Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

پرسش های مختلف درباره افق بازار فلزات پایه مطرح است و برخی معتقدند در نیمه دوم سال جاری شرایط بهتر می شود در نتیجه می توان درباره رونق پایدار بازار خوشبیبن بود. برای درک وضعیت بازار ضروری است واقعیت ها بررسی شود. در مطلب حاضر به تحولات اخیر و عوامل موثر بر بازار اشاره شده است.

روی رونق پایدار بازار حساب کنیم؟

بورس24 : تحولات اخیر در بازار فلزات پایه پرسش هایی درباره افق این بازار مطرح کرده است. سال پیش قیمت مس در بورس فلزات لندن به رکورد 11 هزار دلار در هر تن رسید اما بازار در ماه های اخیر زیر فشار بوده است. قیمت برخی فلزات پایه نظیر قلع رشد کرده و شاید باز هم بالا رود اما درباره بازار مس و روی چه می توان گفت. وضعیت بازار مس معیاری از وضعیت اقتصاد جهان است. سرمایه گذاران در بازار فلزات پایه کمتر از سرمایه گذاران در بازارهای دیگر هیجانی رفتار می کنند در نتیجه بی ثباتی این بازار کمتر است.

عوامل مختلف بر بازار فلزات پایه تاثیر می گذارند و دوره کنونی دوره بی ثباتی و رویدادهای غیرمنتظره است. البته وضعیت اقتصاد چین بزرگ ترین عامل موثر بر بازار فلزات پایه است. وضعیت بخش تولید در اقتصادهای بزرگ، تغییرات شاخص دلار و وضعیت کلی اقتصاد جهان که از تنش های تجاری و .. تاثیر می گذرد بر بازارها اثرات بزرگ دارند.

در ادامه به نکاتی درباره وضعیت بازار فلزات پایه بویژه مس اشاره می کنیم:

دیدگاه منفی؟

عملکرد برخی فلزات پایه نیمه نخست سال جاری میلادی مثبت بود و هفته پیش قیمت مس در بورس فلزات لندن به 10 هزار دلار در هر تن رسید البته در پایان معاملات قیمت این فلز مهم پایه در محدوده 9870 دلار نوسان کرد. یک سوال مهم این است که آیا در نیمه دوم سال جاری میلادی وضعیت بازار بهتر می شود و می توان به ثبت رکورد جدید برای قیمت مس امید داشت؟

برخی تحلیلگران معتقدند نباید روی چنین احتمالی حساب کرد و منتظر رونق پایدار بازار بود زیرا بر مبنای واقعیت های کنونی انتظار نمی رود قیمت فلزات پایه رشد چشمگیر داشته باشند. نکته نخست تداوم ضعف اقتصاد چین و بخش تولید در اقتصادهای بزرگ است. حتی اگر تنش های تجاری کاهش یابد احیای بخش تولید یک فرایند زمانبر است که به احیای اعتماد مصرف کنندگان وابسته است.

به رغم رویدادهای منفی نظیر تنش های تجاری و تداوم چالش های داخلی نظیر بحران در بخش مسکن، دولت چین اقدامی برای حمایت از اقتصاد انجام نداده و تلاش ها برای تشویق مصرف داخلی بی نتیجه بوده است. به همین دلیل ضعف ادامه پیدا کرده است. نرخ هدف رشد اقتصاد چین سال جاری 5 درصد است اما انتظار می رود رقم واقعی رشد 4 درصد باشد. تاثیر تنش های تجاری بر اقتصاد چین در آینده بیشتر خواهد شد. تورم چین منفی یا در سطح صفر است.

نرخ پایین تر رشد اقتصاد جهان

نکته دیگر این است که سال جاری وضعیت کلی اقتصاد جهان مطلوب نیست و نهادهای تحلیلگر معتقدند نرخ رشد آن پایین تر از سال قبل است. چالش ها سبب احتیاط بازیگران اقتصاد می شود و این یعنی کاهش فعالیت ها و مصرف. جو بازارها کمی مثبت شده زیرا سرمایه گذاران معتقدند شرایط بهتر می شود اما در این زمینه هیچ قطعیتی وجود ندارد. برخی تحولات پایدار در اقتصاد جهان رخ خواهد داد و این یعنی برای مدتی طولانی باید بی ثباتی را تحمل کرد.

ضعف بخش تولید در آسیا

داده های جدید نشان می دهد ماه قبل ضعف در بخش تولید آسیا عمیق تر شده و این کاهش سریع تر فعالیت ها یک هشدار برای اقتصادهای منطقه است. تنش های تجاری و ضعف اقتصاد چین ادامه پیدا کرده و محتوای توافق تجاری آمریکا و ویتنام امیدبخش نیست یعنی مشخص شده که طبق این توافق تعرفه ها کاهش می یابد اما لغو نمی شود. در واقع هدف ترامپ از اعمال تعرفه، کسب درآمد عظیم از واردات است. ترامپ مایل است صادرکنندگان کالا به آمریکا برای دسترسی به این بازار بزرگ هزینه کنند. وجود تعرفه سبب افت فعالیت های تجاری و کاهش تقاضا برای مواد خام می شود. بدین ترتیب بعید است چالش ها در برابر بخش تولید آسیا از میان برود.

ضعف اقتصاد آمریکا

داده های جدید از وضعیت بازار کار آمریکا سبب شده فشار بر بانک مرکزی آمریکا برای کاستن از نرخ های بهره کم شود زیرا این گزارش مثبت بود. وضعیت خوب بازار کار یعنی فشارهای تورمی می تواند افزایش یابد و بانک مرکزی فعلا نمی تواند نرخ های بهره را پایین آورد. نشست بعدی کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا پایان ماه جاری میلادی برگزار می شود. بالا باقی ماندن نرخ های بهره به زیان اقتصاد است و سبب ضعف آن می شود.

باید به این موضوع مهم توجه داشت که کاهش نرخ های بهره به افت ارزش دلار منجر می شود و این به نفع بازار مواد خام است اما کاهش نرخ های بهره وقتی حاصل ضعف اقتصاد است سبب افزایش فشار بر قیمت مواد خام می شود. اقتصاد آمریکا بزرگ ترین اقتصاد جهان است و ضعف آن به مصرف مواد خام لطمه وارد می کند.

نهادهای تحلیلگر درباره افق اقتصاد آمریکا در سال جاری بدبین هستند یعنی معتقدند سال جاری نرخ رشد اقتصاد آمریکا بسیار پایین تر از سال قبل است.

یک نکته دیگر این است که احتمالا سال آینده هم وضعیت اقتصاد جهان چندان مطلوب نخواهد بود. چالش های کنونی کوچک نیستند.

بانک یو بی اس معتقد است سال آینده وضعیت بازار مس بهتر خواهد شد یعنی سال آینده قیمت مس به محدوده 10500 دلار افزایش خواهد یافت.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24