این هفته نیمه دوم سال جاری میلادی شروع شده و بازارها در روزهای اخیر نسبتا آرام بوده اند. این آرامش حاصل رویکرد انتظار در سرمایه گذاران و ابهام درباره آینده است. تنش های تجاری و ژئوپلیتیک از میان نرفته اند با این حال سرمایه گذاران در بورس های بزرگ این هفته ریسک پذیرفته اند. این هفته عملکرد بازار طلا، نفت و مس هم مثبت بوده است. در مطلب حاضر به چند نکته مهم درباره وضعیت بازارها، تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو و شروط رونق در نیمه دوم سال اشاره شده است.

بورس24 : این هفته بازارها نسبتا آرام بوده اند و در بورس های بزرگ شاهد ریسک پذیری سرمایه گذاران هستیم. امروز بازارهای آمریکا به مناسبت روز استقلال تعطیل هستند و عملکرد هفتگی سه شاخص اصلی این بورس یعنی استاندارد اند پورز، نزدک و متوسط صنعتی داوجونز مثبت است. رشد شاخص ها حاصل دو عامل یعنی کاهش نگرانی درباره افق اقتصاد و پیش بینی حصول برخی توافق های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور در ماه های آینده است.
این هفته گزارش وضعیت بازار کار آمریکا مربوط به ماه قبل منتشر شد و محتوای آن مثبت بود یعنی مشخص شد نرخ بیکاری 0.1 درصد کاهش یافته و تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده در اقتصاد بیش از پیش بینی ها بوده است. انتشار این گزارش به رشد شاخص های بورس آمریکا کمک کرد زیرا حالا نگرانی کمتری درباره افق اقتصاد وجود دارد. از دید برخی نهادهای سرمایه گذاری ریکس رکود کمتر شده است و این یک خبر مثبت برای شرکت هاست. اقتصاد آمریکا از خود تاب آوری نشان داده است.
از سوی دیگر مذاکرات تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور ادامه دارد و انتظار می رود در ماه های آینده از تعرفه ها کاسته شود و ابهام کمتری درباره آینده وجود داشته باشد. این عامل هم بر ریسک پذیری سرمایه گذاران افزوده است. اما محتوای مثبت گزارش وزارت کار احتمال کاهش نرخ های بهره در آینده نزدیک را کم کرده و این یک عامل نگرانی است.
بانک مرکزی در چهار نشست سال جاری میلادی خود تغییری در نرخ های بهره نداده و به رغم فشارهای ترامپ این نهاد اعلام کرده نگران رشد تورم در اثر تعرفه هاست و نرخ های بهره را فعلا پایین نمی آورد.
این هفته شاخص دلار کاهش یافته زیرا درباره رشد شدید بدهی ها در آمریکا نگرانی وجود دارد و نیز پیش بینی می شود در شش ماه آینده دو بار نرخ های بهره پایین آورده شود. از سوی دیگر تنش های تجاری به ضعف اقتصاد آمریکا منجر می شود و این عامل هم بر ارزش دلار فشار وارد کرده است.
نوسان قیمت طلا این هفته نسبتا بزرگ بوده و عملکرد هفتگی بازار مثبت است. هفته پیش قیمت ها کاهش یافته بود. دیدگاه اکثر نهادهای سرمایه گذاری درباره افق بازار طلا مثبت است. بانک گلدکم ساکس معتقد است پایان سال جاری و اواسط سال آینده میلادی قیمت طلا به ترتیب در سطح 3700 دلار و 4000 دلار قرار خواهد داشت. برخی بانک های دیگر هم درباره افق بازار فلز زرد خوشبین هستند.
هفته آینده
هفته آینده در تقویم اقتصاد جهان تعداد کمی رویداد مهم وجود دارد و مهم ترین گزینه، انتشار گزارش نشست قبلی کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه است. البته عوامل مختلف از جمله اخبار از مذاکرات تجاری و تنش های ژئوپلیتیک همچنان بر بازارها تاثیر خواهند گذاشت. دوره ابهام و سردرگمی ادامه پیدا می کند و در خوشبینانه ترین حالت اواخر سال جاری کمی از ابهام ها کاسته خواهد شد.
تقویم اقتصاد جهان
روز دوشنبه وضعیت تولید صنعتی در آلمان، شاخص اعتماد سرمایه گذاران و وضعیت خرده فروشی در منطقه یورو و وضعیت قیمت مسکن در انگلستان مشخص می شود. بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلستان در ماه های اخیر بارها نرخ های بهره را پایین آورده اند زیرا تورم کاهش یافته و اقتصاد دچار ضعف شده است. ایندوره ضعف مدتی طول خواهد کشید و وقتی اعتماد سرمایه گذاران و مصرف کنندگان احیا شود وضعیت بهتر خواهد شد. باید برای نوسان های بزرگ در ارزش یورو و پوند آماده بود.
روز سه شنبه تراز تجاری آلمان و تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری اعلام خواهد شد. این هفته نوسان قیمت نفت شدید نبوده و بازار عموما از تغییرات ارزش دلار و اخبار خاورمیانه تاثیر پذیرفته است. در اخبار آمده بود مذاکراتی بین ایران و آمریکا انجام خواهد شد. با آنکه هیچ چیز قطعی وجود ندارد اما این خبرها بر قیمت نفت فشار وارد کرده است. روز یکشنبه نشست اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره میزان عرضه در ماه آینده برگزار می شود و انتظار می رود در این نشست تصمیم گرفته شود عرضه ماه آینده مانند سه ماه اخیر بالا برده شود.
روز چهارشنبه نرخ تورم مصرف کننده و شاخص بهای تولیدکننده در چین و گزارش نشست قبلی کمیته سایستگذاری بانک مرکزی آمریکا منتشر خواهد شد. ضعف اقتصاد چین به بازارها لطمه وارد می کند. دولت چین نتوانسته اعتماد را در مصرف کنندگان احیا کند در نتیجه نرخ تورم مصرف کننده منفی یا در سطح صفر است. سال جاری نرخ رشد اقتصاد چین پایین خواهد بود.
روز پنجشنبه وضعیت بازار کار آمریکا در هفته قبل و سرمایه گذاری مستقیم خارجی و وام های جدید در چین مشخص می شود. وضعیت بازار کار آمریکا خوب است اما شرایط ممکن است تغییر کند. ترامپ بارها از بانک مرکزی خواسته این نهاد نرخ های بهره را فورا پایین آورد. او این هفته از رییس بانک مرکزی خواست فورا استعفا دهد! آقای پاول تسلیم فشارهای ترامپ نشده و نرخ های بهره را پایین نیاورده است.
روز جمعه نرخ تورم آلمان، وضعیت تولید و نرخ رشد اقتصاد انگلستان، نرخ بیکاری در کانادا و نرخ تورم در فرانسه اعلام می شود.
اگر تنش های تجاری کاهش یابد و بانک های مرکزی نرخ های بهره را پایین آورند نیمه دوم سال جاری میلادی که این هفته شروع شده دوره ای مثبت خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.