بورس24 :پیرو روند روزهای قبلی، بازار امروز نیز در تعادلی ناپایدار سیر کرد. بازار در ابتدا گرایش منفی در اکثر گروهها و نمادها را تجربه نمود که متأسفانه با ادامه جابجایی بلوکهایی در درصدهای مثبت این بار در نمادهای بانک تجارت، ایرانخودرو و بانک ملت و درنتیجه شاخص کل با رشد مواجه گشت. امروز رویه مهندسی شاخص به اوج خودش رسید که بینظیر بود! البته در اواخر بازار ادامه خریدهای خریداران و غلبه آنها بر فروشندگان کاملاً محسوس بود و به همین دلیل فردا بهاحتمال فراوان بازاری مثبت وپرتقاضا در اکثر گروهها به خصوص گروههای خودرویی، لیزینگی، بانکی و ساختمانی و برخی گروهها و تک نمادهایی که ریزش بالایی تجربه نمودهاند همچون گروه سیمانی و...را نظارهگر خواهیم بود.در خصوص گروه سیمانی به نظر میرسد با توجه به آزادی شهرهای دیالی و کوبانی در عراق از دست نیروهای داعش بازار اندکی به توسعه مجدد صادرات این شرکتها امیدوار شود. البته باید درمورد کلیت بازار اذعان کرد که وزن اخبار منفی بهشدت کاهشیافته است و به نظر می رسد بعضی حقوقیها نیز تا حدودی فعالشدهاند؛ بنابراین به نظر میرسد بازار فردا نیز همانند امروز و حتی بهتر از امروز متعادل دنبال شود. امروز اخبار مهم و مثبت اقتصادی نیز بهطور پراکنده انتشار یافت که اهم آن در زیر آمده است.
اصلاح تعرفه واردات فولاد در سال آینده و کاهش نرخ بهره مالکانه معادن در کمیسیون تلفیق دو خبر مهم اقتصادی امروز بود. محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز با حضور در پنجمین همایش چشمانداز صنعت فولاد ایران به اصلاح تعرفه واردات فولاد اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیمگیریها پیشنهادی در خصوص اصلاح تعرفه واردات فولاد مطرحشده اما هنوز به تصویب نهایی نرسیده که به نظر میرسد اواخر امسال تصویب و در سال جدید اجرایی شود. اخیراً واردات بیرویه فولاد و مقاطع فولادی باعث کاهش حجم فروش شرکتهای فولادسازی داخلی شده بود. این شرایط در کنار رکود اقتصادی حاکم بر کشور شرایط سختی را برای آنها فراهم آورده بود. این شرایط طوری بود که فولاد خوزستان اخیراً تعدیل منفی اعلام کرد. خبر مهم دوم اینکه روز گذشته در کمیسیون تلفیق که با حضور نماینده گل گهر و چادرملو، معاون معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون برنامهریزی دولت و اعضای کمیسیون تلفیق برگزار شد، مقرر شد از محل فروش شرکتهای معدنی 25 درصد بابت بهره مالکانه به دولت پرداخته شود. البته بدیهی است نهایی شدن موضوع نیازمند تصویب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است. از طرفی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از احتمال خارج شدن موضوع بهره مالکانه سنگ آهنیها از بودجه سالانه خبر داد. گفته میشود این شرایط باعث میشود هزینههای چادرملو و گل گهر به ترتیب 114 و 81 میلیارد تومان کاسته شود.
با تصویب ماده الحاقی ۲۲ لایحه یکفوریتی خروج غیرتورمی از رکود توسط مجلس، تکالیف جدیدی چون فروش یک تا دودرصدی نفت خام در بورس کمتر از ۹۵ درصد فوب خلیجفارس، برای وزارت نفت و پالایشگاهها تعیین شد.در جریان جلسه امروز مجلس و در ادامه بررسی لایحه یکفوریتی خروج غیرتورمی از رکود، ماده الحاقی 22 لایحه تصویب شد. بر این اساس تمامی پالایشگاههای کشور مشروط به پرداخت و تسویه وجوه نفت خام و میعانات گازی خریداریشده تحویلی به قیمت هر بشکه 95 درصد تحویل روز کشتی (فوب) خلیجفارس و بهصورت نقدی یا اعتبار اسنادی یکماهه به شرکت دولتی ذیربط تابعه وزارت نفت، مجازند فرآوردههای نفتی مازاد بر نیاز داخلی را رأساً صادر کنند. همچنین وزارت نفت مکلف شد به میزان نفت خام و میعانات گازی فروختهشده به پالایشگاههایی که به شکل فرآورده صادر میکنند، سهم صندوق توسعه ملی را متناسب باقیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاه به صندوق پرداخت کند. طبق تبصره 1 این ماده، استفاده از سازوکارهای بورس انرژی در خریدوفروش نفت خام و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی و انرژی برق در اولویت قرار دارد. در تبصره 2 نیز شرکتهای دولتی ذیربط تابعه وزارت نفت مجاز شدند قیمت پایه نفت خام و میعانات گازی عرضهشده در بورس را یک تا دو درصد کمتر از 95 درصد قیمت فوب خلیجفارس تعیین نماید. دو درصد تا سه درصد کمتر از بند یک برای توسعه پالایشگاههای موجود یا احداث پالایشگاههای جدید تا 10 سال پس از بهرهبرداری تعیین کنند.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هنوز صادرات محصولات پتروشیمی روان نشده است گفت: موانع جابهجایی ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی و یا خرید تجهیزات موردنیاز واحدهای پتروشیمی کشور کمتر شده است.
با اختلاف وزارت نفت و وزارت صنعت بر قیمت خوراک پتروشیمی، رانت خوراک پتروشیمی در دوراهی ماندن یا رفتن قرار دارد، وزیر نفت اعتقاد دارد برای حرکت در مسیر سودآوری ناشی از تولید و نه ناشی از رانت، نباید قیمت خوراک گاز پتروشیمیها را کاهش داد ولی وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدگاه کاملاً متفاوتی دارد و معتقد به عرضه خوراک گاز ارزان به پتروشیمیها است.
شمارش معکوس برای حذف شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو، گویا خودروسازان به حدی از عملکرد شورای رقابت ناراضیاند که حاضرند به دوران قبل از این شورا برگشته و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، برای قیمت محصولاتشان تصمیمگیری کند. این در حالی است که شورای رقابت میگوید مطابق با قانون، به قیمتگذاری خودروهای داخلی ورود کرده، چه آنکه بازار خودرو انحصاری است و شورا میبایست در تعیین قیمت دخالت کند.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به ۱۲۶.۷ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم معاملات عمده ۴۱.۱ میلیارد تومان و اوراق بدهی ۹.۳ میلیارد تومان بود. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به میزان ۱۴ واحد و شاخص فرابورس ۲ واحد افزایش داشتند. شاخص کل با رشد امروز خود به عدد ۶۵۱۲۸ واحد رسید. شرکت ارتباطات ثابت ایران (همراه اول) با ۵۴ واحد بیشترین اثر مثبت و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ۳۸ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۶۶.۴ میلیارد تومان و در فرابورس به ۶۰.۳ میلیارد تومان رسید که معامله بلوکی بانک تجارت در بازار بلوک با ۷ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوکی اوراق صکوک اجاره سرمایهگذاری امید با ۲۰ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
در آغاز ساعت معاملات تغییر محسوسی در شرایط حاکم بر نمادهای صنعت سیمان در روز جاری به چشم نمیآمد لیکن بازار به اواخر وقت که نزدیک میشد به نظر میرسید که حجم خریدها مناسبتر شده و قیمتها بعضاً به دامنه مثبت رسیده است. تعداد نمادهای معاملهشده امروز کمتر از روز گذشته و به ۱۷ نماد بالغ شد. بر پایه قیمتهای آخرین معاملات تعداد نمادهای مثبت از تعداد نمادهای منفی بیشتر بود. ۱۵ نماد شامل نمادهای سیمان اردبیل، بجنورد، بهبهان، خاش، خزر، دشتستان، دورود، اصفهان، صوفیان، فارس، فارس نو، قاین، مازندران، هگمتان و سیمانسفید نیریز علیرغم باز بودن شاهد انجام معاملاتی بر روی نمادهای خود نبودند. حجم معاملات با افزایش نسبت بهروز گذشته (عمدتاً به دلیل افزایش معاملات سیدکو) به عدد ۱۰۵۶۶ هزار سهم ولیکن ارزش آن با کاهش به ۱۶۷۹۶ میلیون ریال رسید. از مجموع معاملات صورت گرفته سیدکو با ۷۸۹۵ هزار سهم و مبلغ ۱۱۸۴۴ میلیون ریال حدود ۷۱% مجموع معاملات سهام نمادهای سیمانی را به خود اختصاص داد. پسازآن رتبه دوم حجم معاملات نمادهای سیمانی به نماد سیمان فارس و خوزستان با معامله تعداد ۸۵۱ هزار سهم به ارزش ۱۵۲۰ میلیون ریال (معادل ۹% حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان) اختصاص داشت. در سامانه کدال اطلاعیه تعدیل پیشبینی سود سال ۱۳۹۳ شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو) از ۳۴۴ ریال به ۳۲۹ ریال منتشرشده و از سود پیشبینیشده مبلغ ۱۰۰ ریال آن در دوره ۹ ماهه کسبشده است. توضیح اینکه سود اکتسابی این شرکت در یک سال مالی گذشته بالغبر ۴۶۳ ریال بوده است. صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر نیز در این سامانه انتشاریافته است. بر اساس صورتجلسه موصوف افزایش سرمایه این شرکت از ۲۸۵ میلیارد تومان به ۳۳۵ میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی تصویب و اجرای آن در اختیار هیئتمدیره قرارگرفته است. ضمناً اساسنامه مصوب سازمان بورس نیز مورد تائید مجمع واقعشده است.
شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:
شروع معاملات سیمان فارس و خوزستان در روز جاری بهصورت متعادل و منفی آغاز شد لیکن در نیمه دوم زمان معاملات نماد به دامنه مثبت قیمت رسید و در لحظات آخر صف خرید مختصری (حدود ۵۰ هزار سهم)برای نماد شکل گرفت. حجم معاملات کمتر از روز گذشته و بالغبر ۸۵۱ هزار سهم و به ارزش ۱۵۲۰ میلیون ریال بود. قیمت پایانی معادل ۱۷۶۵ ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز گذشته ۱۹ ریال افزایش نشان میداد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۳.۳۸ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۷۹۴۳ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۲۷ فرد حقیقی و ۲ شخصیت حقوقی و فروشندگان متشکل از ۵۳ نفر حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۶۴٪ و درفروش معادل ۱۰۰٪ بود. برای دیگر نماد مطرح این صنعت یعنی شرکت سیمان تهران از ابتدای وقت صف فروشی در حدود ۸ میلیون سهم تشکیل شد که همچنان تا آخر وقت باقی ماند. حجم معاملات کمتر از روز گذشته بود و تنها به ۳.۷ هزار سهم و به ارزش ۱۰ میلیون ریال رسید. معاملات نماد سیدکو دیگر هلدینگ بزرگ این صنعت با توجه به حمایت سهامدار عمده در قیمت عرضه اولیه (۱۵۰۰ ریال) متعادل بود. حجم معاملات با افزایش نسبت بهروز گذشته به ۷۸۹۵ هزار سهم و ارزش ۱۱۸۴۳ میلیون ریال رسید که البته از این حجم تعداد ۶۸۴۹ هزار سهم توسط اشخاص حقوقی خریداری شد.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز گذشته گروه سرمایهگذاری توسعه ملی خریدار سیدکو، شرکت آتی پژوهان سرمایه خریدار سیمان کارون، شرکت سرمایهگذاری آذر خریدار سیمان سپاهان، شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید خریدار سیمان هرمزگان، شرکت آیندهسازان صنعت سیمان خریدار سیمان خاش و یک شخصیت حقیقی خریدار سیمان شمال بودهاند.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.