Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

نشست همکاری فعالان بازار سرمایه در امور دانش بنیان و طرح های فناورانه اندکی پس از ظهر امروز در هتل اسپیناس سعادت آباد با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس سازمان بورس، مدیر شرکت فرابورس، مدیران تامین سرمایه، مشاوره سرمایه گذاری ها و کارگزاران بازار سرمایه کار خود را آغاز کرد...

برگزاری نشست همکاری فعالان بازار سرمایه در امور دانش بنیان و طرح های فناورانه / شاپور محمدی: برای توسعه دانش بنیان ها از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد...

بورس24 : نشست همکاری فعالان بازار سرمایه در امور دانش بنیان و طرح های فناورانه اندکی پس از ظهر امروز در هتل اسپیناس سعادت آباد با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس سازمان بورس، مدیر شرکت فرابورس، مدیران تامین سرمایه، مشاوره سرمایه گذاری ها و کارگزاران بازار سرمایه کار خود را آغاز کرد.

در ابتدای این نشست علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع علمی و فناوری ریاست جمهوری در سخنانی گفت: راه اندازی شرکت های دانش بنیان در سال 89 با مصوبه هیأت دولت به طور جدی در دستور کار قرار گرفت که با روی کار آمدن دولت یازدهم قانون به طور عملیاتی در دستور کار قرار گرفت تا امروز ظرف کمتر از 4 سال شاهد فعالیت قریب به 3 هزار شرکت باشیم.

اهمیت نگاهی جدید به دانش بنیان ها

وی افزود: امروز شاهد صدور روزانه مجوز شرکت های دانش بنیان هستیم. به طوری که هم اکنون 1720 شرکت نوپا، 870 شرکت تولیدی و 351 شرکت صنعتی در قالب شرکت های دانش بنیان فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی با اشاره به درخواست 14 هزار شرکت برای دریافت مجوز گفت: ضرورت دارد به شرکت های دانش بنیان نگاه جدیدی شود که با شرکت های تولیدی و صنعتی متفاوت باشد؛ بنابراین فراهم کردن بسترهای حمایتی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و به نظر می رسد بازار سرمایه بهترین گزینه برای این امر مهم باشد. چون بازار سرمایه در مقایسه با سایر روش ها چابک تر، سریعتر و کارآمدتر است.

توسعه به کمک صندوق های جسورانه

این مقام مسوول با بیان اینکه راه اندازی صندوق های جسورانه یکی از مواردی است که به توسعه شرکت های دانش بنیان و اقتصاد ملی کمک می کند، اظهار داشت: افراد خلاق و صاحب ایده در گذشته امکان تأمین مالی نداشتند و بعضاً توانایی آنها بدون بهره وری باقی می ماند اما با راه اندازی صندوق های جسورانه و امکان ورود شرکت های دانش بنیان به بورس این چالش مهم برطرف می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد شکوفایی بورس دارایی فکری و شرکت های کوچک و متوسط و دانش بنیان باشیم. ایجاد زمینه لازم برای توسعه این دست از بخش اقتصادی کشور در دستور کار دارد و تلاش خواهیم کرد مشکلات حل شود.

دلیری درباره اهم فعالیت های معاونت علمی و فناوری در این مسیر گفت: حمایت از بازار دارایی فکری و تجاری سازی اختراعات، برگزاری فستیوال های نواوری و تجاری سازی اختراعات، حمایت از راه اندازی صندوق های جسورانه، کمک به راه اندازی تابلو شرکت های دانش بنیان دربازار کوچک و متوسط (SME) و کمک مالی 50 درصدی به شرکت های دانش بنیان برای کاهش هزینه ورود به بازار سرمایه از اقداماتی است که در این خصوص انجام شده است.

محصول ورود شرکت های دانش بنیان به بازار سرمایه

وی در بخش دیگری از سخنان خود هدف از حضور در این نشست را دعوت از همه فعالان این حوزه برای همکاری و مشارکت در توسعه اقتصادی خواند و گفت: فعالیت شرکت های دانش بنیان با توجه به سودآوری و بهره وری که شاهد آن هستیم می تواند در بورس با رشد همراه باشد.

دلیری همچنین به مواردی که محصول حضور شرکت های دانش بنیان است اشاره کرد و گفت: تأمین مالی شرکت های دانش بنیان، پذیرش کارگزاران، اتصال مخترعین و ایده ها به بازار سرمایه، کمک به ارزش گذاری دانش فنی و کمک در حوزه ریسک پذیری محصول ورود شرکت های دانش بنیان به بازار سرمایه است.

شاپور محمدی رییس سازمان بورس نیز در ادامه این نشست ضمن قدردانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با تلاش سازمان بورس، شرکت فرابورس و همچنین همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات مهمی برای حضور شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه انجام شده است.

تغییر مسیر اقتصاد جهانی

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد جهانی از منابع طبیعی و سنتی به سمت اقتصاد دانش محور حرکت کرده است، گفت: ما در دنیا دو نوع توسعه داریم. توسعه خود به خودی که مبتنی است به علم فیزیک و شیمی و زیست و توسعه آگاهانه که مبتنی بر برنامه ریزی، سیاست گذاری و علم اقتصاد و علوم انسانی است.

وی افزود: کشورهای توسعه یافته از مدل اول پیروی کردند و سپس سایر کشورها با استفاده از توسعه اگاهانه به شکوفایی رسیدند.

به گفته سخنگوی سازمان بورس اگر به تجربه اقتصادی دنیا نگاه کنیم خواهیم دید، صنایع پیشرو تغییر کرده اند و بخش های جدید جایگزین آنها شده اند که کاملاً متفاوت اند و بر پایه دانش و نوآوری قرار دارند.

نرخ بالای سهام دانش بنیان ها!

محمدی گفت: در ابتدا دارایی و ارزش شرکت های دانش بنیان در بازارهای سرمایه جهان بالا نبود، اما به سرعت شرایط تغییر کرد به عنوان مثال هر سهم شرکت های مبتنی بر آی. تی و فناوری اطلاعات صدها دلار داد و ستد می شود.

رییس سازمان بورس خاطر نشان کرد: در جهان 70 درصد عرضه های اولیه با صندوق های جسورانه در ارتباط هستند و یا به وسیله آنها انجام می شود.

محمدی با تأکید بر تغییرات اقتصاد و حرکت آن به سمت دانش و علم گفت: بورس نزدک به بورس تکنولوژی معروف شده است و در بورس های لندن، هند و ترکیه نیز شرکت های دانش بنیان وSMEها رشد بسیار خوبی را تجربه کرده اند و این شرایط در ایران نیز درک شده است و توجه خوبی به شرکت های دانش محور شده است.

سودآوری برای کل اقتصاد

وی با بیان اینکه خروج از اقتصاد تک محصولی و یا مبتنی بر خام فروشی و حرکت به سمت اقتصاد مولد از اصول اقتصاد مقاومتی است، گفت: یکی از مهمترین ابزارها برای تحقق این امر فعالیت و توسعه شرکت های دانش بنیان است.

سخنگوی سازمان بورس عنوان کرد: شرکت های دانش بنیان نه تنها خود سودآور آورند، بلکه شرایط سودآوری کارخانه ها و بنگاه های تولیدی را فراهم خواهند کرد.

وی تأکید کرد: در حال حاضر سودآوری شرکتها تأمین کننده قیمت سهام است و شرکت های دانش بنیان می توانند با افزایش بهره وری و مدیریت مالی دانش محور سوداوری بنگاه های اقتصادی را تضمین کنند و در نهایت کل اقتصاد کشور از آن منتفع خواهند شد. در همه دنیا سرمایه از طریق دانش افزایش پیدا می کند و اگر بنگاه های اقتصادی نتوانند با این شرایط تطبیق پیدا کنند قطعاً با چالش روبه رو می شوند. با توجه به موارد مذکور توجه به شرکت های دانش بنیان امری ضروری است.

یک درخواست از فعالان بازار سرمایه

دکتر محمدی ادامه داد: تا کنون 5 فستیوال تخصصی با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شده و همچنین حضور صندوق های جسورانه در بازار سرمایه تسهیل شده است.

وی افزود: حضور شرکت های کوچک و متوسط در بازار سرمایه نیز نشان دهنده توجه ما به این موضوع است.

رییس سازمان بورس همچنین از همه فعالان بازار سرمایه خواست، به توسعه شرکت های دانش بنیان کمک کنند و تأکید کرد: سازمان بورس نیز هیچ کمکی را از شرکت های دانش محور دریغ نخواهد کرد و این موضوع را وظیفه خود می دانیم. 

همچنین در ادامه از سامانه تأمین مالی و سرمایه گذاری طرح های دانش بنیان و طرح های فناورانه با حضور دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، دکتر سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری، دکتر علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و سرمایه و امیر هامونی مدیر عامل شرکت فرابورس رونمایی شد.

سامانه تامین مالی و سرمایه گذاری طرح های دانش بنیان و فناورانه بستر مناسبی بین سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان خواهد بود و خدمات متعددی را در اختیار افراد قرار می دهد.

همچنین امروز سامانه آنلاین پذیرش فرابورس نیز راه اندازی شد.از طریق این سامانه مشاوران پذیرش می توانند مدارک شرکت ها را در سامانه بارگذاری کنند و پس از دریافت کد رهگیری در نوبت بررسی کمیته پذرش قرار گیرند.

این سامانه کمک می کند فرایند پذیرش شرکت ها که در تابلوها اول، دوم و بازار شرکت های کوچک و متوسط به بیش از 150 مورد می رسد، تسریع شود.

گفتنی است، این سامانه از امروز با آدرسListing.ifb.ir قابل استفاده است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24