Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 310
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

در حالی که بازار سرمایه زیر سایه‌ سنگینِ ابهامات سیاسی و ترس‌های هیجانیِ ناشی از جنگ در جنوب کشور، روزهای پُرتنشی را پشت سر می‌گذارد، نباید فراموش کرد که قیمت‌ها اکنون نه بر اساسِ منطقِ بنیادی، بلکه در گروِ فشارهای روانی جابجا می‌شوند. تجربه تاریخیِ بورسِ ایران به ما آموخته که در چنین بسترهای ملتهبی، «تفکیکِ سره از ناسره» کلیدِ طلاییِ عبور از طوفان است. در حالی که صف‌های فروش، ویترینِ ترسِ سهامدارانِ خرد است، هوشمندانِ بازار مشغولِ شکارِ نمادهایی هستند که با  P/Eهایِ نازلِ ۲ تا ۴ واحدی، عملاً ریسکِ سقوط را به صفر رسانده و بستری امن برای جهش‌هایِ آتیِ بازار فراهم کرده‌اند.

فرصت طلایی برای شکار 6 سهم زیر ارزش بازار

بورس24 : در حالی که بازار سرمایه زیر سایه‌ سنگینِ ابهامات سیاسی و ترس‌های هیجانیِ ناشی از جنگ در جنوب کشور، روزهای پُرتنشی را پشت سر می‌گذارد، نباید فراموش کرد که قیمت‌ها اکنون نه بر اساسِ منطقِ بنیادی، بلکه در گروِ فشارهای روانی جابجا می‌شوند. تجربه تاریخیِ بورسِ ایران به ما آموخته که در چنین بسترهای ملتهبی، «تفکیکِ سره از ناسره» کلیدِ طلاییِ عبور از طوفان است. در حالی که صف‌های فروش، ویترینِ ترسِ سهامدارانِ خرد است، هوشمندانِ بازار مشغولِ شکارِ نمادهایی هستند که با  P/Eهایِ نازلِ ۲ تا ۴ واحدی، عملاً ریسکِ سقوط را به صفر رسانده و بستری امن برای جهش‌هایِ آتیِ بازار فراهم کرده‌اند.

در گروه حمل‌ونقلی، حکشتی اسیر هیجانات ناشی از تحولات در تنگه هرمز و ترس از محاصره دریایی شده. به نظر 780 - 800 تومان در بدترین حالت کف جدید سهم باشد. حکشتی شایعه سود 180 تومانی برای سال مالی منتهی به 31 خرداد را دارد و یکی از گزینه‌های جامانده از نظر رشد بازار است. اگر فرض کنیم سود حکشتی برای سال مالی جدید تنها 30% رشد کند و تقسیم سود را هم 50 درصدی لحاظ کنیم، آنگاه P/E آینده‌نگر سهم به 3 واحد می‌رسد که انصافا عدد جذابی است. به نظر خرید پله‌ای سیاست مناسبی در موجهه با حکشتی باشد.

در گروه هلدینگی و سرمایه‌گذاری، روند معاملات مهرگان در روزهای اخیر نشان داده که با اولین برگشت بازار، صف خرید این نماد را خواهیم داشت. مهرگان با فرض تقسیم سود 700 تومانی در پتروشیمی مارون و 20 تومانی در مجمع بترانس، حوالی 220 تومان سود محقق خواهد کرد. برای امسال نیز در بدترین حالت همین رقم را تکرار خواهد کرد. در مهرگان نیز تقسیم سود حداکثری است و این یعنی P/E بعد از مجمع حوالی 3 واحد است !

گزینه بعدی، تاپیکو است که سال مالی منتهی به 31 اردیبهشت دارد و باید کم‌کم گزارش 12 ماهه بدهد. برآوردها این است که تاپیکو برای سال مالی قبل 320 اما برای امسال حوالی 480 تومان سود بسازد. سیاست تقسیم سود در تاپیکو حداکثری است و P/E فوروارد شرکت حوالی 5 واحد است. ارزش‌گذاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال گذشته حدود ۷۸۰ همت انجام شده و به گفته مدیرعامل تاپیکو، برای ذی‌نفعان اصلی، موضوع وام ارزی این پالایشگاه تعیین‌تکلیف شده است. محدوده 2,800 تومانی حمایتی است که انتظار می‌رود ترمز اصلاح قیمت در تاپیکو را بگیرد.

در گروه پالایشی، همچنان شپنا را بواسطه موقعیت جغرافیایی و ریسک کمتر از ناحیه جنگ بهتر می‌خرند. البته به این نکته هم باید توجه داشت که فولاد مبارکه هم اصفهان بود و چنین بلایی به سرش آمد ! به هر جهت شبندر را انصافا در این قیمت‌ها بسیار جذاب می‌بینیم و معتقدیم در عین اینکه ریسک آسیب از ناحیه جنگ را دارد اما جذاب‌ترین P/E را هم به خود اختصاص داده است. در شبندر نیز شایعاتی مبنی بر تحقق سود 85 تا 90 تومانی شرکت در دوره 3 ماهه به گوش می‌رسد و این یعنی در بدترین حالت، بودجه 380 تومانی برآورد شده توسط شرکت در دسترس خواهد بود. بنابراین با فرض تقسیم سود 110 تومانی در مجمع و سود برآورد شده، P/E پس از مجمع شبندر به رقم نازل 2.6 واحدی می‌رسد !

در گروه فولادی، هرمز نزدیک به 10% اصلاح قیمت داشت در بازار دوشنبه به تعادل رسید. این شرکت در گزارش ماهانه عالی بود و به نظر در صورت‌های مالی 3 ماهه بازار را سورپرایز کند. فروش هرمز در فروردین 1,993 میلیارد (با نرخ هر تن اسلب 53 میلیون تومان)، اردیبهشت 10,613 میلیارد (با نرخ هر تن اسلب 64.6 میلیون تومان)، خرداد 10,538 میلیارد (با نرخ هر تن اسلب 67.3 میلیون تومان) و در مجموع دوره 3 ماهه 23,144 میلیارد تومان بوده که تقریبا 2 برابر دوره مشابه سال گذشته است. هرمز بشدت اهرمی است و حاشیه سود بهار جهش قابل توجهی خواهد داشت. برای امسال نیز انتظار تحقق سود 80 تا 100 تومان از هرمز را داریم و این یعنی قیمت 300 تومانی برای خرید ریسک خاصی ندارد.

در گروه شیمیایی یکی از گزینه‌هایی که بارها تاکید شد و انصافا بازدهی خوبی داد و حالا با گزارش 3 ماهه فضا را برای ادامه روند صعودی (البته با سرعت کمتر از گذشته) هموار کرد، کیمیاتک است. این شرکت در 3 ماه ابتدایی امسال با 3 همت فروش، 61 تومان سود ساخت که 393% بیشتر از دوره مشابه سال گذشته است. حاشیه سود شرکت در بهار شبیه به زمستان و حوالی 59% بود. برآورد ما این است که کیمیاتک برای امسال 330 تا 350 تومان محقق کند و این یعنی P/E حوالی 4 واحدی دارد و هنوز هم یکی از گزینه‌های جذاب به دید نگهداری در میان‌مدت است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

این مطلب 1 نظر دارد.

  • مصطفی
    مصطفی پاسخ

    من یک پرستارم حدود ۱۰سال است که در بورس فعالم ..متاسفانه سودی نبردم..برداشتم بعد ده سال اینه که شرکت ها با حقیقی ها صادق نیستند.

    2 ماه پیش

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24