Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

در شرایطی که صنعت دامپروری ایران زیر ضربات قیمت‌گذاری دستوری و کمبود نقدینگی قرار دارد، شرکت ملاردشیر با اصلاح ساختار مالی، جذب منابع از هلدینگ تادیکو و تمرکز بر پروژه‌های توسعه‌ای مانند ملایر، موفق شده مسیر تازه‌ای برای رشد، سودآوری و تداوم فعالیت رقم بزند. به گفته مدیرعامل زملارد، موتور اصلی رشد این شرکت نه اخبار و اطلاع‌رسانی، بلکه اجرای برنامه‌های عملیاتی، کاهش هزینه‌ها و حمایت گسترده سهامدار عمده است؛ الگویی که شاید بتواند نسخه نجات دامپروری ایران لقب گیرد.

وضعیت «زملارد» در بورس ؛ از صف خرید قبلِ جنگ تا صف فروش بعدِ آتش بس

بورس24 : در شرایطی که صنعت دامپروری ایران از تلاطم بازار نهاده‌ها، محدودیت‌های سرمایه در گردش و سیاست‌های دستوری آسیب دیده، شرکت ملاردشیر با اجرای برنامه‌های اصلاح ساختار مالی، جذب سرمایه‌گذاری و تمرکز بر پروژه‌های توسعه‌ای، تلاش دارد الگویی جدید در بهره‌وری و پایداری در این صنعت رقم بزند؛ تلاشی که بازتاب آن را می‌توان در اقبال نماد زملارد در بورس مشاهده کرد.

بر همین بورس24 گفت و گویی با میثم امیر حسینی مدیر عامل زملارد انجام داد تا علاوه بر سیاست های درآمد زایی چگونگی حمایت از سهم نیز تشریح شود:

نماد زملارد طی ماه‌های اخیر با استقبال قابل توجهی مواجه شده است. از نظر شما مهم‌ترین عوامل این رشد چه بوده؟ آیا فقط اطلاع‌رسانی و فاندامنتال مورد توجه است یا اقداماتی اساسی‌تر نقش داشته‌اند؟

رشد نماد زملارد صرفاً ناشی از اطلاع‌رسانی یا اخبار نبوده، بلکه مجموعه‌ای از اقدامات بنیادین و بهبود فرآیندهای عملیاتی باعث شده سهام ما در بازار مورد اقبال قرار بگیرد. در حوزه خرید مواد اولیه، موفق شدیم قیمت‌های رقابتی بگیریم و هزینه‌ها را کاهش دهیم. همچنین روی فروش به شدت تمرکز کردیم تا هم تنوع مشتری داشته باشیم هم ظرفیت تولید را بهتر مدیریت کنیم. این عملکرد واقعی شرکت بود که خودش را در روند سهم نشان داد، نه صرفاً خبر یا شایعه.

همواره یکی از مشکلات صنعت دامپروری، وابستگی سودآوری به شرایط سیاسی و اقتصادی کلان بوده. ملاردشیر چطور با این ریسک‌ها مواجه شده و آن را مدیریت کرد؟

درست است که بازدهی هر سهم و حتی صنعت تابعی از فضای اقتصاد کلان کشور است، اما نقش ما به عنوان تولیدکننده این بوده که پروژه‌ها را پیش ببریم، بهره‌وری را  ارتقا داده و سعی کنیم اثر این بی‌ثباتی را به حداقل برسانیم. نمونه این را می توان در افزایش سرمایه ای دید که قرار است ساختار مالی شرکت را اصلاح سازد و سرمایه در گردش بهتری ایجاد کند. وقتی شرایط سرمایه‌ای درست شود، می‌توان خریدهای به‌موقع‌تر با قیمت مناسب‌تر انجام داده و اثر منفی بازار را کنترل کرد.

درباره افزایش سرمایه و حمایت هلدینگ تادیکو کمی توضیح دهید و این تزریق منابع چه اثری دارد؟

افزایش سرمایه ملاردشیر اکنون در مرحله تعهد پذیره‌نویسی قرار دارد و با مدیران و سهامداران عمده برای حمایت بیشتر صحبت شده است. از طرف دیگر هلدینگ سرمایه‌گذاری تادیکو با تزریق ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیارد تومان، سهم عمده‌ای در سرعت گرفتن بهره‌برداری پروژه‌ها به خصوص پروژه ملایر  ایفا کرد. فقط طی ماه‌های اخیر حدود ۷۰ میلیارد تومان به ما پرداخت شد. بعد از اتمام فرآیند افزایش سرمایه، روند پیشرفت ملایر هم شتاب بیشتری می‌گیرد و برای تأمین سرمایه گردش نیز دستمان بازتر خواهد بود.

شرایط کنونی وضعیت پروژه ملایر را تشریح کنید و  چه موانعی در مسیر بهره‌برداری دارید؟

پروژه ملایر به منابع مالی تازه و زیرساخت‌های جدید نیاز دارد. البته تزریق منابع هلدینگ به خریدهای استراتژیک کمک کرده‌اند اما هنوز بهره‌برداری قطعی آن وابسته به تکمیل برخی زیرساخت‌ها و انتخاب نوع دام ورودی است. فعلاً امکان اعلام زمان بهره‌برداری نداریم ولی با تداوم حمایت‌های مالی، سعی می‌ شود پروژه را هر چه سریع‌تر عملیاتی ساخت.

در حوزه تأمین مالی، اقدامات تکمیلی مانند اوراق و اعتبارات بانکی به کجا رسیده‌اند و چالش عمده چیست؟

برنامه تأمین مالی مبنای تبصره ۱۸ هنوز به طور کامل از سوی دولت محقق نشده و چالش استان همدان هم این بود که تأکید داشتند خودتان سرمایه‌گذار بیاورید. خوشبختانه با تغییر رویکرد مسئولان، پرونده جلو می‌رود و امیدواریم با همکاری صندوق توسعه مالی و انتشار اوراق مرابحه از محل بانک‌ها (تا سقف ۴۰۰ میلیارد تومان) منابع بیشتری جذب شود. هنوز منتظر بوده تا مشخص شود چقدر از این درخواست‌ها مورد تأیید قرار می گیرد.

عمده مشکلات صنعت دامپروری را چطور ارزیابی می‌کنید و چه تهدیدهایی برای این صنعت وجود دارد؟

طی دو سال اخیر، صنعت دامپروری ضربه زیادی از قیمت‌گذاری دستوری خورده است. قیمت شیر مدت زیادی ثابت بود ولی هزینه نهاده‌ها مثل یونجه یا ذرت علوفه‌ای رشد شدیدی داشت؛ این باعث شد خیلی از دامداران نتوانند در بازار دوام بیاورند. واردات بی‌رویه گوشت هم سهم دامداران داخلی را کم کرد و سودآوری کاهش یافت.واقعیت این است که سرمایه در گردش و نقدینگی حرف اول را می‌زند و تنها کسی سود می‌کند و هزینه‌ها را پایین نگه می‌دارد که بتواند به‌موقع خرید کند.

به آینده صنعت دامداری و دامپروری ایران چقدر خوش‌بین بوده و چه الزاماتی باید رعایت شود تا این صنعت در کشور پایدار بماند؟

آینده صنعت بستگی به اصلاح سیاست‌ها، حمایت دولت و حرکت به سمت مکانیزاسیون دارد. باید پروژه‌های جدید از آخرین تکنولوژی و اتوماسیون بهره ببرند تا هم نیروی انسانی کمتر درگیر شود و از سویی دیگر دقت و بهره‌وری افزایش پیدا کند تا کنترل روی نهاده‌ها و مصرف منابع (مثل آب) بهینه‌تر شود. اگر دولت و بانک‌ها حمایت مؤثر داشته باشند زملارد نیز ساختار مالی خود را اصلاح می کند و ، ملاردشیر می‌تواند الگویی برای پایداری و توسعه صنعت دامپروری کشور به شمار رود.

در نهایت رشد “زملارد” در بورس نتیجه اصلاح ساختار مالی، حمایت عملی سهامدار عمده، ارتقا بهره‌وری تولید و اجرای طرح‌های توسعه‌ای است و آینده صنعت در گرو تکنولوژی، تأمین مالی پایدار و حمایت نهادی خواهد بود.

گفتنی است ، سهام زملارد این روزها در قیمت 72 تومان با صف فروش در بازار اول فرابورس مواجه است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24