Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد : از روز شنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۴، معاملات اوراق بهادار دولتی و واحدهای سرمایه‌گذاری انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت اعم از صدور و ابطالی و قابل معامله (ETF) از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح برقرار خواهد بود.

پیش بینی وضعیت صندوق های با درآمد ثابت در نخستین روز بازگشایی پس از آغاز جنگ

بورس24 : سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد : از روز شنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۴، معاملات اوراق بهادار دولتی و واحدهای سرمایه‌گذاری انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت اعم از صدور و ابطالی و قابل معامله (ETF) از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح برقرار خواهد بود.

این در حالی است که دارایی های صندوق های بادرآمد ثابت موسوم به فیکس اینکام ها حدود 900 همت ارزیابی شده که حداکثر 10 درصد از پرتفوی آن ها در سهام ، حدود 40 درصد در سپرده بانکی و مابقی در اوراق دولتی و شرکتی سرمایه گذاری شده است.

پیش بینی می شود ، در نخستین روز از بازگشایی معاملات در صندوق های با درآمد ثابت قابل معامله یعنی  ETF  ها پس از تهاجم غافل گیر کننده رژیم اسرائیل به ایران ، بخش قابل توجهی از سرمایه گذاران تمایل داشته باشند که واحدهای سرمایه گذاری خود در این ابزارهای مالی را به وجه نقد تبدیل کنند.

تامین سرمایه دماوند و آمادگی کامل بازارگردانان برای خرید

محمدعلی جلالی، مدیرعامل تامین سرمایه دماوند، با بیان این که مجموع ارزش صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت و صندوق‌های قابل معامله این تامین سرمایه به حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد، گفت:صندوق‌های صدور و ابطالی نیز در حدود ۷ همت دارایی دارند.بازارگردان‌ها کاملاً آماده خرید هستند و هر گونه سفارش فروش که وارد بازار شود، در صورت توان ظرفیت خرید آن را داریم.

وی افزود:در این مدت، با وجود مشکلات و مغایرت‌های سیستم بانکی، پرداخت‌ها در صندوق‌های صدور و ابطالی به موقع انجام شده است.

چالش تامین نقدینگی و پیشنهاد راهکارهای بهبود

جلالی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی اظهار داشت : مشکل اصلی ما تامین نقدینگی لازم برای صندوق‌هاست، زیرا اوراق شرکتی قابل فروش نیستند و معاملات آن‌ها متوقف شده است. تنها اوراق دولتی به دلیل عدم حضور مشتری و محدودیت حد نصاب قابلیت معامله دارند که باعث ایجاد مشکلات نقدینگی می‌شود و همین طور نرخ این اوراق هم نزولی خواهد بود.

وی بهترین راهکار را این دانست که یا معاملات به طور کلی انجام نشود یا اگر انجام می‌شود، اوراق شرکتی نیز قابل معامله شوند چرا که این امر سبب می‌شود در صورت ایجاد سفارش فروش در صندوق‌ها، بتوانیم اوراق شرکتی را جابجا کرده و وجه حاصل از ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری را تامین کنیم. در غیر این صورت، با توجه به اختلالات بانکی، حداقل باید تسویه معاملات با زمان بیشتری انجام شود تا امکان انجام معاملات با سهولت فراهم شود.

کیان: منابع کافی برای مدیریت صندوق ها وجود دارد

امیر وفایی معاون گروه مالی کیان درباره وضعیت صندوق درآمد ثابت و صندوق‌های ETF زیر مجموعه این گروه نیز توضیح داد:باتوجه به حجم منابعی که در صندوق های سرمایه‌گذاری گروه مالی کیان وجود دارد که حدودا ۲۵ هزار میلیارد تومان است ،منابع لازم وجود دارد و در روزهای گذشته هم  به سرمایه‌گذارانی که سرمایه گذار بودند سود تعلق گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا  احتمال تشکیل صف فروش برای فیکس اینکام ها در بورس وجود دارد؟ گفت : فکر نمی‌کنم صف فروش شکل بگیرد و با منابع اولیه به‌راحتی فرآیند جمع‌آوری انجام خواهد شد.

گروه مالی آبان و  پیش‌بینی صف خرید برای صندوق‌های طلا

میثم فدایی، مدیرعامل گروه مالی آبان، با اشاره به دارایی‌های تحت مدیریت گروه خود گفت:در مجموع حدود ۶ همت در صندوق‌های درآمد ثابت، طلا و سهامی و همچنین حدود ۴ همت در بخش صندوق های صدور و ابطالی ، دارایی داریم.

وی افزود : برای روز شنبه هیچ مشکلی در بازارگردانی پیش‌بینی نمی‌کنیم و حتی انتظار داریم صندوق‌های طلا با صف خرید مواجه شوند و مشکلی برای خرید وجود نداشته باشد. اما ممکن است مشکلی به وجود آید و تقاضا برای شمش و سکه از طرف مردم زیاد شود، چرا که موجودی شمش و سکه محدود است. در این شرایط، اگر صندوق‌ها دارای وجه نقد باشند، قادر نخواهند بود این حجم از تقاضا را جذب کنند.

مدیرعامل کارگزاری بورس بهگزین با تاکید بر تغییر رویکرد این کارگزاری از فعالیت نهادی به جذب مشتریان جدید، از رشد چشمگیر اعتباردهی، افزایش حجم معاملات و توسعه ابزارهای نوین خبر داد.

او معتقد است نهادینه‌سازی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، به ویژه صندوق‌های بخشی و طلا، نقش مهمی در جذب نقدینگی جدید و پویایی بازار سرمایه ایفا کرده است.

محسن کلهران مدیرعامل کارگزاری بورس بهگزین نیز در خصوص آخرین برنامه ها و استراتژی های این شرکت به خبرنگار بورس24 اظهار داشت:از اول مرداد ۱۴۰۳ و پس از استقرار تیم مدیریتی جدید، تلاش کردیم از یک کارگزاری نهادی فاصله گرفته و به سمت جذب مشتریان جدید حرکت کنیم تا سهم بازارمان را افزایش دهیم. در یک سال گذشته میزان اعتباردهی به مشتریان را تقریباً ده برابر کرده‌ایم که این رشد، همکاری فعال ما با بازار پول در بازار سرمایه را نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال، سه تا چهار هزار میلیارد ریال به حجم اعتبارمان اضافه شود.

رشد معاملات و توسعه باشگاه مشتریان

کلهران افزود:در حوزه اوراق، ماهیانه حدود یک تا دو هزار میلیارد تومان به حجم معاملاتمان افزوده‌ایم و تنها در اردیبهشت، هزار میلیارد تومان مشتری حقیقی جدید جذب کرده‌ایم. برای گسترش بازار سرمایه، تمرکز ویژه‌ای روی جذب مشتریانی از بیرون بازار داشته‌ایم که این کار مستلزم ایجاد ابزارهای ویژه بود، به همین منظور باشگاه مشتریان مناسبی راه‌اندازی کرده‌ایم.

فعالیت گسترده در بورس کالا و انرژی و بازارگردانی نمادهای بنیاد مستضعفان

وی در حوزه بورس کالا و انرژی تاکید کرد:ما حجم معاملات قابل توجهی در این بازارها داریم و ماهانه حدود دو هزار میلیارد تومان به ارزش معاملات خود اضافه می‌کنیم.همچنین صندوق بازارگردانی فعالی داریم که تحت مدیریت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است و حدود ۳۲ نماد بازارگردانی می‌کنیم. تلاش ما این است که نقدشوندگی نمادها تضمین شده و معاملات با قیمت واقعی انجام شود. از نهادهای مرتبط شنیده‌ایم که رضایت قابل توجهی از عملکرد صندوق داریم.

پروژه‌های جدید کارگزاری ؛ معاملات الگوریتمی، برداشت وجه آنی و اپلیکیشن جدید

کلهران درباره برنامه‌های آینده گفت:یکی از پروژه‌های مهم امسال، رونمایی از معاملات الگوریتمی بود که در حال اخذ مجوز از سازمان بورس است. این قابلیت به تدریج به معاملات آنلاین شرکت اضافه می‌شود. همچنین درنظر داریم برداشت وجه آنی را فعال کنیم تا مشتریان بتوانند در هر ساعت از شبانه‌روز برداشت‌های کوچک خود را انجام دهند. علاوه بر این، اپلیکیشن کارگزاری را تا پایان سال رونمایی خواهیم کرد.

ضرورت توسعه ابزارهای نوین و نهادینه کردن سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

او در مورد اهمیت توسعه ابزارهای نوین بیان کرد:سازمان بورس بستر و اهمیت ویژه‌ای به معاملات آپشن داده است که اخیراً عمق مناسبی یافته، هرچند جا برای رشد بیشتر هم وجود دارد. نهادهای مالی باید در توسعه این حوزه مشارکت فعال داشته باشند. ما نیز در کارگزاری خود سعی کردیم معاملات آپشن را نهادینه کنیم و سامانه جدیدی برای این منظور تهیه کرده‌ایم.

نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در جذب نقدینگی و پویایی بازار

کلهران با اشاره به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم گفت:اشتباه بزرگ این بود که افراد بدون تخصص وارد بازار شده و سهام بازی کردند که برای بسیاری زیان‌آور بود.سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌ها به بازار کمک کرده و نقدینگی جدید وارد کرده است. صندوق‌هایی که اخیراً پذیره‌نویسی شده‌اند و صندوق‌های بخشی، بازار را زنده و متنوع کرده‌اند. مردم حالا می‌توانند برای آینده فرزندان‌شان در صنایع مختلف سرمایه‌گذاری کنند و انتظار سود مناسبی داشته باشند. صندوق‌های طلا نیز کمک قابل توجهی به بازار کرده‌اند؛ سرمایه‌گذاری نوینی که دسترسی برای همه را فراهم کرده و ریسک نگهداری سنتی طلا را کاهش داده است.

چشم‌انداز آینده، توسعه صندوق‌های ارزی و متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری‌ها

کلهران در پایان گفت:امیدواریم صندوق‌های ارزی و سایر صندوق‌های متنوع به بازار بیایند تا هر سرمایه‌گذاری با هر مدل علاقه‌ای بتواند در بازار حضور داشته باشد. اگر بازار بخواهد بالغ، پویا و عمیق باشد، باید انواع مدل‌های سرمایه‌گذاری در آن فراهم شود.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24