کاهش تقاضای مؤثر و ادامه رکود بازار، فعالان صنعت خودروسازی را با چالش ها و مشکلات بسیار جدی و زیادی مواجه کرده است. کمبود نقدینگی از جمله این مسائل به شمار می آید. در این میان به نظر می رسد فروش اقساطی به عنوان راه عبور خودروسازان از بحران نقدینگی می توان نقش مؤثری در تحریک تقاضا و تأمین نیاز آنها داشته باشد.

بورس24 : کاهش تقاضای مؤثر و ادامه رکود بازار، فعالان صنعت خودروسازی را با چالش ها و مشکلات بسیار جدی و زیادی مواجه کرده است. کمبود نقدینگی از جمله این مسائل به شمار می آید. در این میان به نظر می رسد فروش اقساطی به عنوان راه عبور خودروسازان از بحران نقدینگی می توان نقش مؤثری در تحریک تقاضا و تأمین نیاز آنها داشته باشد.
دلایل تداوم رکود بازار خودرو
بازار خودرو این روزها همانند ماه های گذشته با رکود سنگین دست و پنجه نرم می کند. به رغم کاهش اختلاف کارخانه و بازار و از بین رفتن انگیزه های دلالی و خروج این نوع سرمایه ها، هنوز با تقاضای مؤثری همراه نشده است.
این رکود عوامل متعددی دارد که از جمله آنان می توان به تداوم رکود اقتصادی، سیاست بین الملل، تحریم ها، کاهش قدرت خرید، سنگین بودن هزینههای نگهداری خودرو و بلاتکلیفی سمت و سوی قیمت ها اشاره کرد. این شرایط در کنار افزایش هزینه های تولید، نوسان نرخ ارز، تورم و افزایش عوارض و مالیات هم باعث افزایش قیمت نهایی شده و هم موجب افت تقاضای مؤثر در بازار خودرو شده است.
فروش اقساطی، راهحلی برای خروج از بحران
این موضوع در کاهش متقاضیان طرح های پیش فروش خودروسازان قابل مشاهده است. البته کم شدن فاصله قیمت کارخانه و بازار و کاهش فعالیت های سوداگرانه و رانتی به سهم خود تأثیر بسیار زیادی داشته است. با این وجود کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان واقعی نیز به عنوان یک مؤلفه مهم، تأثیر زیادی بر افت تقاضای مؤثر داشته است. این مسئله خودروسازان را با بحران نقدینگی مواجه کرده است. در این شرایط به نظر می رسد آنها برای برطرف کردن این مشکل و تحریک تقاضا، باید اصلاحاتی در سیاست های فروش خود ایجاد کنند.
یکی از مؤثرترین راه هایی که می تواند آنها را از وضعیت بحرانی و ناتوانی از تأمین نقدینگی خارج کند، بازگشت به روش فروش اقساطی است. این روش فروش می تواند به یک بازی برد – برد برای طرفین دادوستد بدل شود، چراکه در حال حاضر خودروسازان نیاز مبرمی به تأمین نقدینگی دارند. روی حمایت از دولت هم نمی توانند حساب ویژه ای باز کنند. همچنین در صورتی که این نیاز در زمان مؤثر برطرف نشود، تولید و تعهدات آنها در کوتاه مدت منجر به کاهش تولید، تأخیر و عدم تحویل به موقع همراه می شود. موضوعی که به رغم رکود می تواند بر قیمت های بازار تأثیرگذار باشد. این مسئله امکان خرید خودرو برای بسیاری از خانواده ها بیش از گذشته غیرممکن می کند. بنابراین بازگشت به شیوه فروش اقساطی در شرایط حاضر می تواند به عنوان بهترین گزینه مدنظر قرار بگیرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.