«آهن و فولاد ارفع» با ثبت حاشیه سود ۲۸ درصدی و انحراف مثبت ۳.۷ همتی در درآمدها، صدرنشین شمشسازان بورسی شد. این شرکت با تکمیل پروژههای استراتژیک نیروگاهی و ذخیرهسازی گاز، ناترازی انرژی را به فرصت تبدیل کرده و با رکوردشکنیهای تولید در تابستان، عملاً ریسکهای عملیاتی را خنثی کرده است؛ رویکردی که «ارفع» را به گزینهای کمریسک و پیشرو در گروه فولادی تبدیل کرده است.
بورس24 : بی دلیل نیست که این روزها در محافل بورسی از «آهن و فولاد ارفع» به عنوان یک شرکت پرپتانسیل و در عین حال ارزنده یاد می شود؛ چندین واقعیت بنیادی در دل این شرکت دیده می شود که از مزیت های رقابتی ویژه حکایت دارد.
نخست آنکه بر اساس گزارش های شرکت های تولیدکننده شمش فولادی در دوره 1405، «ارفع» جایگاه ویژه ای از منظر حاشیه سود عملیاتی و خالص داشته و قدرت سودسازی خود را به خوبی به رخ بازار سرمایه کشیده است. بدین صورت که با تحقق بالاترین حاشیه سود خالص، یکی از بهترین شرکتهای بورسی از نظر بازدهی بوده است.
جزییات حاشیه سود عملیاتی و خالص شرکت های تولیدکننده شمش فولادی به شرح زیر ارائه شده است:
Bourse24.ir | |||||
آنالیز عملکرد شمش سازان بورس در دوره 1405 - میلیون ریال | |||||
شرکت | سود (زیان) عملیاتی | سود (زیان) خالص | درآمد عملیاتی | حاشیه سود عملیاتی | حاشیه سود (زیان) خالص |
آهن و فولاد ارفع - 3 ماهه | 39,261,064 | 38,899,526 | 140,547,858 | 28% | 28% |
فولاد خوزستان - 3 ماهه | 22,736,210 | 11,809,634 | 228,635,264 | 10% | 5% |
فولاد کاوه جنوب کیش - 3 ماهه | 27,290,259 | 19,304,392 | 156,539,222 | 17% | 12% |
فولاد خراسان - 3 ماهه | 28,639,935 | 18,446,507 | 122,647,801 | 23% | 15% |
ذوب آهن اصفهان - 3 ماهه | (53,336,262) | (41,270,738) | 145,369,975 | 37%- | 28%- |
جهان فولاد سیرجان - 6 ماهه | 54,370,542 | 22,329,649 | 398,848,296 | 14% | 6% |
فولاد سیرجان ایرانیان - 6 ماهه | 97,107,253 | 77,853,611 | 330,217,191 | 29% | 24% |
معدنی و صنعتی چادرملو - 6 ماهه | 85,301,712 | 136,412,988 | 560,972,391 | 15% | 24% |
نکته قابل ملاحظه آن است که همزمان با جهش سنگین 488% سود خالص در «ارفع»، سرفصل وجوه نقد عملیاتی شرکت نیز بهبود قابل ملاحظه ای را نشان می دهد و در انتهای خرداد ماه به حوالی مثبت 3 هزار میلیارد تومان رسیده است. در تحلیل بنیادی، بهبود این سرفصل به عنوان یکی از مهمترین شاخص های سنجش کیفیت سود و پتانسیل تداوم روند سودسازی شناخته می شود.
ثبت رکورد جدید تولید و فروش شمش در تابستان
در گزارش شهریور ماه «ارفع»، بالاترین تناژ تولید شمش فولادی در تابستان دیده می شود؛ 86.558 تن شمش فولادی که نسبت به تیر و مرداد روند صعودی داشته و همچنین تناژ تجمیعی 6 ماهه (از ابتدای 1405) این محصول نیز نسبت به مدت مشابه رشد 28% را نشان می دهد؛ از 402 هزار تن در نیمه نخست 1404 به 516 هزار تن در دوره 6 ماهه جاری.
شایان ذکر است که تناژ فروش شمش در شهریور ماه، بالاترین عدد ثبت شده در تابستان بوده و مجموعا در نیمه نخست 1405 تقریبا 469 هزار تن شمش فولادی فروخته شده (داخلی + صادراتی) که نسبت به دوره مشابه، از رشد 12% حجم فروش حکایت دارد. پوینت مثبت قابل توجه آن است که در بخش تناژ فروش شاهد انحراف مثبت هستیم؛ بدین صورت که تیم مدیریتی فروش 460 هزار تن شمش فولادی را برآورد کرده بود، حال آنکه در عملکرد واقعی 469 هزار تن فروخته شده است (انحراف مثبت 9 هزار تنی فروش).
تعدیل مثبت 3.7 همتی
سبقت عملکرد واقعی از اعداد مندرج بودجه، زمینه ساز تعدیل مثبت پارامترهای مهم بودجه نظیر رقم درآمدها و سودآوری خواهد بود. به عنوان مثال، در نیمه نخست سال 1405 تیم مدیریتی رقم درآمدها را در سطح 24.5 همت برآورد کرده بود، حال آنکه در گزارش شهریور ماه، ارزش درآمدهای تجمیعی 6 ماهه (از ابتدای 1405) به بیش از 28.2 همت رسیده که مبین انحراف مثبت 15% معادل 3.7 هزار میلیارد تومانی در رقم درآمدها است. اطلاعات مقایسه ای درآمد شهریور ماه و دوره تجمیعی (6 ماهه نخست 1405) به شرح زیر ارائه شده است:
از زمان بازگشایی بازار سرمایه در اواخر اردیبهشت 1405 تا به امروز، قیمت سهام ارفع از 534 تومان به 1449 تومان رسیده و عملا 170% سود در کمتر از 5 ماه به سهامداران رسیده است. پشت پرده تقاضای قوی برای خرید سهام «ارفع» در بورس و رشد 5.4 برابری ارزش سهام شرکت در یک سال اخیر( بیش از 445% رشد ارزش سرمایه سهامداران در قالب سود نقدی + رشد قیمت سهم)، تنها سودسازی قوی شرکت نیست، بلکه بازار این روزها حساب ویژه ای بر طرح های توسعه «ارفع» بازکرده است.
ماجرا از این قرار است که در سنوات اخیر، در حوزه ساخت فولاد، شرکتها در بحث انرژی همواره دو مشکل اساسی داشته اند؛ تامین برق در تابستان و گاز در زمستان. معضلی که قلب فعالیت های عملیاتی شرکت را نشانه گرفته و فرآیند تولید را متوقف یا آهسته می کند و به صورت مستقیم بر تعهدات آتی، سهم بازار، توان رقابتی و جریان های درآمدی و سودسازی شرکتها اثرگذار است.
در این بین، مسلما شرکت هایی که به شبکه برق و گاز کشوری وابستگی دارند، در معرض بیشترین ریسک قرار می گیرند؛ چرا که در تابستان یا برقشان قطع می شود و یا باید برق را به نرخ های چند برابری از بورس کالا بخرند که اثر منفی بر حاشیه سود شرکت می گذارد. در زمستان نیز محدودیت های گاز معمولا در ماه های آذر، دی و بهمن به سراغ شرکتها می رود.
مسیر متفاوت «ارفع»
در حال حاضر، تیم مدیریتی «ارفع» در حال تکمیل پروژه هایی است که این دو ریسک اساسی را به شدت کم می کند و افزایش سرمایه اخیر نیز با هدف تامین مالی این پروژه ها تعریف شده است. این طرح های توسعه عبارتند از:
- احداث دو نیروگاه خورشیدی و کاهش وابستگی به شبکه برق کشوری
دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیت های 40 و 10 مگاواتی در دل شرکت در جریان بوده که نیروگاه های 10 مگاواتی و40 مگاواتی در سال جاری به بهره برداری خواهند رسید و این یعنی «ارفع» در سال آینده نسبت به رقبا، ثبات عملیاتی بیشتری خواهد داشت.
- طرح تولید و ذخیره سازی گاز مایع یا همان LNG
در فصول سرد سال، میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری تقریبا 7 برابر فصول گرم می شود. در چنین شرایطی که ناترازی انرژی شدید تر می شود، معمولا نخستین اقدام، قطع گاز صنایع بوده که منجر به تعطیلی موقت خطوط تولید و یا فعالیت محدود در ساعات خاص می شود.
یک راهکار استراتژیک، پروژه تولید و ذخیره گاز مایع است؛ بدین صورت که در ماه های گرم سال (معمولا 8 ماه از سال) گاز مایع تولید و ذخیره می شود و در ماه های سرد، این گاز مایع تبدیل به گاز مصرفی می شود و دیگر وقفه ای در فرآیند تولید شرکت رخ نمی دهد. این پروژه مهمی است که «ارفع» تعریف کرده و در حال تکمیل آن است.
تداوم رشد سهام
در نظر داشته باشید که در سال های 1401، 1402 و 1403 همین قطع گاز به ترتیب 80، 120 و 140 هزار تن تولید فولاد را در «ارفع» کاهش داده و در سال های آینده با بهره برداری از این طرح های توسعه، مسلما اثرات نامساعد این ریسک ها کمتر خواهد شد.
البته سرمایه گذاران هوشمند، زودتر از اکثریت بازار این تحولات مثبت «ارفع» را دیده اند و در یک سال اخیر، قیمت سهام شرکت در بورس تهران 5.4 برابر شده است و پیش بینی می شود با توجه به قدرت سودآوری (جهش تقریبا 6 برابری سود خالص در نیمه نخست 1405)، کیفیت بالای سود و وضعیت مطلوب نقدینگی، رکورد زنی های نرخ فروش محصول اصلی شرکت در بورس کالا، ثبات عملیاتی در شرایط جنگی و تکمیل پروژه های مذکور، این روند روبه رشد قیمت سهام ادامه دار باشد.
باتوجه به بررسی روند فعالیت های عملیاتی شرکت آهن و فولاد ارفع، سود خالص درگزارش 6 ماهه 6 الی 8 همت برآورد می شود.
«ارفع» در عملکرد منتهی به بهار بالغ بر 80% از کل سود سال قبل (4.86 همت) را پوشش داده است. سود خالص «ارفع» در فصل نخست در شرایطی که متوسط نرخ فروش محصول اصلی (شمش فولادی) برابر با 54 میلیون تومان بوده، تقریبا 3.9 همت گزارش شده است. در تیر و مرداد نرخ فروش شمش فولادی به ترتیب 64 و 67 میلیون تومان بوده و بر اساس گزارش شهریور، فروش شمش فولادی در نرخ های حوالی 70 میلیون تومان انجام شده است (69 میلیون تومان در هر تن). البته در روز 4 مهر نیز نرخ معاملاتی شمش به 78 میلیون تومان رسیده است و توجه فرمایید که در حال حاضر، یک سیگنال مهم در گزارشات ارفع دیده می شود و آن رشد شدیدتر قیمت محصول نهایی نسبت به نرخ ماده اولیه اصلی یعنی گندله است.
به بیان بهتر، در شهریور ماه نرخ فروش شمش فولادی نسبت به متوسط نرخ 5 ماهه نخست سال، رشد 19% داشته، حال آنکه نرخ خرید گندله نسبت به میانگین نرخ 5 ماه قبل، افزایش 15.7% داشته است و این رشد بیشتر نرخ فروش محصول اصلی نسبت به نرخ خرید ماده اولیه اصلی، حاشیه سود شرکت را حفظ خواهد کرد.
سناریو محتمل پی بر ای فوروارد کانال 2
از منظر ارزشگذاری، مارکت کپ این روزهای سهم برابر با 60 همت بوده و اگر سود خالص «ارفع» در سال جاری را حداقل 11 الی 12 همت برآورد کنیم، نسبت قیمت به سود هر سهم ( P/E ) فوروارد دوره جاری در کانال 5 قرار می گیرد. چنانچه سود سال 1406 در یک سناریو بسیار محتمل بر مبنای تورم (نرخ 100%) رشد دهیم، سود دوره 1406 حوالی 22 الی 24 همت برآورد می شود و P/E فوروارد خریداران بلندمدت این روزهای «ارفع» در کانال 2 قرار می گیرد.
در انتها، خوب است نگاهی به تکنیکال «ارفع» بیاندازیم. همانطور که درسطرهای بالا اشاره شد، سرمایه سهامداران «ارفع» در یک سال گذشته بالغ بر 445% رشد داشته (یکی از بهترین رشد ها، نه تنها در بازار سرمایه بلکه در مقایسه با سایر بازارها) و از چارت سهم پیداست که نزدیک ترین حمایت، سطوح قیمتی 1100 و سپس 1000 تومان است.
با توجه به تابلوی این روزهای سهم و تقاضای سنگین سرمایه گذاران برای خرید، بعید به نظر می رسد در کوتاه مدت، سهم وارد فاز اصلاح شود، اما در بدبینانه ترین سناریوها، اگر به دلیل شرایط کلان سیاسی و نظامی، بازار وارد فاز اصلاحی شد، «ارفع» را به عنوان یک گزینه بنیادی در "واچ لیست" داشته باشید.


















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.