برای هفته پیش رو چه انتظار بازار خواهد بود ؟ طبیعتا واکنش اولیه بازار به خبرهای چهارشنبه شب (کاهش حد اعتباری صندوقهای اهرمی و عدم تعیین تکلیف کنوانسیون «پالرمو» و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام) و پنجشنبه شب که در بالا بصورت مفصل ارائه شد، جالب نخواهد بود و احتمالا برای امروز موج جدی عرضه را (عمدتا در صنایع بزرگ و شاخصی) داشته باشیم. البته از دید ما اتفاقات اینچنینی در خلال مذاکرات، رویدادی طبیعی و نوعی چاشنی محسوب میشود؛ همانطور که ...

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات آخرین روز کاری هفته را با افزایش جدی تقاضا و فضایی بهتر از آنچه تصور میشد آغاز کرد و علاوه بر تداوم تحرکات مثبت در صنایع و نمادهای کوچکتر و جامانده از رشدهای اخیر، شاهد افزایش جالب توجه تقاضا در گروههای بزرگی همچون خودرو، بانک، فلزی، پتروشیمی و صندوقهای اهرمی بودیم و حتی ریسک قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته و در پیش بودن مذاکرات هستهای هم نتوانست مانع محکمی برای هجوم نقدینگی (ورود 1.5 همت پول جدید) به سمت بازار باشد. البته که واقعا قیمتها به قدری جذاب است که نمیتوان به رشد بازار و رفتار معاملهگران خرده گرفت اما اینکه چنین تقاضایی پیش از آغاز دور چهارم مذاکرات (آنهم با سابقه نتیجه دور سوم) روانه بازار میشود و با دست قوی 90 درصد نمادها را مثبت و عرضهها را میبلعد، اتفاق جالب و امیدوارکنندهای است. در نتیجه معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد 1.35 درصدی از میانههای کانال 3.1 میلیون عبور کرد و شاخص هموزن با رشد قویتر 1.96 درصدی در مسیر کانال 1 میلیونی قرار گرفت. ارزش معاملات چند روزی است که کمی کاهش پیدا کرده و روز چهارشنبه حوالی 13 همت گزارش شد اما نکته مهم اینکه حدود 4 همت صف تقاضا بدون پاسخ ماند ...
اما غروب پنجشنبه بود که همه چیز بهم ریخت. ابتدا آکسیوس به نقل از منابع خبر از احتمال به تعویق افتادن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا را داد. سپس وزیر خارجه عمان اعلام کرد که به دلایل لجستیکی، نشست آمریکا و ایران که برای شنبه ۱۳ اردیبهشت، برنامهریزی شده بود، بهتعویق افتاده است. در ادامه لارنس نورمن خبرنگار والاستریت ژورنال در توئیتی نوشت: به من گفته شده که دور بعدی مذاکرات ایران به ۷ مه (چهارشنبه آتی) موکول شده است. با رسیدن این اخبار و ایجاد نگرانی نسبت به چالش در مذاکرات، دلار و تتر با کندلهای قدرتمندی تا سطوح 85 هزار تومانی جهیدند.
بعد از رسیدن خبر تعویق در دور چهارم مذاکرات، فضای خبری داغ و داغتر شد. ابتدا یکی از خبرگزاریهای آمریکایی نوشت: مایک والتز، مشاور امنیت ملی و معاون او به دلیل درز جریان خبری و رویدادهای مربوط به سیگنالگیت "اخراج" شدهاند. (اگر خود داستان و افزودهشدن اشتباه گلدبرگ توسط والتز یا فردی دیگر را کنار بگذاریم و اگر این تحقیقات نهایی شده باشد؛ به این معنا است که به احتمال قریب به یقین، چتهای سیگنال والتز و وانگ بررسی شدهاند.) در داخل کشور هم توئیت وزیر امور خارجه را داشتیم. عراقچی نوشت: بیش از هر زمان دیگری مصمم به دستیابی به یک توافق عادلانه و متوازن هستیم. ما به همراه طرفهای عمانی و آمریکایی، تصمیم گرفتیم دور چهارم مذاکرات را به دلایل تدارکاتی و فنی به تعویق بیندازیم. از طرف ایران، هیچ تغییری در عزم ما برای دستیابی به یک راهحل مذاکراتی ایجاد نشده است. در واقع، ما بیش از هر زمان دیگری مصمم به دستیابی به یک توافق عادلانه و متوازن هستیم؛ توافقی که پایان تحریمها را تضمین و درخصوص اینکه برنامه هستهای ایران برای همیشه صلحآمیز خواهد ماند اعتمادسازی کند، ضمن آنکه تضمین شود حقوق ایران به طور کامل رعایت خواهد شد.
ترامپ هم بیکار نبود و در شبکه اجتماعی خودش با ایجاد جنگ روانی سنگین نوشت: هر کشوری از ایران نفت بخرد حق تجارت با آمریکا را ندارد ! «تمام خریدهای نفت یا فرآوردههای پتروشیمی از ایران باید فوراً متوقف شود ! هر کشور یا شخصی که هر میزان نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران خریداری کند، بلافاصله مشمول تحریمهای ثانویه خواهد شد. آنها به هیچوجه اجازه نخواهند داشت با ایالات متحده آمریکا هیچ نوع دادوستدی انجام دهند. اما در نهایت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه با اشاره به عقب افتادن دور چهارم گفتوگوهای ایران و آمریکا تصریح کرد: «زمان و محل برگزاری دور تازه گفتوگوهای ایران بهزودی مشخص خواهد شد.» خلاصه طوفان خبری سنگین، پنجشنبه شب بورسیها را حسابی خراب کرد و فعلا نمیتوان تحلیل دقیقی درخصوص اتفاقات و تحولات پیش رو داشت.
اما برای هفته پیش رو چه انتظار بازار خواهد بود ؟ طبیعتا واکنش اولیه بازار به خبرهای چهارشنبه شب (کاهش حد اعتباری صندوقهای اهرمی و عدم تعیین تکلیف کنوانسیون «پالرمو» و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام) و پنجشنبه شب که در بالا بصورت مفصل ارائه شد، جالب نخواهد بود و احتمالا برای امروز موج جدی عرضه را (عمدتا در صنایع بزرگ و شاخصی) داشته باشیم. البته از دید ما اتفاقات اینچنینی در خلال مذاکرات، رویدادی طبیعی و نوعی چاشنی محسوب میشود؛ همانطور که در دوره مذاکرات برجام هم کم از این دست اتفاقات و چالشها نداشتیم. به نظر بازار کماکان چشم به خبرها خواهد داشت و هر گاه ابهامات کاهش یابد و زمان جدید مذاکرات مشخص شود، مجددا فضا رو به بهبود خواهد رفت.
اما در حوزه اقتصادی، کماکان بازار چشم انتظار ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.