Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

مدیرعامل : ساختمان «همیلا» به یک شرکت نفتی فروخته می شود... شرکت حفاری شمال از ۴ سال پیش ٢٠٠ میلیارد تومان وام از یکی از بانک ها دریافت کرده و بابت آن با سود ٣٠ درصد مبلغی در حدود ۶ میلیارد تومان در ماه به این بانک پرداخت می کند! خوب، این عدد بسیار سنگین و کمرشکن است و ادامه این روند قطعا به نابودی شرکت منجر می گردد. خوشبختانه با رایزنی های صورت گرفته، به زودی ساختمان همیلا به یک شرکت نفتی فروخته می شود و بر اساس مجوز سهامداران محترم، پول فروش این ساختمان به طور کامل صرف تسویه بخشی از بدهی با بانک خواهد شد تا ضمن تعدیل بدهی، نرخ بهره نیز به عددی معقول کاهش یابد. یقین دارم با فروش ساختمان«همیلا» و پرداخت بخشی از بدهی به بانک، این شرکت رونق و جان دوباره ای خواهد گرفت.

جزئیات فروش دارایی توسط حفاری شمال

بورس24 : حمیدرضا گلپایگانی، مدیر عامل خوشنام و تحول خواه شرکت حفاری شمال که در همه ارکان و حوزه های حفاری صاحب تجربه و تخصص است، در گفتگو با «دانش نفت» گزارشی از عملکرد دو ساله خویش در این شرکت ارایه کرد. او که به اذعان کارشناسان و آگاهان، شرکت حفاری شمال را در وضعیتی کاملا به هم ریخته، بسیار سخت و بحرانی در دو سال پیش تحویل گرفته بود، حالا با اعمال مدیریت منطقی و درست توانسته آرامشی نسبی را به این شرکت بازگرداند، هرچند شرایط پیچیده اقتصادی کشور و تحریم ها موجب نشده است که این وضعیت نسبی به ثبات کامل رهنمون شود. دکتر گلپایگانی در این گفت و گو، از رویکردهای کلان شرکت حفاری شمال در دو سال اخیر شامل مدیریت هزینه در حوزه های مختلف منابع انسانی و مالی، مدیریت دارایی ها، زیرساختها، تامین کالا و مواد و ... سخن گفت. خواندن این گفت و گو را به خوانندگان فهیم دانش نفت توصیه می کنیم.

جناب دکتر، تقریبا حدود دو سال از مدیریت شما در شرکت حفاری شمال می گذرد. جنابعالی در هنگامه ای شرکت حفاری شمال را تحویل گرفتید که این شرکت تقریبا در همه حوزه ها به ویژه در اخذ پروژه دچار چالش و بحران بود. بفرمایید چه اقداماتی را در این حوزه در دستور کار خویش قرار دادید؟

بله، به نکته درستی اشاره کردید، بنده شرکت را در شرایط سختی تحویل گرفتم و تقریبا در همه حوزه ها مشکل داشتیم. اما مهم ترین مساله این بود که نگذاریم هیچ یک از دکل هایمان توقف و بیکاری داشته باشد. بر همین اساس، در درجه اول تمامی مساعی خویش را بر این محور قرار دادیم که برای دکل های شرکت ایجاد کار و پروژه نماییم و از ظرفیت ناوگان شرکت، استفاده حداکثری نماییم. بر این مبنا در حوزه شرکت های کارفرمایی وزارت نفت کشورمان، شرکت حفاری شمال با شرکت مدیریت اکتشاف برای حفاری 4 حلقه چاه اکتشافی در دریا به مدت دو سال قرارداد منعقد کرده است و همچنین با حمایت شرکت ملی نفت و شرکت نفت فلات قاره، نسبت به تمدید قرارداد با شرکت نفت فلات قاره در سال 96 اقدام شد و دکل دریایی سحر 2 در مناقصه برنده و در پروژه مشغول به فعالیت است هر چند فعالیت این دکل دریایی با نرخ حفاری بسیار نازل و سود بسیار کم می باشد اما همین که این دکل دریایی بدون توقف مشغول به کار است، جای بسی امیدواری است. در همین حال، قرارداد با شرکت نفت مناطق مرکزی نیز در سال 96 تمدید شد. تمدید این قرارداد نیز با تعدیل در قیمت ها و به روزرسانی قیمت ها صورت پذیرفته است و در حال حاضر با پایین تر از نرخ 10 ساله برای نفت مناطق مرکزی کار می کنیم. نکته مهم دیگر اینکه؛ برای اولین بار در تاریخ تاسیس شرکت حفاری شمال، با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قراردادی 19 ماهه برای میدان اهواز منعقد کرده ایم که هم اکنون دومین حلقه چاه در حال حفاری است. البته در مدت 10 ماهی که برای این شرکت در حال فعالیت هستیم تاکنون وجهی دریافت نشده است .

در همین حال قرارداد با شرکت ISHIPS برای تامین نیروی دستگاههای Well Target را در دستور کار داشته ایم و اقدامات مربوط به آن انجام شده است. همچنین دکل ما در حوزه برون مرزی دریای خزر، در حال طی مراحل قراردادی برای تمدید و تجدید قرارداد است و به زودی فعالیت خود را از سر می گیرد. در همین حال مذاکرات سازنده ای نیز با کشورهای عراق و عمان جهت توسعه بازارهای خارجی شرکت صورت گرفته است که امیدواریم این مذاکرات به نتیجه برسد. شرکت حفاری شمال در گذشته دفتر منطقه ای خود را در کردستان عراق تاسیس کرده بود و در برهه کنونی نیز در حال تاسیس شعبه ای در بصره عراق برای توسعه فعالیت هایمان هستیم.

شرکت حفاری شمال نقشی بی بدیل در کشف نفت در دریای خزر با راهبری سکوی نیمه شناور امیرکبیر در سالیان گذشته ایفا کرده است. می خواستم بدانم آخرین وضعیت حفاری شمال در دریای خزر چگونه است؟

همانطور که اشاره کردید، شرکت حفاری شمال دو سال برای شرکت نفت خزر فعالیت موثر انجام داده است و در این سالها حفار مردان حفاری شمال موفق شدند ضمن حفاری 2 چاه عمیق، نفت را در دریای خروشان خزر کشف کنند. اینک انتظار داریم در مناقصه جدید مربوط به نگهداری، تعمیرات اساسی و راهبری دکل نیمه شناور، اولویت را به شرکت حفاری شمال داده و راهبری دکل نیمه شناور را به ما بسپارند چرا که این شرکت و حفار مردان آن تجربه گرانسنگی در مدیریت دکل نیمه شناور امیرکبیر داشته و به خوبی می توانند آن را راهبری کنند.

در حوزه منابع انسانی و اصلاح رویکردها چه تدابیری صورت گرفته است؟

شرکت حفاری شمال، شرکتی است که در ذیل اصل 44 قانون اساسی از بدنه دولت جدا شده است، به همین منظور حوزه منابع انسانی شرکت نیاز به اصلاحات اساسی داشت. در شرکت حفاری شمال تورم شدید نیروی انسانی به ویژه در ستاد تهران وجود دارد و این امر هزینه های سنگینی را به شرکت تحمیل کرده است که سعی شده تا با اصلاح و بازنگری ساختار نیروی انسانی این مهم مرتفع گردد .

اصلاح ساختار سازمانی، اصلاح قراردادهای نیروی انسانی با پیمانکار که در برخی مواقع ظلم آشکاری به نیروی انسانی شرکت صورت گرفته بود نیز با موفقیت انجام گرفت و با تعدادی نیروهای کلیدی شرکت قرارداد مستقیم منعقد کردیم. در آینده نیز برنامه ریزی جامعی برای توسعه نیروی انسانی کارآمد و افزایش نیروهای رسمی شرکت را در برنامه خویش داریم.

همچنین دخیل نمودن عوامل انگیزشی در نظام حقوق و دستمزد از جمله ارزیابی عملکرد، سطح تخصص و شایستگی، میزان همسویی با اهداف و ارزشهای سازمانی، لحاظ نمودن عوامل موثر بر شغل از جمله تخصص، مهارت، تجربه، مخاطرات، سختی، فیزیکی و فکری بودن شغل و وظایف محوله نیز از جمله اقداماتی بود که در حوزه مدیریت هزینه و اصلاح نظام حقوق صورت پذیرفته است. بر این اساس، با توجه به اصلاحات صورت گرفته از جمله اصلاح ساختار سازمانی و استاندارد سازی نیروهای شرکت، اصلاح نظام حقوق و دستمزد، اصلاح قراردادهای نیروی انسانی، تغییر قراردادهای بخشی از کارکنان و عقد قرارداد مستقیم با نیروهای کلیدی، سالیانه در حدود 30 میلیارد تومان کاهش هزینه در بخش نیروی انسانی صورت پذیرفته است. یک اقدام مهم دیگر در حوزه منابع انسانی، توسعه پایگاه اهواز و انتقال نیروهای عملیاتی از جمله ابزار در گردش، تعمیرات، ترابری، خدمات فنی و ... به این پایگاه با هدف کاهش هزینه و سرعت عمل بیشتر بوده است.

به اعتقاد جنابعالی، این رویکرد مدیریت هزینه در کاهش هزینه های مالی نشأت گرفته از چیست؟

اجازه بدهید در این خصوص به یک مورد خاص در شرکت اشاره کنم؛ شرکت حفاری شمال از 4 سال پیش 200 میلیارد تومان وام از یکی از بانک ها دریافت کرده و بابت آن با سود 30 درصد مبلغی در حدود 6 میلیارد تومان در ماه به این بانک پرداخت می کند! خوب، این عدد بسیار سنگین و کمرشکن است و ادامه این روند قطعا به نابودی شرکت منجر می گردد. خوشبختانه با رایزنی های صورت گرفته، به زودی ساختمان همیلا به یک شرکت نفتی فروخته می شود و بر اساس مجوز سهامداران محترم، پول فروش این ساختمان به طور کامل صرف تسویه بخشی از بدهی با بانک خواهد شد تا ضمن تعدیل بدهی، نرخ بهره نیز به عددی معقول کاهش یابد. یقین دارم با فروش ساختمان«همیلا» و پرداخت بخشی از بدهی به بانک، این شرکت رونق و جان دوباره ای خواهد گرفت.

جناب دکتر، حوزه مدیریت دارایی ها در شرکتی مثل شرکت حفاری شمال نقشی کلیدی در مدیریت هزینه، کاهش ریسک و ... دارد. در این حوزه چه اقدامات موثری در دو سال اخیر صورت پذیرفته است؟

همانطور که اشاره شد، استفاده حداکثری از ناوگان حفاری شرکت با توجه به شرایط کنونی بازار، مولفه بسیار مهمی بود که با لطف خداوند و حمایت وزارت نفت موفق شدیم که تمام دکل هایمان را در 2 سال اخیر در سرویس و فعالیت داشته باشیم. در حوزه دیگر نسبت به فروش ساختمان های مازاد شرکت اقدام صورت گرفته است به طوریکه سال گذشته موفق شدیم ساختمان الوند را بفروشیم. همچنین ساختمان واقع در شهر شیراز نیز به مزایده رفته و به زودی اقدامات لازم در خصوص فروش آن صورت خواهد گرفت. همچنین همانطور که اشاره کردم ساختمان مرکزی شرکت واقع در بلوار «همیلا» نیز به زودی به یک شرکت نفتی فروخته خواهد شد که این مهم در کاهش بدهی های بانکی شرکت نقشی ویژه ایفا خواهد کرد. همچنین در خصوص برنامه ریزی جهت تعمیرات اساسی تجهیزات و ماشین آلات، انجام تعمیرات اساسی تجهیزات کنترل فوران و اخذ گواهینامه های مربوطه و توسعه کارگاههای عملیاتی، تعمیراتی و ابزار در گردش اقدامات موثری صورت گرفته است.

در حوزه آموزش نیروی انسانی و تربیت نیروی کار آزموده و حفار مرد چه اقداماتی صورت گرفته است؟

ما در این خصوص به دلیل آن که بسیاری از نیروهای جدید الورود در سالهای گذشته فاقد مهارت در امر حفاری بودند، هزینه های زیادی در حوزه آموزش انجام داده ایم. همچنین در خصوص ارتقای سطح علمی روسای حفاران، مکانیک، گل شناس و ... در حال عقد قرارداد با دانشکده نفت برای جبران کمبود تعداد واحد برای اخذ مدرک و گواهینامه آنان هستیم.

در حوزه اصلاح زیر ساخت های شرکت چه نکاتی را قابل ذکر می دانید؟

اصلاح زیر ساخت ها از نان شب هم برای این شرکت واجب تر بوده است. بر این اساس، با موافقت همه سهامداران به ویژه بنیاد مستضعفان که جا دارد تشکر ویژه ای از جناب آقای مهندس سعیدی کیا، رئیس محترم بنیاد داشته باشم، اصلاح ساختار شرکت با افزایش سرمایه 100 درصدی در دستور کار قرار گرفته است. بر این اساس، افزایش 100 درصدی سرمایه شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی به میزان 260 میلیارد تومان صورت گرفت که این اقدام قطعا موجب شکوفایی شرکت خواهد شد. بحث دیگر، شروع پروژه تدوین فرآیندهای سازمانی است. متاسفانه در طول این سالها، این شرکت بدون فرآیند اداره شده است و ما 6 ماه است که در حال تدوین فرآیندهای سازمانی هستیم که ما حصل آن سرعت عمل در کارها، سیستم گرایی، کاهش هزینه، کنترل و مدیریت زمان و کیفیت در کارها خواهد بود. در همین حال نسبت به اخذ گواهینامه های ایزو و استقرار آن در شرکت همت گماردیم و با استقرار مشاور امیدواریم در نیمه اول سال 98 موفق به کسب اولین گواهینامه های ایزو و استقرار آن در شرکت حفاری شمال باشیم. همچنین در حوزه یکپارچه سازی سیستم ها و استقرار سیستم راهکاران در واحدهای مالی، فروش، بازرگانی و منابع انسانی اقدامات بسیار موثری صورت پذیرفته و این سیستم یکپارچه هم اکنون در حال ارایه خدمت است.

جناب دکتر، حوزه تامین کالا و مواد شرکت حفاری شمال از حوزه هایی است که توجه به آن در شرکتی مثل حفاری شمال نقش مهمی در سلامت سیستم ایفا می کند، نظر شما چیست؟

کاملا درست است، ما در بحث تامین کالا و مواد، اولویت را به سازنده اصلی داخلی و خارجی داده ایم. در این خصوص تلاش کرده ایم چنانچه می خواهیم کالایی خارجی که تولید داخل ندارد را تامین کنیم صرفا از طریق خرید از سازندگان اصلی خارجی و خرید بدون واسطه و بدون حضور دلالان صورت بگیرد. همچنین در اقدام مهم دیگر نسبت به جابجایی و انتقال انبار واقع در نکاء به اهواز و ایجاد یک انبار مرکزی در اهواز اقدام کرده ایم که این امر کاهش ملموس هزینه های جابجایی را به دنبال داشته است. در همین حال اصلاح نظام انبار داری در مناطق عملیاتی نیز به بهترین نحو ممکن انجام شده است. نکته مهم دیگری که بایستی به آن اشاره کنم این است که همه تجهیزات شرکت حفاری شمال «بیمه» است و این اقدام سبب کاهش ریسک و انتقال آن به شرکتهای بیمه گذار گردیده است. همچنین با هدف ایجاد نظم در سازمان، کمیته هایی تحت عنوان «کمیته پرداخت»، «کمیته خرید» و «کمیته مدیریت هزینه های شرکت» ایجاد کرده ایم که تمامی افراد عضو این کمیته ها، از نیروهای متخصص و با تجربه انتخاب شده اند.

جناب دکتر، با توجه به حجم فعالیت های انجام شده توسط ناوگان حفاری شمال، میزان مطالبات شرکت حفاری شمال از وزارت نفت و کارفرماهای دیگر چقدر است؟

شرکت حفاری شمال قریب به1700 میلیارد تومان طلب از کارفرمایان مختلف دارد که بدون شک این حجم و رقم از مطالبات خود گویای میزان نارسایی ها و مشکلات بوجود آمده برای این شرکت است .

آیا این مطالبات کفاف بدهی های شرکت را می دهد؟

شرکت حفاری شمال تقریبا به همین میزان نیز بدهی به پیمانکاران دارد. بنابراین با توجه به توان ما که مطالبه ای 1700 میلیارد تومانی است و نیازی که بدهی به همین میزان است، متاسفانه بایستی بگویم که در شرایط خوبی قرار نداریم و نیاز داریم که به سرعت از این وضعیت سخت خارج شویم.

اما با توجه به سود بسیار خوبی که در شش ماهه اول سال حاصل گردید امید راسخ دارم که در ماههای آتی شاهد بهبود وضع اقتصادی شرکت خواهیم بود .

چگونه؟ انتظار شما از شرکت های کارفرمایی اعم از وزارت نفت و شرکت های دیگر چیست؟

ما نیاز شدید به تزریق نقدینگی به شرکت داریم. این زیبنده نیست که روزانه بیش از 50 درصد وقت مدیریت ارشد این سازمان صرف رتق و فتق و جلسه با پیمانکاران طلبکار بگذرد. بر این اساس، استمرار حیات شرکت حفاری شمال که سهامدار اصلی آن بنیاد مستضعفان است، در گرو تزریق نقدینگی و دریافت مطالبات خویش است. از جناب آقای مهندس زنگنه استدعا دارم همچون گذشته در این شرایط سخت حامی شرکت حفاری شمال باشند .

متاسفانه باید بگویم که شرکت حفاری شمال طلب بسیار سنگینی از شرکت پترو گوهر فراساحل کیش به میزان 70 میلیون دلار دارد که این شرکت به دلایل غیر حرفه ای، از پرداخت بدهی خویش امتناع کرده و مطالبات به حق شرکت حفاری شمال را که دو سال از آن می گذرد، پرداخت نمی کند.

جلسات متعددی با مسوولان محترم شرکت پترو گوهر فراساحل کیش برگزار کرده ایم و بایستی بگویم که چاره ای جز شکایت از این شرکت برایمان باقی نمانده است.

همچنین بیش از 40 میلیون دلار نیز از شرکت پتروپارس مطالبه داریم که مدیران ارشد این شرکت قول داده اند که در اسرع وقت این طلب را پرداخت کنند تا شرکت حفاری شمال از این شرایط پرچالش خارج شود.

... و کلام پایانی؟

ببینید! در شرایط کنونی، کشور نیاز به همت و تلاش همگانی دارد و همه پیمانکاران و کارفرمایان بایستی با تمام قدرت و توان خویش کارها را به جلو ببرند و نسبت به اتمام پروژه های ملی «سنگ تمام» بگذارند. کاری که اینک ما داریم انجام می دهیم و به دلیل شرایط سخت و بی پولی، شبیه «جهاد» است و ما کار جهادی انجام می دهیم. جا دارد بار دیگر از وزارت نفت و جناب آقای مهندس زنگنه تقاضا نمایم ؛ شرکت حفاری شمال را همچون همیشه حمایت نمایند تا به مدد این حمایت و با تکیه بر تلاش جمعی بتوانیم از مشکلات و موانع عبور نمائیم.

همچنین جا دارد از همه پیمانکاران ارجمند شرکت حفاری شمال که این شرایط سخت و طاقت فرسا را تحمل می کنند و همراه ما هستند، تشکر کنم. از سهامداران محترم نیز که با سعه صدر سالها سود خویش را دریافت نکرده و با افزایش سرمایه شرکت موافقت کردند نیز کمال تشکر و امتنان را دارم.

حفاری یک ساختمان 29 واحدی خود را در شیراز به قیمت پایه 270 میلیارد ریال آگهی کرده است و تاریخ مزایده 27 آبانماه است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24