مقایسه عملکرد داروسازی جابر ابن حیان در دوره ۹ ماهه امسال با سال گذشته، از یک جهش خیرهکننده حکایت دارد؛ جایی که درآمدهای تجمیعی با رشد ۲۸۲ درصدی به مرز ۴.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. سبقت از بودجه پیشبینی شده تنها در ۳ ماه تابستان و جهش ۲۲۲ درصدی نرخ محصول استراتژیک (ویال) نشان میدهد که این غول دارویی نه با تورم، بلکه با سوختِ «رشد تولید و نرخ فروش» در حال پرواز به سمت سود ۱۰ برابری است.
بورس24 : «داروسازی جابر ابن حیان» در عملکرد شهریور 1405 به درآمد 721 میلیارد تومانی رسیده و ارزش تجمیعی درآمدهای دوره 9 ماهه را به بیش از 4.2 هزار میلیارد تومان رسانده است؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه از رشد 282% ارزش درآمدها حکایت دارد.
طبق اطلاعات منتشره شرکت در سامانه کدال بورس ، پوینت مثبت بنیادی در «دجابر» آن است که در سه ماهه تابستان 1405 بالغ بر 1.96 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و این رقم در قیاس با درآمدهای تابستان شرکت در دوره مشابه رشد سنگین 353% را مخابره کره است! از 433 میلیارد تومان در تابستان 1404 به 1.96 همت در تابستان 1405. به بیان دیگر، در سه ماهه تابستان جاری در هر ماه به طور میانگین 654 میلیارد تومان درآمد وارد مجموعه شده و این رقم در دوره مشابه برابر با 144 میلیارد تومان بوده است؛ از 144 به 654 میلیارد تومان در ماه.
سبقت «دجابر» از بودجه
برای درک بهتر روند صعودی درآمدهای «دجابر» توجه فرمایید که برای دوره 6 ماهه دوم 1405 تیم مدیریتی در بودجه عملیاتی رقم درآمدها را در سطح 1.83 همت برآورد کرده بود و اکنون تنها در سه ماهه نخست این بودجه، شرکت توانسته 1.96 همت درآمد کسب کند و عملا از بودجه سبقت گرفته است!!
رشد تولید و فروش
برخلاف بسیاری از گزارشات شرکتهای بورسی که صرفا با تکیه بر رشد نرخ محصولات، جامپ های درآمدی گزارش می کنند، دو پارامتر بنیادی مقدار تولید و فروش در «دجابر» رشد های سنگینی را ثبت کرده اند؛ بدین صورت که در این مدت 9 ماهه تقریبا 187 میلیون عدد/تیوپ/شیشه محصول در شرکت تولید شده که نسبت به دوره مشابه، رشد 41% را نشان می دهد. همچنین در میزان فروش شرکت نیز شاهد رشد 45% در قیاس با دوره مشابه هستیم. (مجموع تولید (تولید محصولات + تولید قراردادی) در نظر گرفته شده است).
رشد سه رقمی نرخ فروش محصول اصلی در یک ماه
دو گروه محصول ویال و قرص و کپسول سهم بالایی در سبد درآمدی «دجابر» دارند. در این مدت 9 ماهه به ترتیب 58% و 27% از رقم درآمدهای شرکت از محل این دو محصول تامین شده است. نرخ فروش ویال در شهریور 1405 در سطح 195 هزار تومان در هر عدد گزارش شده که نسبت به متوسط نرخ فروش 8 ماه گذشته یعنی 88 هزار تومان، رشد سنگین 222% را نشان می دهد. توجه فرمایید که نرخ فروش این محصول در ماه قبل یعنی مرداد 1405 نیز 84 هزار تومان بوده و در شهریور ماه به 195 هزار تومان رسیده است! چنین رشدی در محصول اصلی شرکت، تاثیر بالایی بر قدرت سودسازی و البته قیمت سهام شرکت خواهد داشت.
نرخ فروش قرص و کپسول نیز در شهریور ماه در سطح 9400 تومان گزارش شده است. این عدد در مرداد ماه تقریبا برابر با 7100 تومان بوده و این یعنی رشد 32% نرخ فروش در یک ماه اخیر. همچنین نرخ فروش این محصول در 8 ماه اخیر نیز به طور متوسط 6290 تومان بوده است.
در بودجه عملیاتی 6 ماهه دوم 1405، نرخ فروش ویال و قرص و کپسول به ترتیب 87 هزار تومان و 5880 تومان برآورد شده است. مقایسه این نرخ ها با نرخ فروش واقعی در شهریور ماه مبین انحراف مثبت سنگین در نرخ های فروش محصولات اصلی است که سیگنال تعدیل مثبت قوی به بازار سرمایه و سرمایه گذاران بالقوه مخابره می کند.
کف رشد سود: 10 برابر
کل سود سال مالی قبل «دجابر» برابر با 142 میلیارد تومان بوده و در صورت های مالی 6 ماهه نخست 1405 رقم سود خالص 826 میلیارد تومان گزارش شده است. با توجه به روند صعودی نرخ های فروش و تعدیل مثبت بودجه، کف سود «دجابر» در دوره 1405 را می توان 1.42 همت در نظر گرفت که مبین 10 برابر شدن سود خالص شرکت در یک سال است!















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.