات عمده در مپنا وجود دارد. بخشی از این مطالبات مربوط به قراردادهای BOT (ساخت، بهرهبرداری و واگذاری) و بخش دیگر مربوط به قراردادهای بیع متقابل است. واقعیت این است که دولت در شرایط کنونی با محدودیت منابع مالی مواجه است و امکان پرداخت نقدی بدهیها وجود ندارد.
وی ادامه داد: در همین راستا، ما برای وصول مطالبات، مسیرهای جایگزین را پیگیری کردهایم. یکی از مهمترین روشها، استفاده از ابزارهای «رد دیون» است که در قالب آن، بخشی از مطالبات شرکت بهصورت واگذاری سهام دولتی یا اوراق مالی اسلامی دریافت میشود. این موضوع از طریق مذاکره و پیگیریهای فشرده با نهادهای دولتی دنبال شده و در برخی موارد نیز پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.
هامونی تأکید کرد: بهویژه در خصوص مطالبات ناشی از قراردادهای بیع متقابل، پیگیریهای جدی و متمرکزی در حال انجام است و بخشهایی از این مطالبات از محل رد دیون در حال تسویه است. این روند همچنان ادامه دارد و با حمایت نهادهای تصمیمگیر، امیدواریم بخش قابل توجهی از مطالبات وصول شود.
وضعیت دریافت مطالبات شرکت
معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا نیز در مورد مطالبات ناشی از قراردادهای بیعمتقابل گفت: مجموع ارزش قراردادهای بیعمتقابل مربوط به سه نیروگاه، حدود ۹۹۰ میلیون یورو است. در حال حاضر، مپنا ۴۹۰ میلیون یورو مطالبه دارد که دارای قابلیت اتکای بالا است.
احمد رضا فراست افزود: در شرایط فعلی ومپنا از بابت 3 نیروگاه 490 میلیون یورو مطالبه با قابلیت اتکای بالا دارد اما از نظر استاندارد های حسابداری اجازه نداریم این ارقام را در حساب ها منظور کنیم.
وی اضافه کرد: به طور کل جمع کل این قرارداد های بیع متقابل در قالب 3 طرح، رقمی در حدود 990 میلیون یورو و مانده مطالبات ما حدود 490 میلیون یورو است اما طبق استانداردهای حسابداری، تا زمانی که این مطالبات به سطح اتکای کامل نرسد، اجازه ثبت آن در دفاتر رسمی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مطالبات مربوط به پروژههای بیعمتقابل، در حسابهای پرداختنی منظور میشود تاکید کرد: ما پی گیر این مطالبات از مراجع مختلف هستیم و در تلاشیم این مطالبات را به روش های مختلف دریافت کنیم.
معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا درباره وضعیت صندوق پروژه پرند گفت: انشاءالله تا مهرماه امسال، اگر شرایط بازار سرمایه اجازه دهد، فرآیند انحلال صندوق پروژه پرند و تبدیل دارایی یونیتداران به سهام و عرضه آن در بازار سرمایه انجام خواهد شد.
او تاکید کرد: تمام مراحل اجرایی ورود صندوق پروژه پرند به بازار سرمایه آماده شده و اگر شرایط بازار مساعد باشد، ما مصمم به تسریع این فرآیند هستیم.
فراست افزود: واحد سوم نیروگاههای توس و عسلویه در حال تکمیل است و منابع مالی آن نیز تأمین شده است. پیشبینی میشود تا شهریورماه ۱۴۰۵ این واحدها به بهرهبرداری برسند. مخارج تکمیلی این واحدها بهصورت شفاف در صورتهای مالی درج شده و برآورد هزینهها نیز در اسناد شرکت ثبت شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.